Путин: Скрипал не са отровени с бойно отровно вещество

Икономиката на Русия ще нараства, уверен е президентът
7 юни 2018 14:52, Елка Василева
132
Путин: Скрипал не са отровени с бойно отровно вещество
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Бившият двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия не са били отровени с бойно отровно вещество, каза Владимир Путин. Президентът на Русия отговаря в пряк ефир на въпроси на избиратели. Броят на въпросите към президента е достигнал 2 милиона. 

Путин посочи, че ако срещу Скрипал е било използвано бойно отровно вещество, те щяха да загинат на място. Слава Богу, това не се случи, подчерта Путин. Той отбеляза, че е трудно да се коментира, докато Русия няма достъп до разследването и достъп до самата Юлия Скрипал.

Путин каза също така, че Западът гледа на Русия като на заплаха и конкурент, но тя трябва да защитава интересите си и да се стреми към компромиси. "Тази западна политика е погрешна", каза Путин.

Руският лидер изтъкна, че санкциите са начин за сдържане на Русия, а безкрайните обвинения създават база за прилагане на мерки, сдържащи, както си мислят тези, които прибягват до такива средства, развитието на Русия.

Държавният глава на Русия смята, че западните партньори постепенно започват по необходимост да нормализират отношенията си с Русия.

Той подчерта, че разбирането, че нова световна война може да сложи край на цивилизацията, трябва да пази от глобален конфликт. "Страхът от взаимно унищожение винаги е сдържал водещите държави от резки движения и ги е принуждавал да се уважават взаимно", каза още Путин.

Той подчерта, че това разбиране трябва да възпира всички от предприемане на извънредно опасни за съвременната цивилизация действия на международната арена.

Лидерът на Русия посочи също, че оттеглянето на САЩ от договорите за контрол на оръжията е заплаха и че САЩ разпростират юрисдикцията си извън границите си, включително и в Европа.

Трябва не да сдържаш когото и да било, включително Русия, а да установяваш конструктивно взаимодействие, каза Путин.

Путин каза също така, че твърденията за намеса на Русия в изборите в САЩ през 2016 г. са нелепи и че той може да ги окачестви единствено като шега.

Владимир Путин, който се опитва да повиши жизненото равнище в Русия в началото на новия си президентски мандат, се опита да успокои руснаците за състоянието на икономиката в телевизионния маратон, при който той отговаря на въпроси на руски граждани, предаде Ройтерс.

Путин, който спечели нов мандат през март, от 2001-а всяка година използва телефонната връзка с гражданите, при която те да му задават въпроси. Той използва годишната пряка телефонна връзка с гражданите, за да се представи като решителен борец за отстраняването на проблемите на вътрешния фронт и твърд защитник на интересите на Русия на световната сцена.

Критиците казват, че събитието, което се провежда дни преди Русия да бъде домакин Световната купа по футбол, е нагласена постановка в театъра, чиято цел е руснаците да могат да изпуснат парата и да се почувстват така, сякаш могат да повлияят на бюрократичната система отгоре надолу.

Путин и неговите съветниците казват, че това е незаменим механизъм за измерване на общественото мнение и за запознаване с реалните проблеми на хората.

"Ние се насочваме в правилната посока. Ние сме поели по пътя на стабилния икономически растеж. Да, това е скромен растеж, но това не спад", посочи Путин.

Путин каза на човек, който се обади от кабината на камиона си, че е съгласен с него, че цените на бензина се увеличават прекалено бързо. "Това е неприемливо", каза Путин.

Руската централна банка прогнозира икономически растеж на между 1,5 и 2 на сто тази година, отбеляза Ройтерс.

При отговорите на въпроси на пряката телефонна линия миналата година президентът, който сега е на 65 години, обеща да изкорени спиралата на бедността, припомня Ройтерс, цитирана от БТА.

За Владимир Путин това е първата "пряка линия" от новия му шестгодишен мандат на висшия пост и 16-ата от 2001 г. насам. До момента той е участвал в предаването 11 пъти като президент и 4 пъти като премиер, предаде ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук некви така пишат все едно разследващите по случая Скрипал всяка вечер им докладвад резултатите..., а на тях просто една леля (медията) им е казала...няма по-елементарно нещо на света от средностатистическият човек...вервайте ми!!!
23
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Hafen die WahrheitПоръчителя на Немцов има основателни подозрения че не е разкрит. А самия извършител е заловен и осъден.Путин е достатъчно интелигентен та ако поръчва убийство да не останат следи - такова ПРОФИ убийство е на Хордоковская - 4 изстрела в тялото един контролен в главата - пистолета е на местопрестъплението - никой нищо не е видял, няма улики. Разследването е висящо.А за "ДНЕВАЛНИ" изобщо не са си правили труда да установят кой - 111% сигурен - Пича им лази по нервите
22
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Броят на българските пpocтитутки и миячите на Запад също ще расте.
21
12
 
5
 
! Отговори
Много ясно преди 6 години
Нали самият ТОЙ е наредил да ги отровят, а също и отровата, която да използват.
20
11
 
5
 
! Отговори
Олег преди 6 години
До големи мизерници саАми правилно. Те се раждат с идеята да идат на война и да умрат за "родину" и "Путину". Защо да се хабят парици за улици дето ще ги разрушат във войната, защо са им сгради, като трябва да умират и те. Важното е да има за Михаил Иванич.
19
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ме гледайте какво правя и не гледайте в каква *** живеете, а ме слушайте какво ви говоря :)
18
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната лъжа на диктатора-убиец!
17
7
 
6
 
! Отговори
Олег преди 6 години
До Hafen die WahrheitПринципа е ясен вече от разследването в Украйна. Путин е беден, богат е Михаил Иванич с 40 млрд. долата.Путин не убива. Само негови фенове в Кремъл със собствени средства му правят подарък, като наемат някой човек да убие някой друг човек. При тях е нещо като ваучер за рожден ден. Събират парици колегите и му зареждат ваучера с някое подаръчно убийство.
16
9
 
13
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Аз питам:"Щом Путин не поръчва убийства, защо убиеца на Немцов на е разкрит. Нали всичко в Русия е отлично. А в същото време нямаше и ден и разкриха" атентатора в Санкт Петербург?! И как не откриха кой заля Навални с зелонка след като го имаше заснет на камера.
15
3
 
1
 
! Отговори
Олег преди 6 години
До КЛДа така е. Защо мислиш, че никой не се бори истински с него, освен като попрекали да го перват лекичко по ръката. Язък за дребни държавици с мижави политичета като нашата, дето си нямат Стамболов.
14
1
 
11
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Да сложим точка на случая СКРИПАЛНЕРВНО ПАРАЛИТИЧНА ОТРОВА(ако щеш БОВ)ДействиеБЛОКИРА ЦЕНТРОВЕТЕ В МОЗЪКА НА ЧОВЕК КОИТО ОТГОВАРЯТ ЗА ЖИЗНЕНИТЕ ФУНКЦИИПри малка концентрацияПърво се поразяват по-маловажни и по-незащитени центрове - ПОЯВЯВАТ СЕ СИМПТОМИДори да се приложи лечение не се знае постоянно какви ПОРАЖЕНИЯ ще има(примерно постоянно уриниране)При ТЕРМИНАЛНА КОНЦЕНТРАЦИЯВдишай Издишай Вдишай Издишай Спри да дишаш Сърцето спря СМЪРТОпределено Скрипал са отровени но не с БОВ
13
3
 
23
 
! Отговори
КЛ преди 6 години
Аз лично предпочитам силна, макар и авторитарна(според вижданията на "Запада") Русия с Путин начело, отколкото разграден двор с ядрени оръжия. Някой трябва да държи под контрол ядрения арсенал, иначе утре вместо самоделки в европейските градове ще гъмят атомни или поне "мръсни" бомби.Освен това Вождът на Премиерска Република България лично нарежда на журналистите какво да го питат, за разлика от човекът на снимката.
12
8
 
5
 
! Отговори
Олег преди 6 години
До Hafen die WahrheitЕ то какво друго има там, че да не са суровини? Единственото свястно нещо там са го оставили динозаврите.
11
0
 
4
 
! Отговори
Олег преди 6 години
До Анонимен 12Не не са. Просто в било мъгливо както обикновено в Англия.
10
8
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Руската централна банка, прогнозира разтеж, но забравя да отбележи, че това са приходи предимно от суровини.
9
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Владимир Путин - молодец.
8
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е великан.
7
12
 
5
 
! Отговори
Олег преди 6 години
Е да формално е прав. Просто не са в списъка с БОВ. Т.е. Скрипал не са отровени с бойно отровно вещество, а с токсично вещество способно да избие армия.
6
11
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Мрекeл не си открива пряка линия за да не я питат защо ЕС е пълен с терористи.Като не си гледал, не значи, че не прави!
5
10
 
3
 
! Отговори
Само САЩ преди 6 години
"Страхът от взаимно унищожение винаги е сдържал водещите държави от резки движения и ги е принуждавал да се уважават взаимно"*** визира САЩ и Китай.