Помирение: Германия дари ?12 млн. на Русия!

Причината – 75 години от края на блокадата на Ленинград
27 яну 2019 19:05, Петя Славова
242

Снимка: БТА

Германия дари 12 милиона евро на Русия по повод 75-ата годишнина от края на опустошителната блокада на Ленинград, предаде ДПА.

Хуманитарното дарение ще бъде използвано за нуждите на болница и за създаването на руско-германски център, съобщиха външните министерства на двете страни в съвместно изявление.

"Уверени сме, че това доброволно действие ще подобри качеството на живота на оцелелите от блокадата и ще помогне за историческото помирение между народите на двете страни като основа за бъдещи двустранни отношения", се казва още в него.

Над един милион души загинаха по време на продължилата около две години и половина нацистка блокада на Ленинград (Санкт Петербург), посочва БТА.

Русия отбеляза освобождението на Санкт Петербург с военен парад, на който присъства и президента Владимир Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен до тонката преди 5 години
Тонка вас постоянно ли ви дрогират, или освен дневната си взел и нощната за някой кървав долар ? Тонка най големия кошмар за евреите и твоите господари от сащ, е някакъв съюз между Русия и Германия. Тонка меркел не е Германия както и Боце тиквата не е България. Въпрос на малко време е да си заминат и Германия и България ще получат облекчение и ще имат напредък. Тонка такива като тебе са на изживяване, просто гледай на изборите какъв тупаник ще отнесе герб.
79
15
 
12
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
До АнонименВ Берлин бяха 40 хил. Вермахт и 45хил фолксщурм(опълчение от деца и старци), срещу 1 млн. съветски войници. Боят продължи две седмици. В съотношение 1:12 Съветските войници получиха орден ''За взятие Берлина'' . Би ме било срам да нося такъв орден.
78
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вечна слава на героите-защитници на Ленинград!Който не е бил там, трудно може да разбере огромната трагедия на онези хора!Посещение на Пискарьовското гробище оставя неизличими спомени!Поклон!Не, че е смешно, жалко е, когато разни от народи, които са се постилали като изтривалки пред немския ботуш сега говорят за война с многострадалния, корав, смел народ на Русия!Знаете ли, че в Копенхаген е гръмнала една пушка в кметството, когато в една сряда немците са влезли?Затова всяка сряда вият сирените
77
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Били са авери Сталин и Хитлер и си поделят Полша. Затова и до ден днешен в болшевишката преса наричат национал-социалистите "фашисти", за да се скрие, че са всъщност социалисти.
76
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами руснаците при императорите не са били тоталитарен режим и са побеждавали.Просто болшевиките идвайки на власт и ликвидират военните чинове (буржоазна отживелица), медалите (бужоазна отживелица). Затова и губят войната с Финландия. Въобще Хитлер е причина да се върнат и медали и чинове, да се отварят отново църкви. Сталин го е хванало страх, че Хитлер както тръгва и влиза много бързо навътре в СССР.
75
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин не е бил на парада. Бил е на Пискаревското гробище.
74
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНещо командването на болшевиките много скапано.То, понеже, на френцитеи другите е било читаво, та са се предали за по две седмици.Всъшност те , френците, са помогнали на Сталин, като са капитулирали за две седмици и така са заблудили, че и Русия ще бъде съкрушена за четири. Всъщност единствено тоталитарният режим на Сталин е спасил СССР от поражение. При демократичен режим, вероятно биха се предали...
73
5
 
14
 
! Отговори
До не може да бъде! преди 5 години
Щом си силен в цифрите, сподели колко от тези са се върнали обратно! Цяло щастие е, че любимия на всички нашенски фашизоиди, непрежалимият ген. Христо Луков не е успял да формира българска дивизия, която да прати срещу Русия! Щеше да има хиляди черни забрадки! Затова го и застреляха, не за далаверите със зенитките "Шкода".Участието на България във войната срещу Германия, хилядите свидни жертви са главната причина да не ни отнемат още земи. Аналогично на Румъния, но не и на Унгария.
72
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен91сталин е грузинец. берия също.и явно не е обичал много руснаците.и е спомагал за изтребването им.очевидно е.
71
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами не може Германия по време на цялата война срещу целият свят да даде 6 млн. жертви, а СССР да даде само срещу немците 20 млн. жертви. Нещо командването на болшевиките много скапано.
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен88така де.кой казва друго?но ФРГ беше 240, ГДР 110 хкм2.Съветската цена на победата е 1/3. И Сталин се е съгласил.Не че е имал друг избор де.
69
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съветските жертви през ВСВ са 50% по вина на Сталин.Той е пращал 3-*** руснака с една пушка да се бият срещу германци със шмайзери.и отзат НКВД да разстрелва ако някой от невъоръжените руснаци тръгне да назад.Сигурно милиони са съветските войничета разстреляни от свои.А Сталин е бил предупреждаван многократно, че ще ги нападат.
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДо юбералесВсъщност ГДР беше на територия по-малко от половина на ФРГ, т.е. СССР е победил 1/3 от ГерманияХа ха , ГДР е окупационната зона на СССР , ГФР - на Англия, САЩ и ,по настояване на Чърчил - Франция.Прочети още на: https://dnes.bg/rusia/2019/01/27/pomirenie-germaniia-dari-12-mln-na-rusiia.400426,1#comment-newest
67
1
 
6
 
! Отговори
тоти преди 5 години
БРАВОооооооооооо...крайно време е тия хора да се вразумят и спрат да се превъоражават,а тия *** пари да идат за най слабо социални в крайна нмужда хора и самотни деца и старци.Не са наядоха някой и каде си мислят утре ще идат ...пак там където и най бедния и болен го зариват. ПРОСТОТИЯ ДО ШИЯ....ВРАЗУМЕТЕ СЕ ХОРА!!!
66
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До юбералесКъде си тръгнал с този мозък колкото напръстник да ни учиш на история! Малко срам!Русия отвоюва с много жертви източната част на Германия, където фашистите се съпротивляваха яростно. На запад те се предаваха на американци и англичани, защото знаеха, че руснаците не прощават за зверствата, извършени там! Не че и онези не са изнасилвали немкини и не са грабели, но на изток не са оставили никоя ненапълнена.
65
0
 
13
 
! Отговори
A преди 5 години
До ВасилевПо времето на Сталин е извършен чудовищен геноцид над украинския народ,С тази забележка, че никога не е имало единен украински народ....
64
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, и какво като са пратили войски?Затова пък Франция, Полша, Югославия, са били активно против германците.А самият СССР е бил 180 млн човека, за територия да не говорим.Цяла Европа се е борила срещу руския азиатски болшевизъм, да.Който, ако не ви е известно, е приравнен с фашизма и нацизма.
63
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До не може да бъде!Всяка държава тогава си е имала кауза.Смея да твърдя, че българската кауза тогава си е заслужавала.За съжаление не се е получило.Но каквото било - било.Вече не е нужно да се биеш с някой за да идеш на Бяло море или на охридското езеро.
62
4
 
12
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Независимо от това,че Германия е била главната и решаваща сила във войната срещу СССР,считам че е необходимо да се помни,че в тази война срещу СССР е взела участие почти цяла Европа!?На Източния фронт са изпратили-Унгария-190 хил.,Италия-230хил ,Унгария-270 хил.Испания-20 хил.,доброволци от Франция,Белгия,Холандия, Норвегия, Швеция,Дания с обща численост над 40 хил,даже от Швейцария-над 2 хил.!?А тези ,които не са изпратили войски,са помагали със суровини,въоръжения лекарства ,резервни части...
61
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупости на търкалета.Естествено, че на атлантическия фронт ще хвърлят само 23 дивизии, след като отбраняват един скалист непристъпен бряг. А тоя 23 дивизии ако ви ги бяха изсипали при Сталинград, щяха да ви сметат като пил и. Там работата е била на кантар. Какво да говориме - ако България не ви беше подпомогнала, а се беше отбранявала, зобщо нямаше да стигнете и до Берлин. Пуснали сме ви да минете като на парад.