Помирение: Германия дари ?12 млн. на Русия!

Причината – 75 години от края на блокадата на Ленинград
27 яну 2019 19:05, Петя Славова
242

Снимка: БТА

Германия дари 12 милиона евро на Русия по повод 75-ата годишнина от края на опустошителната блокада на Ленинград, предаде ДПА.

Хуманитарното дарение ще бъде използвано за нуждите на болница и за създаването на руско-германски център, съобщиха външните министерства на двете страни в съвместно изявление.

"Уверени сме, че това доброволно действие ще подобри качеството на живота на оцелелите от блокадата и ще помогне за историческото помирение между народите на двете страни като основа за бъдещи двустранни отношения", се казва още в него.

Над един милион души загинаха по време на продължилата около две години и половина нацистка блокада на Ленинград (Санкт Петербург), посочва БТА.

Русия отбеляза освобождението на Санкт Петербург с военен парад, на който присъства и президента Владимир Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
12
 
! Отговори
Последната Битка преди 5 години
А в сайтът моята библиотека в момента има книгата Сталин ,авторът на трилогията е написал всичко за Сталин от детските му години до смъртта му безпристрастно .Той е използвал военните държавни архиви за да напише тази документална поредица ,като не е спестил нищо за елита управлявал Съветска Русия от революцията до смъртта на Сталин през 1953 година .
99
0
 
2
 
! Отговори
Последната Битка преди 5 години
А тук вижте блокадата на Париж и блокадата на Ленинград във снимки https://bgr.news-front.info/2019/01/28/kontrast-parizh-i-blokadata-na-leningrad-po-vreme-na-vtorata-svetovna-vojna/
98
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Немци помагат на деца сираци,без родители ""Изгубените деца на Петербург"Die verlorenen Kinder von St. Petersburghttps://youtube/watch?v=Crq36M05h-M
97
44
 
8
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
И да целуват ръка на САЩ, че ако не бяха те, да са загубили войната. Вижте кой колко жертви е дал ВСВ
96
37
 
4
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Ами заслужават си да бъдат изнасилвани от африканци. *** народ се оказаха германците. А това лилипутче е просяк
95
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте как американците излавят всички немци в щатите,без да се церемонят и ги затварят в лагери,за да се предпазят от шпиони по време на ВСВ.Така се прави.Това не им е пречело обаче да продават оръжие и на двете страни и да навлязат в Европа в последната фаза на войната.
94
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека да се помни и никога да не се повтаря това зло и тези човешки трагедии!И никога европейци да не застават срещу европейци,защото максимата "разделяй и владей" само унищожава и носи зло за Европа!И този тлеещ цирей Украйна трябва да се опитоми,защото не ни е нужен нов конфликт в центъра на Европа!
93
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТова са области,които са част от Русия и по-късно от СССР,републики в Русия никога не е имало в миналото,руснаците създават тези републики по време на социализма,може и предателя Хрушчов да ги е създал под външен натиск,четох че след 1990 година Русия(СССР) изгубват около един милион квадратни километра и тези републики са част от тези загубени територии.
92
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен136 Затова пък,изнасят войната на чужда територия-Източна Украйна,Южна Осетия,Нагорни Карабах,част от Армевия,Грузия...Сирия.Да не споменавам хибридната война на Русия срещу запада,която е глобална.Коя е следващата?
91
39
 
13
 
! Отговори
Просия преди 5 години
Путин пак изпроси 12 милиона.А щетите които нанасяха, нанася и сега Империята на Злото в България кой ще компенсира?
90
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такова нещо като помирение за такова престъпление няма. Руснаците едва ли някога ще допуснат отново война на тяхна територия.
89
5
 
15
 
! Отговори
Тракиец преди 5 години
До До не може да бъде!Браво, има още хора , които знаят защо се обърнахме срещу Германия. Тия днешни западни сили дето бомбандираха варварски София, без ние да сме убили един техен войник, ама много избихме през ПСВ, такива граници ни бяха очертали. Тия 30000 убити и 50000 ранени отидоха курбан заради безумните решения, на тия дето ги жалите, осъдени от Н. съд.
88
6
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 5 години
Бил съм и по добре..Сега съм спрял едните,щот ми се вие свят и сестрата каза нещо което не си дпомням.С ГЕРБ намирам сам съм ,но вие ще ме разбеерете
87
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен до ЗАЩО преди 5 години
Защото холокоста има само в главите на евреите, има много повече избити от други националности от колкото евреи. Холокоста е метод за рекетиране на Германия, но както казах кошмара за евреите и сащ е съюз между Русия и Германия.
86
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До юбералесМоже и да се бъркам, ама по спомени последните защитници на Берлин са от френска СС дивизия Карл Велики. Нацистите вече са на половината път към Южна Америка с по два сака злато.
85
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен до юбералес преди 5 години
Нещо май сметките не излизат, Руснаците преди настъплението на Берлин вземат 90 хиляди пленници. Според твоите изчисления никой не е останал да воюва. И съвсем нормално е Германците да се бият до последно както са го правили Руснаците. И никой не му се умира когато е стигнал до Берлин. Така че всеки би се гордял с такъв орден за превземането на Берлин. Даваш неуместен пример, съотношението при Сталинград може би е било същото но резултата го знаем всички.
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
каквото било - било.Хора сме, трябва да си прощаваме.
83
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен до тонката преди 5 години
Тонка нали прочите днес че те определям като медуза. Животно без мозък но живее на земята повече от 600 милиона години, има надежда значи може да се живее и без мозък.
82
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И до днес в Русия мъжете са малко. Защото не е само Хитлер. Сталин е избил по концлагери повече мъже от Хитлер на фронта.
81
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не на расисма фашисма и путинизма!Всеки човек заслужава да бивее свободно!