ФБР задържа и разпита руска депутатка в Ню Йорк

Руското МВнР изпрати протестна нота до САЩ
6 окт 2019 15:37,
69
ФБР задържа и разпита руска депутатка в Ню Йорк
Снимка: Interkomitet

Руското външно министерство изпрати протестна нота до властите в САЩ, във връзка със задържането и разпита на депутата от Държавната дума Инга Юмашева и нарече инцидента поредното враждебно действие, предава ТАСС.

"Ние изказваме силен протест във връзка с действията на американските власти срещу депутата от Държавната дума на Руската федерация Инга Юмашева, която беше задържана на летището в Ню Йорк от агенти на ФБР и разпитана. Това е поредната враждебна акция срещу Русия и нейните представители, очевидно насочена към по-нататъшно влошаване на атмосферата на руско-американските отношения “, се казва в изявлението на министерството.

Министерството каза още, че американските власти не са в състояние да контролират собствените си специални служби или не се опитват да нормализират отношенията си с Русия, предава "Фокус".

"Възниква въпросът, че американските власти, противно на твърденията си, не се стремят да нормализират диалога, или пък не са в състояние да контролират действията на собствените си специални служби. Инга Юмашева, като координатор на парламентарната група на Държавната дума за връзките ни с Конгреса на САЩ, беше изпратена до обществено-политическия форум „Диалогът Форт-Рос", който е прецизно създаден, за да помогне за укрепване на взаимното разбирателство и сътрудничество между народите на Русия и САЩ", се казва още в изявлението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
18
 
23
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Тук пишат няколко патологични русо фоба, за които имам съмнение че комплек сите им идват от някакво злокобно проникване в зад ните им части от граждани на Руската федерация.
13
8
 
20
 
! Отговори
До бай ти Ганьо 1 преди 4 години
Прочети биографията ѝ! Златна медалистка от английска гимназия, с две висши образования, едното дипломатическо, журналист и водещ от 2006г. Ако можеш да го събереш в главата си, пак коментирай!
12
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално. Тая се е засилила към САЩ, не са дошли те да я разпитват в Маскава. Ако иска да влезе на територията на САЩ, ще отговаря. Ако не, обратно на самолета и в Путинстан.
11
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не искат да ги разпитват, да си седят в Русия. Никой няма нужда от тях.
10
10
 
31
 
! Отговори
ДРТ преди 4 години
Тайните служби и ФБР управляват САЩ. Не може дошъл официално депотат да бъде арестуван. Това означва че няма да има никакъв диалог. Тя е влязла в САЩ като депутат на Русия не е на частно посещение. Що за дипломация ще има ?
9
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо въобще им позволяват да влизат в САЩ и ЕС? На всички е ясно, че това са шпиони.
8
8
 
11
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
По интереснто е че след разпита, агента и е предложил частен разговор извън протокола, но странно защо това не се споменава в статията.
7
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно задължително е такива да се арестуват и разпитват.
6
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така като я гледам и аз бих я задържал за разпит, за 48 часа минимум. Ще я разпитвам докато й се подкосят краката.
5
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те руските депутатки си са за разпитване.
4
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Министерството каза още, че американските власти не са в състояние да контролират собствените си специални служби"Те никога не са били в състояние да си контролират службите. Колко народ очистиха, включително и президента си, та един международен скандал ли ще ги спре?
3
13
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
КАК СЕ УБИВАТ АГЕНТИ И ШЕФОВЕ НА ФБР ??? РЕЦЕПТА : -ТОЧНО КАКТО СЕ УБИВАТ АГЕНТИ И ШЕФОВЕ НА ЦРУ / СИЯ / , НО И ПОДОБНО НА УБИВАНЕТО НА АГЕНТИ НА МОСАД И МИ-5;6;7;8 !!!!!!!!!!!!!!!!!
2
4
 
27
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Депутатката и аз искам да я разпитам:)))
1
23
 
15
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
тази 20 годишната депутатка ..?брех ти да видиш..сигурно е започнала кариерно израстване от 6 годишнаа тати е доста приближен на някой горе в кремълтоку така без причинно американците не биха я разпитвали и руснаците много добре го знаят