ФБР задържа и разпита руска депутатка в Ню Йорк

Руското МВнР изпрати протестна нота до САЩ
6 окт 2019 15:37,
69
ФБР задържа и разпита руска депутатка в Ню Йорк
Снимка: Interkomitet

Руското външно министерство изпрати протестна нота до властите в САЩ, във връзка със задържането и разпита на депутата от Държавната дума Инга Юмашева и нарече инцидента поредното враждебно действие, предава ТАСС.

"Ние изказваме силен протест във връзка с действията на американските власти срещу депутата от Държавната дума на Руската федерация Инга Юмашева, която беше задържана на летището в Ню Йорк от агенти на ФБР и разпитана. Това е поредната враждебна акция срещу Русия и нейните представители, очевидно насочена към по-нататъшно влошаване на атмосферата на руско-американските отношения “, се казва в изявлението на министерството.

Министерството каза още, че американските власти не са в състояние да контролират собствените си специални служби или не се опитват да нормализират отношенията си с Русия, предава "Фокус".

"Възниква въпросът, че американските власти, противно на твърденията си, не се стремят да нормализират диалога, или пък не са в състояние да контролират действията на собствените си специални служби. Инга Юмашева, като координатор на парламентарната група на Държавната дума за връзките ни с Конгреса на САЩ, беше изпратена до обществено-политическия форум „Диалогът Форт-Рос", който е прецизно създаден, за да помогне за укрепване на взаимното разбирателство и сътрудничество между народите на Русия и САЩ", се казва още в изявлението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
13
 
21
 
! Отговори
Рон Бургунди преди 4 години
Краят на краваристан е близо. И икономически и социално а и политически.Разбира се то трябва да се чете , за да се стигне до тоя извод. Само с гола пропаганда не става.
33
4
 
9
 
! Отговори
панчо преди 4 години
До До 31идват оставят си парите почиват си и си тръгват къде им е кусура?
32
10
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
До До бай ти *** 1браво ама то и у нас много такива с по 2 висши ама като отидат в чужбина работят като чистачки щото там няма връзки кой да ги набута на изгодна работаспомням си как ставаха моите колежки вишистки преди 20 год...сети ли се?ноо както и да е може и да е компетентно момичето само че това не гарантира че е чиста от обвиненията които са и отправили по повод разпита нали?
31
25
 
16
 
! Отговори
ето това преди 4 години
Ето в това е разликата между нас , българите и САЩ. САЩ могат да си позволят да разпитат руски депутат, а ние когато руски депутат ни обижда/ Жириновски - Българите трябва да ни целуват подметките/, Путин - нарича кирилицата - азбука идваща от македонската земя--не само не се обиждаме, а даже ги молим да ни простят, защото не ги обичаме достатъчно, плащаме най-скъпата газ и не искаме да вземем над един милиард долара компенсация за тази измама от страна на Газпром. Уникално, нали?
30
9
 
24
 
! Отговори
До 31 преди 4 години
Нещо няма ли да споделиш за побратимите на говедарите(англичаните)на какво приличат "отдъхвайки" по Черноморието?
29
27
 
18
 
! Отговори
До 29 преди 4 години
Не малко, а са си ужасно нахални рускините. А като пийнат стават направо отвратителни. *** догодина да ги видиш по морето на какво приличат вечер.
28
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая явно си е мислила, че това и е летище Варна или Бургас, където се изсипват пийнали от чартърите и се държат, като диваци. В Америка не става така. Никой не го интересува дупетатка ли е или обикновена ***. Щом правиш проблеми си носиш последствията.
27
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците все към Щатите ги тегли, милиони са избягали там. Да си беше стояла в Русия бре моме, там нали е много хубаво.
26
9
 
17
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
От как утрепаха Джими Хендрикс, САЩ не са ми симпатични.
25
14
 
7
 
! Отговори
бат негър от FBI преди 4 години
ох котьо. това не беше предвидено ама като я видяхме с кварталните братя и се надървиха боздуганите и ко да праим и ний сме човек. фул кавити сърч батенца. всичките дупки с една ръкавица. имаше една секретарка и нея я минахме. на двете рускинчета па зе че им хареса и били фенки на БиБиСи-то че даже и ги поопънахме.
24
3
 
16
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Форт Рос,Калифорния,изграден през 1812 г е най-южното руско поселение от времето когато цялото Тихоокеанско крайбрежие на Северна Америка е било руско.Той е обявен за исторически паметник и от двете държави,а руско-американския форум за опазването му датира от 2012 и се привърна в културен и политико-икономически форум.Проблема е около отказването на визи за някои от участващите в него руски олигарси
23
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рускините са много нагли и нахални, особено след 2-3 водки. Сигурно се е държала непристойно. На американците такива селении не им минават.
22
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да разпитат козяците у нас, които драскат глупости всеки ден и разпалват ксенофобия. Да демократизират саудитите, афганистан щом толкова са загрижени за демокрацията си.Да разпитат търговците на органи и дрога в Косово, като са почнали...
21
12
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Тя пила ли е шампанско в Думата когато там се черпиха по случай избора на бай Дончо през 2016. Ако отговорът е да, да не се оплаква.
20
7
 
9
 
! Отговори
До размяният кретен преди 4 години
Не е 20 а 34+ годишна,но въпреки всичко носи на"задържане"
19
4
 
12
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Много си *** бе ХАХАХАХ, тя е на 34 години.
18
12
 
7
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
20-годишна ДУПЕТАТКА...ХАХАХААААА....ОХ, НА БАТЕЕЕЕЕ..... ХАХАХААААА... ГОООЛЕЕМО ПИТАНЕ ШЕ ИМА, КАК СЕ КАРА ДИПЛОМАТИЧЕСКАТА ШКОЛА ОЩЕ ОТ ПРОГИМНАЗИЯТА.... ХАХАХААААА
17
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайки депутатката,ами че тя си е за задържане отвсякъде!
16
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СИГУРНО Е БИЛА ПИЯНА И ИМ СЕ Е СТОРИЛА ПОДОЗРИТЕЛНА.
15
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая ще да е влязла в университета на 12 годишна възраст. Айде стига с тия ментета. Да и се радват в Русия, в САЩ такива не минават.