Японските комунисти: Русия да ни предаде Курилите!

Това е изконно японска територия, смятат те
16 дек 2019 22:49,
56
Японските комунисти: Русия да ни предаде Курилите!
Снимка: Reuters

Токио трябва да поиска всички острови от Курилския архипелаг по време на преговорите с Русия, каза главата на опозиционната Комунистическа партия на Япония – Кадзуо Сии в интервю за „Емиури“, пише РИА Новости.

Още по темата
 

Главният комунист на страната смята, че Курилските острови са изконно японска територия. Според Сии Санфранциският мирен договор, сключен след края на Втората световна война, е несправедлив. Именно с този договор Япония се отказва от претенциите си относно спорната  територия.

Председателят на Госдумата в Русия Вячеслав Володин реагира остро на този коментар и припомни, че подобно отношение само може да влоши доверието между двете държави. „Ние приемаме това като заплаха за териториалната цялост на страната“, категоричен е Володин.

Пари за територия?

По време на петото пленарно заседание на Източния икономически форум японският премиер-министър Шиндзо Абе заяви, че трябва да се сключи мирен договор с Русия възможно най-скоро. През месец февруари тази година от Външно министерство на Япония предложиха да платят материални компенсации за територията на Курилските острови, от своя страна руската дипломатическа мисия отговори, че няма намерение да подписва мирен договор при такива условия или срещу обмен на инвестиции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
14
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Когато Шпангерг нанася островите на картата като част от Руската империя през 1745 г на тях не живее нито един японец.Същата е картината и днес,въпреки,че през 1875 Русия ги предава на Япония,за да си ги върне през 1945.Земята е на този който живее на нея.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На малко хора е известно,че след разгрома на Германия през 1945г. Япония прави на СССР 10 предложения за подобряване отношенията между тях с цел СССР да не напада завзетия от тях Китай. Точка 8 от тези предложения е предаването на СССР на курилските острови.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8Русия е 147млн. с Крим,а чукчите са 15-20хил.,колкото малък бг град!
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е те такъв звер, като японски комунист не знаех, че съществува, какво ли представлява?
7
17
 
6
 
! Отговори
AMWF bukkake преди 4 години
*** имат ли още 140 млн или имат ама ако броят и дръпнатите у чукотка които са си японци.Ахаха
6
2
 
10
 
! Отговори
Щом като саКомунисти преди 4 години
би трябвало да са интернационалисти и глобалисти. И от такава гледна точка, да се радват, че националистическите претенции няма да бъдат удовлетворени.
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те японците видяха 3 острова за които ревът от 70години,комуниста пък поиска целият Архипелаг!Ха,ха,ха,ха!
4
5
 
9
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Нищо подобно. Вземи прочети кога руската империя изобщо стига до Тихия океан. Не са били присъединявани никога. Но не са били и японски де.Островите са били населени от местната група Айну, които са държали и Хокайдо и към средата на 19 в и с които японците са воювали
3
5
 
11
 
! Отговори
Не проверявате ли? преди 4 години
"Йомиури", не е "Емиури" - в руския Е с две точки е "йо". Кога ще се стегнете да заприличате поне малко на новинарски сайт...А японските т.нар. комунисти са колкото циркова трупа и много ги е страх да не бъдат забравени окончателно. Затова се обаждат понякога. Япония ще гепи всички Курилски острови, когато Нобеловата награда за мир я присъдят на мен вместо на обиденото от природата шведче.
2
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди да бъде японски е бил част от Руската империя няколко века. Въобще японски е бил по-малко от 50 години ?!
1
27
 
7
 
! Отговори
AMWF преди 4 години
Затова ли зачестоха пронофилмите в които азиатци чуат рускини.целят явно да покажать на руските пияни геове кво чаканжените им а и тях.Ахаха