ЕС ще изпрати бойни изтребители в Украйна

Ще се наложат нови санкции срещу бизнесмени и членове на руския елит
27 фев 2022 23:15, Анисия Иванова
526
ЕС ще изпрати бойни изтребители в Украйна
Снимка: БГНЕС

Страните от ЕС ще изпратят изтребители в Украйна по молба на Киев, за да му помогнат да се противопостави на руското въздушно и сухопътно нападение, заяви ръководителят на външната политика на блока Жозеп Борел.

"Ще предоставим дори бойни самолети. Не става дума само за боеприпаси. Предоставяме по-важни оръжия, като за война", каза той на пресконференция.

Украинският външен министър Дмитрий Кулеба е заявил пред ЕС, че "се нуждаят от такива бойни самолети, с които украинската армия може да оперира... Някои държави членки разполагат с такъв тип самолети", каза Борел.

Външните министри на ЕС се споразумяха да предоставят на Украйна оръжия на стойност 450 млн. евро, Борел на пресконференция след спешна видеоконференция на външните министри на 27-те държави членки днес.

"Решихме да използваме възможностите си, за да доставим на украинската армия оръжия на стойност 450 млн. евро и да отпуснем още 50 млн. евро за несмъртоносни оръжия, гориво и защитно оборудване", каза Борел.

Европейският съюз ще наложи нови санкции срещу бизнесмени и членове на руския елит във връзка с войната в Украйна, заяви Борел.

"Ще разширим черния списък, за да включим в него и олигарсите. Ще се насочим към елита на режима, който се възползва от системата", каза той, цитиран от БГНЕС.

Той заяви, че на извънредна среща външните министри ще одобрят новите санкции срещу Русия, обявени от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Те ще се споразумеят и за финансирането на снабдяването на Киев с оръжия и гориво, както и за въпроса за доставката им в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
27
 
! Отговори
Еди Койси преди 2 години
И преди съм казвал че маските ще ги заменим със каски е дойде и това време дано има за всички
43
3
 
35
 
! Отговори
Шейтаня преди 2 години
Сега вече знаете ,защо започва Третата световна.
42
8
 
9
 
! Отговори
До 43 преди 2 години
Да ве гориво има само от Русия, те самолети и танкове на Газ вървят. Нали се сещаш, че Русия не е голям играч на пазара за петролни продукти.
41
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прецаках те всички, бомбоубежища направихте ги дискотеки, ся ко правим.
40
4
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВЕЧЕ КАЗАХ, ЧЕ 3-ТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ОФИЦИАЛНО ЗАПОЧНА ОТ ДНЕС!
39
0
 
1
 
! Отговори
До Българин преди 2 години
Спокойно ще си направят място!!!
38
1
 
6
 
! Отговори
до 33 преди 2 години
доста си назад с материяла, точно толкова колкото и на насилниците, на които симпатизираш:) Западният свят имаше в бойни действия Томахоук през 1991 в пустиня буря, калибър се появи 25 г. по-късно?
37
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турските байрактари днес са унищожили един руски Бук със доста жертви ;) Но има и много свалени байрактари . Една Точка У е свалена точно до стената на петролна база в Донбас . Има и много интересни тактики и технически похвати ама тва не е за вас . Гледайте БТВ тата и НОВИ ТВ та . Те *** ва опраят :)
36
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горивото не е от ЕСС а е от Русия.
35
0
 
2
 
! Отговори
мазепа преди 2 години
До БългаринНа Червения площад.
34
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да обясня. Отнася се за руско производство самолети,които украинците могат да управляват. Затова е уточнено,че някои държави от ЕС разполагат с такива. В това число е и България. Дали вече са ни дали оферта за нашите руски самолети в замяна на натовски.
33
23
 
7
 
! Отговори
А Х преди 2 години
Пращайте,а най-добре пуснете една атомна бомба върху Червеният площад,че да затриете самозабравилото се жуже Вова.Всипки ще са доволни,дори самите руснаци.
32
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вадя черешовото топче, трепери, Путин!!
31
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде български орли, започнаха военните да привикват младите мъже. Квото живяхме, живяхме. Сбогом, дано си щастлива, утре далече от мен
30
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хималаите. Бункер дълбоко под земята. Влиза Путин. Мъск му вика "Вова, наздаровье! Изпържихме матряла, заличихме дълговете.". Сорос запалва пура...
29
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На украинците самолети, а на българите токсични ваксини за кардио и неврологични заболявания. Я пратете ваксините на украинците и дайте самолетите да се освободим от медицинския ви фашизъм
28
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ги думкат още като прекосят полската граница икацнат на някое летище... В завода, който прави ракетите Калибър, са минали на 3 смени...
27
2
 
10
 
! Отговори
Не използват преди 2 години
Джавелини, защото не знаят от коя страна стрелят.
26
1
 
31
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Ние някой чертеж няма ли да пратим
25
21
 
7
 
! Отговори
РР преди 2 години
Няма да има 3та световна война, рубладжии. Руското джудже няма да се осмели с тази си жалка армия да предприеме каквото и да е било. Навремето СССР така захранваше Виетнам и сам сложи началото на икономическия си упадък...