Кремъл за ядрената доктрина: Разумните държавни глави разбраха

Песков: Това е сигнал за неприятелските страни
26 сеп 2024 17:30, Инна Ангелова
72
Кремъл за ядрената доктрина: Разумните държавни глави разбраха
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дмитрий Песков, говорителят на Кремъл направи коментар по темата за ядрената доктрина на Русия, обявена от президента Владимир Путин. Според Песков промените "са сигнал, с който предупреждават неприятелски настроени страни", съобщават предадоха Ройтерс и ТАСС.

“Промените в ядрената доктрина "са сигнал, с който ние предупреждаваме "неприятелски" страни за последствията, които ще понесат, ако участват в атака срещу страната с не непременно ядрени", каза говорителят на Кремъл. Той добави, че "разумните държавни глави" вече са разбрали сериозността на изявленията на Путин, особено що се отнася до "такава безпрецедентна конфронтация", която "беше провокирана от прякото участие на западните страни във войната от Украйна".

Песков също така заяви, че "ядреният потенциал на Русия е добре известен в целия свят" и последните действия не са нищо повече от "корекция на ядреното възпиране", като се вземе предвид съществуващото напрежение по границите на Русия.

По-рано Путин подчерта, че Москва си запазва правото да използва ядрено оръжие, ако Русия или Беларус бъдат нападнати, включително с конвенционални оръжия. Според предложението на Путин: "Агресията срещу Русия от която и да е неядрена държава, но с участието или подкрепата на ядрена държава, трябва да се счита за съвместно нападение срещу Руската федерация".

Както обясни Песков, това, което неофициално се нарича "ядрена доктрина", се състои от два документа - военна доктрина и "основи на държавната политика в областта на ядреното възпиране". Президентът формулира корекции във втория документ предишния ден, решението за тяхното публикуване ще бъде взето по-късно.

На 25 септември на заседание на Съвета за сигурност по ядрено възпиране Владимир Путин обяви актуализиране на основите на държавната политика в областта на ядреното възпиране. Президентът на Руската федерация подчерта, че агресия срещу Русия от страна на неядрена държава с подкрепата на ядрена сила ще се счита за тяхна съвместна атака. Русия си запазва правото да използва ядрено оръжие в случай на агресия, включително ако врагът, използвайки конвенционални оръжия, представлява критична заплаха за суверенитета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от Русия
Русия се превърна в най-големия износител на пшеница
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 час
Тоест, Просията да има право да напада когото си иска и никой да не смее да помогне на нападнатия? Ами не, свят с такава Просия мне не интересен.
64
0
 
0
 
! Отговори
хуя преди 2 часа
тоз е *** и клоуна
63
0
 
1
 
! Отговори
БРАТУЖКИМ преди 3 часа
РОССИТЕ КАЗВАТ ЗА ТАКИВА "БЪЛГАРИ"- С*У*К*А***Й *О * Б* А* Н* А***В*** Р * О* Д*
62
1
 
0
 
! Отговори
dokerut преди 3 часа
Shte ima 1 (skoro)stiga ste revali forumci;
61
1
 
1
 
! Отговори
БРАТУЖКИМ преди 3 часа
С КОЙТО И РУСНАК ДА СЪМ ГОВОРИЛ ВСИЧКИ СЕ ЧУДЯТ КАК ВСИЧКИ КОИТО СА ОСВОБОЖДАВАНИ ОТ РОССИТЕ ГИ МРАЗЯТ САМО БЪЛГАРИТЕ ГИ ОБИЧАТ. НАВЯРНО САМО ТЕ ОБИЧАТ ДА ГИ ОНОЖДАВАМЕ СИ МИСЛЯТ... РОССИТЕ СА ВИКИНГИ А НИЕ БЪЛГАРИ И ЗА НИЩО БРАТСКО НЕ ИДВА РЕЧ В ИСТОРИЯТА...
60
1
 
2
 
! Отговори
БРАТУЖКИМ преди 3 часа
ВАСИЛЕ ПОЖИЗНЕНИЯТ ВИ ВОЖД С МАЛКИТЕ РАЗМЕРИ ВИ Е ПРАТИЛ ПОКАНА ДО ВСИЧКИ ГЕННОМОДИФИЦИРАНИ БЪЛГАРИ С РУСКИ ГЕНЕТИЧЕН МАТЕРИАЛ И ВИ ОЧАКВА С НЕТЪРПЕНИЕ ДА ОТИДЕТЕ В ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И ДА СИ ЖИВЕЕТЕ КАТО...СИМЕОНЧОВЦИ. ЧИИ ГО ДИРИТЕ ОЩЕ ТУК В ДЕПОТО ЗА РУСКИ ЕКСКРЕМЕНТИ НА ТАВАРИШКАТА МУТРАФОНОЕА!?...
59
6
 
8
 
! Отговори
васил преди 5 часа
Нашите лицемерни предатели които се редят за да лизнат *** на Задокеанският господар те да отидат да се сражават за Украйна . Иначе се редят на опашка за да лицемерят , да се прекланят и за вярност да му лизнат ***.
58
5
 
4
 
! Отговори
Фитока преди 5 часа
Да чакат руски дар ядрените джуджета Англия и Франция е предупреждението Кога и по какво Дед Мороз ще реши Дар за САЩ не се предвижда,за да не стане световна размяна на дарове
57
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Краварите и 82 ОМБр ше хапнат Атома на Путин !
56
15
 
9
 
! Отговори
82 ОМБр преди 6 часа
Хиляди тонове барут от САЩ,за хиляди руски гробове! Слава на САЩ!
55
9
 
12
 
! Отговори
23452453234 преди 6 часа
Родните *** ще посрещнат руските ядрени бомби с хляб и сол, не за друго, а толкова могат.
54
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Тръмп за Зеленски: Украйна вече е мъртва. Даваме милиарди на човек, който отказва да сключи споразумение
53
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Всички западни чиновници от америка и европа, които подклаждат войната в украйна са с манталитета на наш ЕВРОМИНДИЛ /еврокомисар/. Пъчат се много , но от дупките си. Нито един от тях няма да застраши живота си, но чуждият не жали!
52
10
 
14
 
! Отговори
Нане преди 6 часа
Марш да се биете за краварите, неграмотняци.... Мъ не ви стиска, щот сте толкоз улави, че не можете се научите и един калашник да разглобите и сглобите.... ===)))
51
9
 
2
 
! Отговори
82 ОМБр преди 6 часа
Ние отдавна нерви Кремъл да си пусне бомбите,но Кремъл се запънал,като магаре на мост,и неще ли беше;)))
50
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Ясно е, че ще изнервят Кремъл - да си пусне бомбите.
49
12
 
8
 
! Отговори
82 ОМБр преди 7 часа
Русия е просто една тиня,с народ страдащ от комплекси,който комплекси са безплатен подарък от вермахта,точка
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
До 2050 год. Африка ще бъде с население ооло 2,5 млд.Поради глобално затопляне ,климатични промени невъзможност на изхранване още преди 2050 орди от стотици милиони ще се запътят на Север.Европа колкото и да е привлекателна е пренаселена.Братята руснаци просто ги чака изненада от африканците.Без значение кой е русофоб или копейка и какво слага но това е бъдещето.Русия ще потъмнее.Както има афроамериканци предстои русоафриканците трайно да се заселят в Русия.Ядренното оръжие ще бъде бесмисленно.
47
11
 
9
 
! Отговори
Пенков преди 7 часа
Смърт за окупаторите и агресорите !!! Вън от суверенна Украйна руски фашисти и отявле ни нацисти !!! Вие сте военнолюбци ,грабители и разрушители !!! Вие водите света към ядрена воийна,вие сте тези,които ще доведете до унищожението на човечеството !
46
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Ама как? Не може да е Русия. Според дежурния форумен русофоб Русия е безаналогова и е на ниво камък и дърво. Те току що са открили простите сечива, а вие ги замесвате в подобни неща. Моля ви се. Имайте малко здрав разум.