Големи западни компании се изтеглят от Русия

Причината е инвазията в Украйна
2 мар 2022 08:56, Елка Василева
129
Големи западни компании се изтеглят от Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Западни компании се изтеглят от Русия, съобщават информационните агенции.

Още по темата
Петролният гигант ExxonMobile прекратява дейността си в Русия заради инвазията в Украйна, обяви компанията. Решението се отнася и до излизането от съвместните дружества с Роснефт, включително и от един от най-големите петролни и газови проекти в Русия „Сахалин 1“. Компанията прекратява инвестициите си в нови проекти в Русия, се казва още в съобщение от централата.

Австрийският петролен концерн OMV окончателно се отказа от участие в два проекта за добив на природен газ в Сибир, съобщи ръководството на компанията. Прекратяват се преговорите с „Газпром“ за закупуването на близо една четвърт от акциите на добивната компания в Сибир. Освен това OMV ще преразгледа и участието си в газопровода „Северен поток 2“, чието лицензиране Германия спря заради руското нападение над Украйна.

Американският авиогигант „Боинг“ преустановява доставките на резервни части за Русия и прекратява голяма част от дейността си там. Компанията замрази и тренировъчната си дейност в Москва, предаде БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
17
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
За какво са им на обикновените руснаци чужди стоки и технологии? Те скоро ще трябва да минат на купони, защото няма да могат да си купят основни хранителни продукти с обезценените рубли.
53
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
60 точно обратното. Русия строи аеци в Китай.
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
58 компании имат, хиляди нща строят, ваксини правят в космоса ходят. По добре погледни тук какво става.
51
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега големи китайски компании ще вземат пазара и путин се превръща в китайски ... как го каза посланничката ... подхвостник
50
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз така и не мога да разбера, нали досега имаше хиляди санкции, що западните компании се натискат там, а не тук? Даже един фолксваген не можем да излъжем.
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 56 хаха и кои са тези големи руски компании, дето ще влязат на тяхно място :) коя компания в русия е по-голяма от газпром (която по борсова оценка вече е една малка компания). Руснаците ползваха чужди технологии и ноухау за добив на природните си ресурси, защото така е по-удобно и по-евтино. Така работи свободния свят. Сега ще трябва да извенстират в собствени технологии и ноухау, пардон, Путин ще трябва да ивестира от собствените си пари за това.
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв жив тролски ентусиазъм тук - кефят се на войната и на непреките "жертви". Чиста злоба и незнание ... или... рублата падна още, трябва да се работи още повече за хляба...
47
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудесно, сега големи руски компании ще заемат тяхното място! ---------------- И ще въведат своите руски най-нови (т.е. най-доходоносни) технологии... като, междувременно, тези големи руски компании губят милиони и милиарди (долари, де!) всеки ден...
46
1
 
5
 
! Отговори
филип ейджи преди 2 години
така китай си върна собствеността!
45
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега, въпрос към путинофилите: Знаете ли с чии технологии и ноухау Русия добива безценните си ресурси? Путин ще ги закопае за години напред, 20 години задушаваше икономиката, сега направо ще я затрие. След като окопира и завзе всичко в Русия, реши да посегне по най-безобразен начин и на чуждуто.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До *По парите си - усещам, че съм със Запада. С душата си - със справедливата Русия, която смело бие големи шамари на западните мошеници и лицемери. Окаян аз, съвременен човек..." ______________ милият ***, не е мошеник и лицемер: ще видите вие, гледаме ви под прицел, няма да нападнем, Западът лъжат, че ще нападнем, ... уупс, започнахме войната ... Чист и справедлив като сълзица. Бие не шамари, а избива цивилни, деца!!!!! Руши голям монумент на холокоста (явно, не го признава!)
43
10
 
7
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Чудесно, сега големи руски компании ще заемат тяхното място!
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 44 От четири дни им свършват патроните на руснаците. Преди два дни им свършваха ракетите и снарядите. Май ykpите се обстрелват сами и някой трябва да им каже, че са победили!
41
8
 
5
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Изгонете наглусаксенците. Какав ми е кев сега как ште скимтият програмистите. Няма да има пари за тех и ште им резнат заплатите и ште получават 800 лева чисто. Хахахахаха. Тогава ште видим как ште си подаржат колите и къштите. Да си заврат програмирането в газа.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И след случилото се напускане на тези големи компании акциите им полетяха със свръхзвукова скорост насоки.
39
5
 
10
 
! Отговори
81 преди 2 години
За тези, които питат за ЛУКОЙЛ в коментарите - ЛУКОЙЛ не е руска компания. ЛУКОЙЛ принадлежи на фамилята Ротшилд.
38
6
 
24
 
! Отговори
Копейка преди 2 години
Ще ядат калая скоро, жалко че са толкова глупави, че не могат да усетят, дано наш Копейкин отиде и той в Русия скоро.
37
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо за Лукойл в България не се ли чува!?!
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УжасТ това са все компании които мислят за доброто на служителите си, не са някакви компании дето експлоатирати изнасят парите на запад. При нас подобни компании изобщо няма
35
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще и свършат ракетите и мунициите.заводите трудно ще смогват. Народа и производство не е приентитано да прави бомби 24часа. Изобщо твърде твърде недомислена война от пудинг. Накрая си навлече омразата цял един народн, омразата на цяла Европа и свят. Абсолютна глупост.Тотална щета.