Джонсън и Зеленски се разходиха из улиците на Киев

Днес има 9 хуманитарни коридора за цивилни
10 апр 2022 14:20, Петя Славова
161

По улиците на Киев се разходиха британският премиер Борис Джонсън и украинският президент Володимир Зеленски.

Джонсън е на изненадваща визита в Украйна.

На видео, публикувано от президентството, се вижда как двамата лидери вървят по киевските улици без средства за индивидуална защита. Те са заобиколени от тежковъоръжени войници и поздравяват малкото минувачи в украинската столица, предава Bulgaria ON AIR.

В края на обиколката си Джонсън и Зеленски стигат до Майдана - "Площадът на независимостта", където през 2013 г. се провеждаха големи проевропейски демонстрации.

Визитата на британския премиер не бе оповестена предварително и е първото посещение на лидер от Г-7 от началото на инвазията. Той обеща помощ от Обединеното кралство за Украйна.

Да не взимаме прибързани решения. Трябва да изчакаме развитието на войната и да следим поведението на Митрофанова.

Посланик Митрофанова има право да критикува поведението на държавниците ни.

Украинският вицепремиер Ирина Верешчук съобщи, че Киев е договорил девет хуманитарни коридора, за да помогне на хората да избягат от тежките боеве в източната част на страната, съобщава БГНЕС.

"Всички маршрути за хуманитарните коридори в Луганска област ще действат, докато има прекратяване на огъня от страна на окупационните руски войски", казва Верешчук в канала си в Telegram. Преди това областният управител Серхий Гайдай написа в Telegram, че днес ще има девет влака, с които жителите ще могат да се приберат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как така се разхождат в Киев, нали руснаците го бяха превзели... или щяха да го превазам... или нямаше да нападат изобщо. Много фейк, бърка се човек
14
10
 
26
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ЛИПСВАТ ЧЕРНИТЕ ЧУВАЛИ С МАНИКЕНИТЕ ОТ МАГАЗИН ЗА ДРЕХИ , КОИТО СТОЯХА ЕДНА СЕДМИЦА ЗА ДА СЕ СНИМА УРСЪСЕЛ ФОРДОЛАЙНО !!!
13
9
 
20
 
! Отговори
До Зеленски преди 2 години
Г-н Зеленски осободи българските моряци докажи че си лидер ,иначе цела България ще разбере ,че си безмилостен фашист.Ти си Зеленски
12
15
 
14
 
! Отговори
Striker преди 2 години
Евала бе, Боре! Така се прави! Къде е Ф=А-тмака Крадев, къде е Кимчен Петков?! Само България и Унгария не са оказали никаква военна подкрепа на братска Украйна! Защо поне не отидеш там бе, паун Петков? Изпрати и Чашков таман да изтрезнее! Срам за България!
11
15
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Нито дума за преговори или за мир. ----///----- Е, какви преговори за мир, когато Просия е окупирала части от Украйна? Преговори за мир може да има, когато и последният кадировски *** се изтегли от Украинска територия. Дотогава ще има бой по москальските дупита.
10
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеления наркоман джудже ли се е родил или като е пораснал е станал таккова?
9
12
 
31
 
! Отговори
факт преди 2 години
Двама от касапите на Украйна.
8
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в този момент Путин трябваше да изстреля крилатите ракети в посока Киев,без жал и за цивилните..
7
14
 
21
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ДНЕС Е ПУБЛИКУВАНО ПИСМО НА ИТАЛИАНСКИ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ НАЧЕЛО С ОРНЕЛА МАРИАНЕ , КОИТО ПРИЗОВАВАТ ПУТИН ДА ИЗВАДИ ИТАЛИЯ ОТ СПИСЪКА НА НЕПРИЯТЕЛСКИТЕ. ДЪРЖАВИ ,. ЗАЩОТО ПРЕМИЕРА ДРАГИ СЕ Е ПОДЧИНИЛ НА БАЙДЪНЧО !!! ИТАЛИАНСКИЯТ НАРОД Е ПРОТИВ ЕКСПАНЗИЯТА НА НАТО В УКРАЙНА , ПИШАТ В ПИСМОТО И УКРАЙНА ДА СПАЗИ МИНСКИТЕ СПОРАЗМНИЯ !!! ТОВА Е ДРУГА ГЛЕДНА ТОЧКА , ЗАГЛУШЕНА ОТ ПРОНАТОВСКАТА ПРОПАГАНДА!!!
6
15
 
24
 
! Отговори
И СЛЕД преди 2 години
ЧАС ДВА СЕ ЗАПОЧВА. РУСИТЕ СА ИЗПЕПИЛИ ВСИЧКО РАЗРУХА. ОСТАВИ ЛИ СА САМО РУЕНИ. А ИСТИНАТА Е И СЕ ВИЖДА, ЧЕ РУСИТЕ СА ГИ СЪЖАЛИЛИ И НЕ СА ГИ ИЗРАВНИЛИ СЪС ЗЕМЯТА. КЛИПЧЕТА ЛЪЖИ МАНИПУЛАЦИИ.
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ден преди това там бяха Борел и Фон дер Лайен. Борел е казал на Зеленски, че Украйна трябва да реши проблема с Русия на бойното поле. Нито дума за преговори или за мир.
4
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма разрушения сякаш.
3
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах излъчване със звук от разходката им. Джонсън се опитваше да установи някакъв контакт на френски и говереше нещо за часовника на Зеленски - повтаряше montre, montre. На което "полиглота" Зеленски отговори "а, да ремонта".
2
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе нали имаше 60 км руски конвой до Киев, какво стана, постигна ли си целите?
1
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не са танцували ? Прашец е имало гаранция