Над 3,5 млн. бежанци са напуснали Украйна с влакове

По-голямата част от пътниците са тръгнали към Полша
10 апр 2022 11:20, Петя Славова
50
Над 3,5 млн. бежанци са напуснали Украйна с влакове
Снимка: БГНЕС

Около 3,5 милиона души са използвали украинските железници, за да напуснат родните си градове. Това съобщи държавната железопътна компания на Украйна, предава БГНЕС.

По-голямата част от хората са били евакуирани от столицата Киев, северния град Харков и източния регион на Донбас, се казва в изявление на компанията, публикувано в канала й в Telegram. Повечето са пътували до западните градове Лвов и Ужгород.

Над 470 000 души са използвали услугите й, за да напуснат страната, а по-голямата част от пътниците са се насочили към полските градове Пшемисл, Варшава и Хелм. Други са избрали Словакия, Унгария и Чешката република.

Съобщението на държавната железница идва на фона на атаката в източния град Краматорск, където балистична ракета уби най-малко 50 чакащи за евакуация пътници. Сред жертвите има и 5 деца.

На 6 април - ден преди атаката на жп гарата, е публикувано видео от други бежанци. На него се вижда препълнената с хиляди хора гара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е бедните да се изнасят с влакове. Все пак богатите укри напускат сами в автомобил и ги гледат като долнопробен *** по магистралите вместо да ги качат и да ги извозят. Забавно е, че молдовани, поляци, българи, маджари и румънци помагат на украинци да се извозват от границата докато самите украинци ги разминават. Показва много относно причините довели до разпада на украинската нация.
18
6
 
5
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Според твоята камбанария може да са богати. За теб богат е всеки, на който не са му пробити долните ***. От моята гледна точка, това са хора точно като мен. С разликата, че на тях са им взривили домовете и са изклали близките им.
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз бедни бежанци не виждам............виждам богати украинци със скъпи джипове, коли и пари!!
16
10
 
3
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Българина изключително много мрази успелите хора. Завижда до посиняване. Най-справедливото наказание за глупостта е бедността!
15
3
 
9
 
! Отговори
не разбрал преди 2 години
А защо у нас има само ''бежанци'' с джипарки и ванове?!
14
3
 
6
 
! Отговори
Павел преди 2 години
И освен това им дават декларации да попълват от колко пари на ден се нуждаят. И колкото напишат, толкова им дават. Пред всеки хотел в Слънчев бряг спира камион с пари, пазен от НСО и самолети на НАТО и раздаването започва. Това е всеки ден!
13
4
 
6
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Точно така, аз лично съм ги виждала. В блока ни настаниха едно украинско семейство. Дойдоха голтаци, с дрипи и парцали и без пукната стотинка. За един месец държавата им подари 3-стаен апартамент, подари им две чисто нови коли за поне 100 000 едната, записа децата им в най-скъпите частни училища и сега ще им подаряват почивки до екзотични острови? На гърба на нашите пенсионери
12
13
 
4
 
! Отговори
руски нацисти преди 2 години
руснаците предизвикаха най-голамята бежанска криза от ВСВ насам. Също като нaцистите.
11
3
 
6
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
Да, аз знам къде е гишето, където им раздават пари. Застанах близо и наблюдавах. Идва украинец/украинка разтваря скъпата си чанта и започват да я пълнят догоре с пари. Някои са толкова нагли, че маскира чувалчета като ръчни чанти. Други пък се редят по няколко пъти. Парите до гишето ги карат с бусове и зареждат по 2-3 пъти на ден. Всеки украинец е взел минимум по $40млн от българския пенсионер. Докога?
10
11
 
1
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 2 години
Напускат главно жени, възрастни и деца. Докато от така наречената руска армия известна и като *** на бункерния гном дезертират, стрелят се един друг в краката, газят си с танковете офицерите, напълно дегадиралите солдати на злия разлагащ се пергиш. Видяха се и изоставените им окопи. Ромските катуни са образцови сравнени с това. Сега ги заместват с главорези от Сирия, Чечня. Алах Акбар путинстан.
9
2
 
3
 
! Отговори
ДОБРЕ преди 2 години
ПОНЕ НЕ КАЗВАТ ЧЕ РАКЕТАТА Е РУСКА. ТЕЗИ МИСЛЯТ, ЧЕ НИЕ НЕ РАЗБИРАМЕ ОТ ВОЙНА. ВОЙНА СЕ ВОДИ ОТ ДВЕ ИЛИ ПОВЕЧЕ ДЪРЖАВИ. И ДВЕТЕ СТРЕЛЯТ ИЗТРЕЛВАТ РАКЕТИ СНАРЯДИ. А ХОДИ РАЗБЕРИ ЧИЯ Е РАКЕТАТА.МОЖЕ ОКРАНЯНО ДА ПРОВОКИРАТ.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупусти на търкалета нали нямаше евакуационни коридори в източна украйна тва са основно икономически бежанци от райони където няма военни действия основно бившите полски територии
7
3
 
11
 
! Отговори
До украински бежанци преди 2 години
Бедните българи............кучета да ги ядат!!Украинските фашисти забраниха не само руския език, но и българския език в Украйна!!Защо никой не го казва това??
6
3
 
6
 
! Отговори
украински бежанци преди 2 години
ЕС дава по 5хил евро да ДЕН за украински бежанец. Настанили са се по 5 звездни хотели, ядат само скариди и шампанско. Купуват дрехи само от скъпи бутици. Купили са си майбаси. Децата им учат безплатно в ЧАСТНИ училища. Имат безплатно здравеопазване в Токуда и Асибадем. Безплатен транспорт до морето. За българските ПЕНСИОНЕРИ кога?
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само внимавайте като веете украинските знамена..............утре да не ви спретнат един Майдан............тогава ви е бедна фантазията............ще стане още по-зле за България!!!
4
4
 
2
 
! Отговори
Търся убежище преди 2 години
В България се изтезават хора с знанието на полицията! Спешно търся убежище в чужда държава! Моля за помощ от чуждите посолства в София!myyrro***gmail
3
5
 
12
 
! Отговори
за Полша преди 2 години
Да си ги вземат поляците................те са виновни , заедно с другите западни държави...............гадните полски католици бяха в основата на Майдана.........Майданът си беше един преврат , незаконно вземана не властта!!Това никой не го казва,нали???
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напускате мизерници! Не си защитавате така наречената държава. Страхливи мишки!
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са жените и децата на бандеровските фашисти, които 8 години в Донбас избиваха жените и децата на руснаците с артилерия Град, Смерч, Ураган. Който е ходил в казарма, знае.Защо сме длъжни да ги храним в България, да ги хранят в САЩ или в Германия?