НАТО: Няма риск от ядрена заплаха, но войната в Украйна ще е дълга

Няма военна заплаха за Молдова и Грузия в момента
30 апр 2022 18:32, Анисия Иванова
184
НАТО: Няма риск от ядрена заплаха, но войната в Украйна ще е дълга
Снимка: БГНЕС

НАТО не вижда непосредствен риск Русия да използва ядрени оръжия по време на операцията в Украйна, заяви зам-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана в интервю за телевизия Digi24.

„Не виждаме елементи от военен характер, които да показват използването на такива оръжия“, каза той. „Със загриженост обаче отбелязваме, че реториката по тази тема се засилва и по наша оценка това е по-скоро елемент на психологически натиск както върху Украйна, така и върху населението в страните от НАТО и в демократичните страни. Иначе не виждаме непосредствен риск от използване на такива оръжия“.

Джоана смята, че конфликтът в Украйна ще бъде продължителен. "Ситуацията на територията остава тежка", каза той...Съдейки по това как изглежда положението на територията, по сили от двете страни, вероятно конфликтът ще бъде дълъг.

Заместник-генералният секретар на НАТО смята, че в момента няма военна заплаха за Молдова и Грузия. „Но ние предвиждаме провокативни действия под фалшив флаг, за да се създадат трудности не толкова за Република Молдова, колкото за украинските сили в Западна Украйна, близо до Одеса“, добави той. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ имат дългове към банката си ФЕД, която е чатна компания, как ще ги сринете русофилчета, уморихте ме от смех :)))
75
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приказките за ядрен риск са за вътрешна употреба в Рашистан. Диктатора дори е отворил бомбоубежищата и дори почват ученията, насажда се страх. Диктатора ще направи възможно за да задържи поста докато умре. А след това упадъка няма да спре но ще продължи с десетилетия.
74
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хвърляй атома, Владимире! Опърли западните психопати до един! Никаква милост! Целият Донбас + Южна УкраИна + Приднестровието обединени в новата Республика НОВОРОССИЯ
73
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вовата ще смачка фашистите
72
6
 
6
 
! Отговори
До 76 преди 2 години
Русофил и путьонофил, същото го казва и Путин. Гърците са дали азбуката. Марш при Путин.
71
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сащ и Европа да го. ***.т
70
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много мозъци в Европа, ама с по една гънка.
69
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Към НАТО: Търсихте война. Искахте война. Ами ето ви война. Само че , нас не ни замесвайте. Водете си я сами.
68
6
 
3
 
! Отговори
Дерматолог преди 2 години
Немският дерматолог Яели Адлер разкри, че според последните научни открития на дерматологията кожата трябва да се "остави на мира и да не се мие", за да се позволи на "необходимите за здравето бактерии" да се размножават. Немската медия Bild (***/geonrgru/2890) също пише: "Достатъчно е само 4 места на тялото да се подмиват веднъж в месеца." Класическият метод за миене на котките е най-добрият начин да поддържате кожата чиста.
67
3
 
5
 
! Отговори
Предложение преди 2 години
Здравейте приятели демократи. Искам да направя едно демократично предложение. Преложение: предлгагам ако Русия сега отново унищожи оържията които доставяме на Украйна, да и наложим нови адски санкции, да изключим Русия от нещо, примерно от GPS. Tова ще нанесе опустошителни поражения на режима в Кремъл, Русия ще фалира, Путин ще падне, ще дойде някой нов Елцин и ще ни продава газ и нефт за 20$ и ще можем да се къпем всеки ден с топла вода и няма да стоим на студено.
66
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Трилоните дългъве имат към ФЕД, за какво изплащане говорим ? :))) Отговори !!!! :)
65
0
 
11
 
! Отговори
Мдаааа преди 2 години
Това е целта на хубавците отвъд океана
64
3
 
0
 
! Отговори
До 76 преди 2 години
Много просто, защото си държат на своето и са били толкова благородни, че са дали даром на племената азбука.
63
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо трябва сега на пожар да доставяме оръжия на Украйна, след като 8 години запада въоръжава Украйна и наля милиарди в украинската армия? България през цялото време продаваше, Чехия също много танкове, гаубици и оръдия. Какво се случи с този огромен брой оръжия, че сега на пожар панически пак трябва да се доставят нови на Украйна която побеждава, докато Русия само губи. И какво ще стане с новите?
62
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 73, ако завалят бомбите на България, влизаме в нова национална катастрофа. Но разбира се живеете в някаква паралелна реалност, където си мислите, че като помагате ще избегнете войната тук. Накрая обаче ще има много изненадани в нашата държава.
61
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички знаем, че западът и САЩ са добрата, светлата страна, а Русия е империята на злото. Също така знаем, че доброто винаги побеждава злото. Но ето какъв проблем ме вълнува - какво ще стане когато Русия победи в Украйна. Западът ще си плюе ли в лицето и ще се прави че нищо не е станало, или ще започне ядрена война с Русия за да победи империята на злото? Какво ще стане тогава, когато ще престанат да се къпят и ще замиришат, добрата страна ще замирише на пръчотина.
60
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И като гърците са дали кирилицата, там защо пишат на съвсем различна писменост с 24 букви?? Питам за едно .
59
6
 
5
 
! Отговори
ми то преди 2 години
Ми то те такова агресорката Русия окупира Украйна и си прави каквото си иска. Ми то НАТО и ЕС защо не защитят Украйна ами клечат като наакани баби и само се плюнчат със санции-манции вече осем години! Мо то НАТО нали е май-мощния военен съюз на планетата!
58
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има разлика. Руската газ е около 5% в полския енергиен баланс, несъществен за Полша. За България руската газ е критична. България е най-бедната страна в ЕС. И сега рязко ще обеднее още повече. На запад могат да обеднят 2-3 пъти, но няма да гладуват, може да миришат защото няма да имат топла вода, но няма да умрат. А в България ще бъде страшно, българите и сега живеят в мизерия, какво ще стане като обеднеят още два пъти.
57
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 61, викаш да оставиме русия да окупира Украйна и да безчинства из цялата територия както прави това в Буча, Ирпен, Мариопол....... ами няма да стане, до дни Украйна получава няколко ескадрили с ф-ки, първите пилоти изкарали обучение за тях вече са в Украйна, заедно с тях пристигат и Пейтриъти, Леопарди и Томахавки, така че рашките да се изнасят овреме щото накрая хептен ще станат за смях