Русия отговаря: Ще се насочи към американски медии

Поводът са действията срещу руската държавна медия RT
5 сеп 2024 15:23, Елка Василева
54
Русия отговаря: Ще се насочи към американски медии
Снимка: архив, БГНЕС

Москва ще се насочи към американски медии в отговор на действията на САЩ срещу руската медия RT, заяви днес говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова, предаде Ройтерс.

Още по темата
Американското министерство на правосъдието повдигна снощи обвинения в пране на пари срещу двама служители на руската държавна медия RT за това, което ведомството характеризира като схема за наемане на американска компания, която да произвежда онлайн материали, за да повлияе на президентските избори в САЩ през ноември.

Захарова определи този ход като "лов на вещици" и заяви, че целта му е да сплаши американското население.

"Ще има отговор срещу действията на властите на САЩ, които пряко противоречат на задълженията им за осигуряване на свободен достъп до информация и медиен плурализъм", каза Захарова.

Мерките на Москва могат да бъдат огледално отражение на тези, предприети от Вашингтон, или да придобият някаква друга форма, добави говорителката на руското външно министерство.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от Русия
САЩ със санкции срещу руски медии за опити за намеса в изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
2
 
! Отговори
краят на един луд преди 1 седмица
Ленин слугувайки на престъпници в сянка, прогони образованите руснаци и унищожи културата на Русия. Сталин рамо до рамо с Хитлер въвлече Русия във Втората Световна Война, изби руските политици и висши военни и подтикна Хитлер да нападне Русия. Това струваше живота на десетки милиони руснаци. Путин, насъскан от неоЕВРАЗИЙСКИТЕ БРЪТВЕЖИ на маниакалния психопат Александър Дугин, започна Война за завладяване на Европа. Това може да струва живота на цяла Русия.
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
октомври иде с дъжд, руснаците ще изгният в окопите на донецкия чернозем. Няма изгазване за машините от тая кал. А ПРЕЗ ЗИМАТА АТАКИТЕ НА НОЩНИТЕ ДЯВОЛИ ЩЕ ГИ ДОВЪРШАТ. КАЗАЦИТЕ СА ИЗВЕСТНИ ЛОВЦИ НА ГЛАВИ.
44
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Жителите на Курска Област искат оставката на Путин. Руското настъпление срещу Покровск е спряно. Украински морски дронове Морской Малюк атакуваха пристанище Новоросийск. Русия изпрати дронове Шахед , които след навлизане в Украйна се насочиха и навлязоха в Беларус към Мозырский НефтеПерерабатывающий Завод. Беларуски изстребители ги обезвредиха. Явно Кремъл се опитва да въвлече Беларус във войната срещу Украйна. Но беларуските военни не са на това мнение.
43
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
РУСНАЦИТЕ БОМБАРДИРАТ ЦИВИЛНИ, НО Кремъл ГУБИ ! НА СОБСТВЕНА ТЕРИТОРИЯ ВСЯКА ТРЕВИЧКА, ВСЯКО КЛОНЧЕ ПОМАГАТ НА УКРАИНЦИТЕ... В ЕСЕННИТЕ ДЪЖДОВЕхуните ЗАТЪВАТ И НАТОРЯВАТ ЧЕРНОЗЕМА НА ДОНЕЦК.
42
4
 
4
 
! Отговори
какво странно има? преди 1 седмица
в демократичните страни истината е заплаха!
41
0
 
4
 
! Отговори
ЗАКОНА за преди 1 седмица
чуждестранните агенти (по американски модел) НИЕ кога ще го приемем?
40
4
 
8
 
! Отговори
Муахаха преди 1 седмица
Как може фамилията да ти е Путин, да имаш главоболия с Курск, да вървиш по пътя на Сталин, НО да не ти се получава и да те онождаат Си Дрън Пън и Ким Чен Хоой
39
5
 
6
 
! Отговори
Карачанаков преди 1 седмица
......каза Мара след поредния среднощен запой.Маро вземи се в ръце алкохола не прощава погледни Дамаджана РашКУХ на какво прилича.
38
3
 
5
 
! Отговори
Маккартизмът преди 1 седмица
се завръща в леко изменена форма. Даже Оруел няма достатъчно въображение за това, към което се движи света, в частност и САЩ.
37
10
 
6
 
! Отговори
В Полтава кво стана преди 1 седмица
Нещо във военното училище инцидент станал се чува. Евроатлантичета знаете ли нещо по въпроса?
36
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След м0ча иде ред и на гАлоша
35
10
 
6
 
! Отговори
Един преди 1 седмица
Тук Сесесере. Се е извадил тук. Ти руски робе роден в колонията на Русия България, със марионетна правителство или си син или внук на робите. И обичаш поробителите си? Браво герой. Може е фес да си сложиш, по ще ти отива
34
6
 
12
 
! Отговори
А преди 1 седмица
Че във путинова фашистка Русия нищо от.информацията по света не е било достъпно. Не сега, а никога! Тази представителка на най древната професия се прави че не знае? Е бива наглост на това е вече пример за промит фашисти болшевишки мозък!
33
9
 
3
 
! Отговори
Сесесере 1988 преди 1 седмица
Другари истината е че всичко е по плян , комунизма ще владее земята, доларите са хартийки без покритие, запада се разпада пред очите ни...
32
3
 
7
 
! Отговори
Медводков линията преди 1 седмица
Димата сега ще ни взриви всички НО първо ще изстреля стратегически залп от водка към устата си
31
4
 
4
 
! Отговори
Раша техно нюZzz преди 1 седмица
Добре че не трябваше да чакаме *** и даже ако щете и коми капиталистите от китай да измислят интернета и 90% от патентите които движат света че сега нямаше как да плюем тук по лошите империалисти от запада които победиха по всички параграфи добрите империалисти от изтока в студената война
30
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Накрая ще трябва и БЛАТУШКИТЕ да минат на евро за да се оправят ... Толкова територии и ресурси а миZеруват че и войни правят ама така е след като ги води Zлата орда... крепостните блатници много държави са асвабадили само своята НЕ и ще беднярстват
29
2
 
4
 
! Отговори
Ню 0рк преди 1 седмица
След победата(ще ще) над НАТО имената на аzвабадените градове ще саБерлинковоВашиктонск Ню 0РК
28
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Многополюсния свят освен като zаблудена идея на няколко диктаторчета за гръмки обещания не е изобщо подходящ за сегашните времена даже би довел до голям ХАОС. Последните 30 години еднополюсен свят доведоха до най-големия разцвет на икономика и технологии за целия свят. Хората Забогатяха повече от всякога.пътува се много. цените на имотите нараснаха както в никое друго време!!!
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ленин им изчисти богатите хора.Сталин изчисти умните хора.*** започва да изчиства останалите..