Кремъл: Ако Западът достави на Киев тежки танкове, зле за Украйна

Страните от НАТО все повече се включвали в конфликта в Украйна
20 яну 2023 15:32, Елка Василева
580
Кремъл: Ако Западът достави на Киев тежки танкове, зле за Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Ако на срещата между министрите на отбраната на западни държави в авиобазата на САЩ Рамщайн в Германия бъде взето решение на Киев да се доставят тежки танкове, последиците за Украйна ще бъдат "със знак минус". Това заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, информира ТАСС.

Още по темата
"Последиците ще бъдат със знак минус, това е еднозначно. Неведнъж сме казвали, че подобни доставки по принцип няма нищо да променят, но ще добавят проблеми на Украйна и украинския народ", каза Песков.

Конфликтът в Украйна се развива по възходяща спирала, а страните от НАТО се включват в него все повече – косвено, а понякога и пряко, заяви днес прессекретарят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Той прикани Германия, Франция и Украйна "да се разкаят заради своя цинизъм през последните осем години", когато по думите му тези страни "са играли на "тука има – тука няма" с Минските споразумения. Западът трябва да вземе под внимание опасенията на Русия, каза Песков, запитан какво трябва да се направи, за да се възпрепятства по-нататъшна ескалация на конфликта.

Изминалите две години от управлението на Джо Байдън в САЩ бяха много лоши за двустранните ни отношения, които в момента са вероятно в най-ниската си точка в исторически план, отбеляза говорителят на Кремъл. Москва не храни надежди за подобряване на отношенията с Вашингтон в обозримо бъдеще, добави той.

Президентът Путин засега няма планове за контакти с генералния директор на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси. С Гроси продължават да разговарят руските "дипломати и (руската държавна корпорация) "Росатом", съответните ведомства", съобщи също Дмитрий Песков.
(БТА, Андрей Шарков)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


580
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
451
60
 
31
 
! Отговори
Баба Ванга преди 1 година
Русия ке се раздроби лето 2023
450
68
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РуснаZите стават смешни. Тресе ги параноята вече, като виждат приближаващия се провал.
449
50
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашките не могат да се справят с много по-зле въоръжена украинска армия цяла година. Какво ни обясняват,че не е проблем ако запада даде тежко оръжие.
448
90
 
47
 
! Отговори
Любо преди 1 година
За Украйна зле, ама за Руската Федерация е крайно зле.
447
111
 
44
 
! Отговори
да ама не преди 1 година
Обективно Украйна няма зор за тежки танкове защото само с джавелини съсипа руските фашисти .Но танковете ще им трябват за парада на победата на червения площад в Москва затова им ги дават да не маршируват пеша по площада.
446
11
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целият свят осъзна, че има работа с много голямо зло.
445
100
 
42
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Украйна до момента само с Джавелини paзгони фaмилиятa на pycнаците. С тежки танкове направо ще ги прати в пъкълa!
444
88
 
42
 
! Отговори
Русомраз преди 1 година
Забавно ще е като дойдат Леопардите в Украйна срещу руската скpап! Ще е като стрелба по консерви...
443
89
 
41
 
! Отговори
ПОЛК АЗОВ преди 1 година
Другарки и другари тази година за 9 Май на Червения площад очаквайте да видите Ейбрамси!!!
442
66
 
35
 
! Отговори
Руските фашисти преди 1 година
Лъжат и сами си вярват.Но никой друг на Земята не им вярва.
441
98
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяко изказване от руските бандити и терористи срещу западната помощ за Украйна е точен индикатор за паниката и ужаса на хунтата в Кремъл.
440
61
 
48
 
! Отговори
... преди 1 година
охооо, за малко да не пише човек и путинофилията пак ЛЪЖИ, ЛЪЖИ и пак ЛЪЖИ! но това е путинофила! Той се определя със следната дефиниция! Това е човек който НЕ знае и НЕ може, но пък ЛЪЖЕ, та ЛЪЖЕ! така, че каквото и да пише който и да е путинофил тука, то си е една голяма ЛЪЖА! како иЛЪЖАТА, че щяха да завладеят Украйна за 10 дни! веке 11 месеца го слушаме това! Като и ЛЪЖАТА, че те цивилни украйнци не избивали! над 50 000 цивилни избити! Та ЛЪЖА, ЛЪА и пак ЛЖА това е путинофила!!!
439
59
 
51
 
! Отговори
До 500 преди 1 година
Ми как да ти кажа! Ние сме виждали как рашистката армия посъпва! дори по време ан втората световна война ти да не мислиш, че всичките загинали са били убити от немците! Сталинските полит комисари са избивали соствената си амрия по време на цялата война! Генералите не са зачитали живота на обикновенния руски войник! Така, че това не се е променило въобще в наше време! Та такива ми ти неща от историята!
438
62
 
47
 
! Отговори
иска се голямо въо преди 1 година
--бражение да си мислиш ,че след като си унищожил до основи и си превърнал в пепелище една държава подкрепяна от целия свят ,че ще ти се размине ! Надали Русия ще остане същата ядрена опасност за нормалния свят ! Тоя път със милитаризираната путинска Русия ще бъде приключено ! Не знам те какъв възел стягат около Украйна ,но явно не виждат възела който ще ги приключи ,като опасна диктатура !
437
42
 
20
 
! Отговори
до 500 веднага -- преди 1 година
--пример ! 45 -пред Берлин пред танковете по минираните полета е вървяла пехотата защото танковете били скъпи---това го има във спомените на щатски генерал !
436
46
 
31
 
! Отговори
до 501-Петров преди 1 година
Тая рашистка пропаганда те е увредила ментално ! Ама не се притеснявай и други има като теб !
435
28
 
63
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Както каза един стар генерал: Западът упорито тласка Русия към окончателното решаване на украинския въпрос. Това ще стане, пази боже, когато Симфоничният оркестър на Болшой театр пред Киевската гара засвири "Ставай, ставай страна огромная.."
434
27
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин.Ако руснаците гледаха на войниците си като на пушечно месо нямаше да ги изтеглят от Харков,защото украинците имаха числено предимство.Нито от Херсон,който можеше да се превърне в Сталинград.Зеленски не изтегли войниците си от района на Бахмут и сега си плати скъпо.Кой гледа на армията си като на пушечно месо?Или трябваше да се жертват,за да симулира нещо и да мрънка още оръжия и пари.
433
52
 
22
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Не се разбра? Последствията за Украйна щели да бъдат със знак"минус", и то ..."еднозначно"?Значи за Тоя, върнатите със Груз 200 не значат нищо? За Кремъл верно , бройката "пушечно месо" не е от значение ? Изперкала работа!
432
16
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Редакцията на Днес чака опорки от Америак за България преди да ни съобщи, че танкове засега няма да има. Военните се оказаха по-трезви от политиците.