Войната в развитие: Опасност от ескалация на напрежението в Черно море

Русия се готви да прихваща търговски кораби?
367
Войната в развитие: Опасност от ескалация на напрежението в Черно море
Снимка: БГНЕС

В поредния доклад за ситуацията във войната на Русия срещу Украйна Министерството на отбраната на Обединеното кралство посочва, че руският Черноморски флот е променил местоположението си и се готви да започне блокада на
Украйна, предаде Дойче веле.

Това стана, след като Русия се оттегли от споразумението за износ на украинско зърно по море и предложи да замести количествата с руско зърно. Лондон отбелязва, че модерната корвета "Сергей Котов" се намира в южната част на Черно море, за да патрулира по морския път между Босфора и Одеса.

Русия се готви да прехваща търговски кораби?

"Съществува реална възможност тя да влезе в състава на оперативна група за прехващане на търговски кораби, за които Русия смята, че се насочват към Украйна", заяви британското военно разузнаване в изявление, публикувано в социалната мрежа X (бивш Туитър).

Там се посочва и това, че инициативата "Черноморско зърно" (BSGI) е намалила опасността от въвличането на региона около Черно море във войната, но че сега има потенциал за увеличаване на насилието в региона.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
8
 
9
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 година
Като дойде руския кораб до Варна и каже "предайте се" нашия Радев ще е пъврия да свали *** и да се надупи.
275
0
 
6
 
! Отговори
Бъдещ непочиващ преди 1 година
Май сезона за следващата петилетка свърши? Може би само войници ще почиват на Черноморието вече! Имате ли армейски рецепти?
274
7
 
10
 
! Отговори
аноним преди 1 година
Пише-Русия се готви да прехваща кораби! Затова ли от-щаба им и ЕК,предлагат наши кораби да придружават украинското зърно????И в същият момент ни готвят за пушечно месо,като във списъкът им е уточнена бройката,с която ще ни хвърлят във врящият казан-80000 българи.
273
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинската криза ще прерасне в 3та световна война
272
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До:Нато да идва на черно мореОтговор: Ами да идват де... Какво чакат? Или пак са се посрали ? Или може би немогат? Нали ние сме НАТО и Румъния и Турция...
271
20
 
9
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 година
Нато да идва на черно море. Какво чакат. Крайно време този конфликт да се развие. И рашките да бъдат н еани.
270
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия взема черно море под свой контрол... Това се случва... все пак всичко опира до возможности а те имат такава възможност
269
5
 
5
 
! Отговори
Ескалация преди 1 година
тя е вече налична! Нали Йенс вече каза, че Русия е взела част от българската акватория в своята защитна зона! Какво чакат зиналите войни на българската армия, напред и победа над Русия, даже и без боеприпаси! Такава е съдбата!
268
2
 
1
 
! Отговори
i ssip преди 1 година
...и руските ***.
267
19
 
9
 
! Отговори
jhvh преди 1 година
да изгоним руснаците от България
266
10
 
7
 
! Отговори
ТУ 160 МС преди 1 година
Никакви ТУ 160 не са изстревлаи никакви 50 ракети. Нищо не се е случвало в действителност. Случва се във виртуални военни игри на ЮТЮБ. Иначе, Русия се самоубива и руснаците започват да го разбират.
265
11
 
7
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
ЕРДОГАН ЗАТВАРЯ БОСФОРА ЗА РУСКИ ТАНКЕРИ И РУСКИ КОРАБИ---НЕМА НИЩО ОПАСНО!
264
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейките копипейстките пак са сюда, здес! УРА!
263
9
 
27
 
! Отговори
до 285 преди 1 година
Какво по-точно имаш предвид+ Цяла Европа, барабар с Америка е в пълен шок, а изсипаха милиарди в Тая бездънна яма наречена Украйна.
262
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
285, братушките се били наааккали от една Украйна. Да погледнем какво се случи снощи. Случи се най-мащабната атака на ВКС от началото на СВО. 12 руски стратези Ту-160 МС изстреляха не по-малко от 50 броя крилати ракети Х-55 по критични цели в Украйна. Поразена е ВВС-базата Староконстантинов край Хмелницки. Поразени са най-малко 4 дислокации на чужди наемници - Ингул в Николаев, почивната база Коблево между Одеса и Очаков, хотел "Кристал" и почивната база "Голубой Факел".
261
11
 
29
 
! Отговори
да преди 1 година
всичко това е да се спрат натъпканите кораби с оръжие за украйна! ха сега, да ги видим хохлите каква контраофанзива ще правят!
260
22
 
12
 
! Отговори
До 284 преди 1 година
Братушките са наааккаха от една Украйна, а си представи НАТО да започне да ги стреля... направо ще се режат сами вените ...
259
25
 
14
 
! Отговори
LosHo преди 1 година
Руzzия вече е Серена Корея 2. Факт... дори двете страни започнаха да празнуват празниците заедно..., защото са отсвирени от цивилизованият свят... факт. Защо се случи всичко това и защо процъфтяваща Русия сама се постави на дъното ... !.,? Мисля, че никига няма да разберем, но едно е ясно Трета Световна война *** на вратата и ако е въпрос на време всичи тролчета да хванат пушки и да защитават родината си България, ако се наложи.
258
3
 
17
 
! Отговори
4 преди 1 година
С други думи, руската алтернатива позволява по-рядко да се извършва процедурата по натоварване на реактора и отваря възможност за работа при повишени натоварвания. По този начин тези възли правят възможно генерирането на по-евтина електроенергия, което допълнително подчертава статуса на ядрената енергия като "зелена".
257
3
 
18
 
! Отговори
3 преди 1 година
Росатом от своя страна също създаде основата за доставка на горивни касети за реактори на Уестингхаус и други подобни. Основното предимство на руското "западно" гориво е пълната независимост на веригите за доставки. Процесът от началото до края се извършва в Русия при спазване на всички технологични изисквания. Но това не е всичко. Горивните възли, представени от руски разработчици, имат подобрения, които позволяват на горивото да "гори" по-дълго и с по-голяма ефективност.