Лавров отсече: Западът воюва пряко срещу Русия в Украйна

Отпускал финансова помощ, доставял оръжия
367
Лавров отсече: Западът воюва пряко срещу Русия в Украйна
Снимка: БГНЕС

Западът "пряко воюва" срещу Русия в Украйна, каза днес руският външен министър Сергей Лавров в кулоарите на Общото събрание на ООН, предаде Франс прес.

"Можете да го наречете както искате, но те се бият срещу нас, те се бият директно срещу нас. Ние го наричаме хибридна война, но това не променя реалността", добави министърът, имайки предвид финансовата помощ, доставките на въоръжения и наемниците на западните държави.

Още по темата

Лавров допълни, че предложеният от Украйна мирен план и поредните предложения на ООН за съживяване на Черноморската зърнена сделка "не са реалистични", посочва Ройтерс.

"Това е напълно неизпълнимо", каза руският външен министър за мирния план на Киев и добави: "Не е възможно това да бъде приложено. Това не е реалистично и всички го разбират, но в същото време те казват, че това е единствената основа за преговори".

Лавров каза, че конфликтът ще бъде разрешен на бойното поле, ако Киев и Западът се придържат към тази позиция.

Руският първи дипломат посочи днес в реч от трибуната на Общото събрание на ООН, че Армения и Азербайджан са уредили конфликта помежду си за Нагорни Карабах и че руските миротворци ще помогнат за това.

Лавров обвини Запада, че се опитва да се натрапи като посредник между двете страни, какъвто по думите му, не е необходим.

"Ереван и Баку всъщност вече са уредили въпроса. Сега е време за изграждане на взаимно доверие. Руските миротворци ще помогнат това да се случи", допълни руският външен министър. /БТА, Алексей Маргоевски/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
7
 
12
 
! Отговори
затвор за путин преди 11 месеца
така и така вече воюват, тогава защо руzzия не нападне директно САЩ или друга страна членка на НАТО
185
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Съвсем вярно е. Запада взе Украйна на концесия, нещо като частна армия. Те дават оръжията, те издържат и държавата - плащат заплати, пенсии, издържат системите (здравеопазване, образование). Такива истории как Украйна сама се борила да ги разправят на тези, които не разбират. В Украйна няма нищо, което е характерно за самостоятелна, суверенна държава.
184
8
 
7
 
! Отговори
ъ преди 11 месеца
Което си е вярно, вярно си е. Въпросът е, че въпреки прякото участие на НАТО, войната в Украйна не отива на добре за хунтата. Поради некадърна стратегия и тактика. След първоначалния капан, който донякъде сработи, Западът затъна в позиционна война, която не я печели. Руснаците го играят хитро - тръгвайки от позицията на по-слабия, постепенно изравняват играта, чрез причиняване на нереципрочни военни и икономически загуби на Запада и делегитимиране на пропагандата му. Краят ще е печален за нас.
183
8
 
8
 
! Отговори
краваромучалките- преди 11 месеца
Краварофилчетата, няма смисъл да доказвате колко силно обичате Америка и колко много ненавиждате Русия. Това нас Българите не ни вълнува!
182
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тия да си ги разправя на зомбитата в държавата, то бива гнусна пропаганда, но никой нормален ни ги слуша още по-малко им вярва.
181
7
 
8
 
! Отговори
русия преди 11 месеца
вероломно нападна Украйна. И да не ми се оправдават агресорите!
180
4
 
5
 
! Отговори
Дрънканиците преди 11 месеца
на тоя кон са само за вътрешна употреба с много самогон.
179
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ЛАВРОВ ОТСЕЧЕ НА РУСИЯ КРАКАТА И СЕ ВЛАЧИ ГОРКАТА КАТО ОСАКАТЕНО ДОБИЧЕ
178
11
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 11 месеца
ние българите го знаем още от първия ден на конфликта украина е само мюретонаркома-нът си съсипа страната и народа за имения ще доиде видовден и за него
177
6
 
6
 
! Отговори
Демагога дрОгар преди 11 месеца
До дедо Груйо @ Поморие - сезона приключи а и руснаците летуват в Турция, по-хубаво е, Бъркаш нещо със нахалните укропитеци тука.
176
5
 
8
 
! Отговори
дедо Груйо @ Поморие преди 11 месеца
Всеки руснак на плажа в Бургас трябва да бъде заловен и закаран с хеликоптер до Крим, да се бие за родината. Тъкмо ще има повече място за хавлията ми.
175
2
 
3
 
! Отговори
кат не те преди 11 месеца
До агент Мъдлър ЦРУ - кво се секнеш? вика му се позьорство на твоето!
174
6
 
0
 
! Отговори
Fty преди 11 месеца
Еми те се научиха от САЩ в Ирак,Афганистан..
173
6
 
11
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 11 месеца
Нас какво ни интересува всяка сутрин от Русия какво казали. Айде сектир тия рашки п.oсрани. Тука е ЕС, те са в Азия. Айде кой откъде е, да си кара Ладата и каруците там. *** и бедните сополи.
172
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Украйна воюва срещу Русия, Беларус, Иран, С. Корея, Китай... И в момента ги е обърнала всичките в отстъпление.
171
1
 
1
 
! Отговори
или пита нещо? преди 11 месеца
До до кравоЕврика "Значи ти подкрепяш"- ето браво! Класическа демагогия демонстрира! Респект! (само забрави за ценостите от типа "вярност на принципите" и показа лъжовната изменчивост западен образец)
170
3
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
ФАЛШИВИТЕ ПУТИНУВЦИ ЯСНО ЗАЯВИХА, ЧЕ НАХЛУВАТ В УКРАЙНА НЕ ЗА ДА ПАЗЯТ ОКУПИРАНИТЕ ТЕРИТОРИИ ДОНБАС, ЛУГАНСК И КРИМ А ЗА ДА ПЛЯЧКОСВАТ НОВИ ДА СВАЛЯТ РЕЖИМА НА ЗЕЛЕНСКИ И ДА РАЗОРЪЖАТ УКРАЙНА!! ЗА МОМЕНТА НЕ СА ПОСТИГНАЛИ САМО ДА ЗАГРАБЯТ МАЛКО ЗЕМЯ НО РЕАЛНО ИЗГУБИХА МИНСКИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ :D ТЪЙ, ЧЕ ФАЛШИВИТЕ ПУТИНУВЦИ СА ПЪЛЕН ПРОВАЛ КАТО ЦЯЛОСТНО УПРАВЛЕНИЕ В МОМЕНТА!
169
2
 
7
 
! Отговори
до кравоЕврика преди 11 месеца
Значи ти подкрепяш вражеска държава и разпространяваш пропагандата и, докато тя е във война с нас?
168
6
 
5
 
! Отговори
помислете де! преди 11 месеца
помислите само върху тази глупост "Западът воюва пряко срещу Русия...в Украйна" - И мислим .......При атакуването на щаба в Севастопол е ползван за асистенция разузнавателен самолет Посейдон. Украйна няма такива самолети. .... ОПА!
167
0
 
2
 
! Отговори
до 166 преди 11 месеца
Спокойно, за теб няма надежда някога да бъдеш свободен! Теб никой не може да те освободи.