Кремъл обезпокоен: НАТО иска военен аналог на Шенген

Това ще позволи свободно преминаване на войски през държавите
24 ное 2023 15:19, Нели Христова
231
Кремъл обезпокоен: НАТО иска военен аналог на Шенген
Снимка: БГНЕС

Кремъл заяви днес, че желанието на НАТО да има военен аналог на Шенгенското пространство в Европа, за да се позволи свободно преминаване на войски през територията на държавите членки на алианса, е повишило напрежението и е причина за безпокойство, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Началникът на логистичното командване на НАТО (JSEC/СКПО) генерал-лейтенант Александър Золфранк каза в интервю пред Ройтерс, разпространено вчера, че би искал да види подобна зона. Той изрази безпокойството си от твърде многото бюрократични разпоредби в цяла Европа, които спъват придвижването на армейските части, и този проблем би предизвикал значително забавяне при евентуалното избухване на конфликт с Русия.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че Русия ще предприеме ответни действия, ако предложението стане реалност, информира Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
8
 
8
 
! Отговори
Крим не е руски преди 9 месеца
няма да е лошо да се включи и Крим в натовския Шенген
127
6
 
1
 
! Отговори
саломон паси предате преди 9 месеца
Тая престъпна *** създава постоянно напрежение и сега смята Западна Европа да включи в предстоящата война тъй като Източна Европа може да е недостатъчна като мисли войната в Украйна да поеме Европа а тя ще се концентрира на Тихоокеанският регион.Както Китай така и Русия особено наивният *** Путин ако продължава само да хленчи вместо да създава напрежение на Световното зло. Преди много време бях казал ако трябва някои от новите Ракетни технологии да ги предостави на Иран, С.Корея както и нови военни бази във Виетнам, Либия, Венесуела, Куба и Никарагуа като в тези бази ще има и новите Рак
126
6
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
Част от немската култура е ВСЕКИ да им тъпче земята и жените, че и децата. ПП. германия няма мъже.
125
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е в тоя Шенген ще ни приемат веднага...
124
5
 
4
 
! Отговори
Умрех от смех преди 9 месеца
След като беше атакувана от украински бойни комари и гъски-шпиони,Русия е решила да даде мощен отпор на НАТО! Отговорът е балистичен три.пер и хиперзвуков сифи.лис!В това Русия винаги е била световен първенец..
123
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами да, време да ударят западните центрове.
122
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кремъл обезпокоен? Звучи добре!
121
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
125 Русия е една държава а не натовският райх, кое не ти е ясно? В принципите на ООН се казва че не може да се създават военни блокове за нападения. А нато е точно това, нато нападна редица държави.
120
4
 
5
 
! Отговори
Мдааа, преди 9 месеца
значи бюрокрацията пречела на тоталното превземане на Европа от псиXXXясалите краварски военолюбци,по същия начин по който се пръкна Империята на Злото - ФАЩ,а именно избиване на местното население,подкупване на вождовете,изчерпване на ресурсите и натикване на оцелелите в резервати...С такива пр0дажни мъпети като нашите управленици нищо добро не очаква територията,някога гордо наричана България!
119
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Рашка не само ще я има но и ще унищожи всичко наглосаксонско преди да могат да реагират. Руснаците ако решат да воюват могат даже да направят една огромна снежна топка от сибир и да я бутнат през Берлин и да замразят ламанша и гълфстрийм и после британците са чао.
118
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Когато загърмят - Стигне ли се дотам да " загърмят сарматите " рашка със сигурност няма да я има нали ти е ясно това като 2+2 =4.
117
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ми нали в РФ открай време е така, руски войски и военни бази са разположени из цялата територия.
116
8
 
4
 
! Отговори
Крундел преди 9 месеца
всъщност това трябваше да е направено мноого отдавна, даже трябваше вместо да тръбят за "инвазията" на бункерният молец да вкарат нато войски по искане на украйна и да няма никакви сво, инвазии и други тъпотии... но евро менталноограничени и военнопромишленият комплекс управляват, затова и такива като проскубаният мустак все още се мислят за нещо...
115
8
 
7
 
! Отговори
Нане Вуте преди 9 месеца
И после пеете свободна Европа, демокрация и подобни врели некипели! Европа е под пълна краварска окупация! Роби с розови очила!!
114
3
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 9 месеца
До Ще видите слънцата === Ще видим? Ахахахахахаха :))))))) Е, явно ние ще ги видим, но ти няма да ги видиш като си покажеш червената комунистическа карта и портрета на Пyтлapax. Няма да те хване нито радиация, нито топлинен удар, абе вас, пyтин0питeците ядрените съветски удари не ви ловят :))))))))
113
5
 
9
 
! Отговори
Тц,тц преди 9 месеца
А какво общо има Кремъл с НАТО или Шенген! Вчера Финландия обяви че затваря всички гранични пунктове с Русия! За да е спокойна Русия! За да може нелегалните емигранти да се насладят на многополюсния руски Рай.Най-вече на полюса на студа...
112
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вие май не си давате сметка, че целта на Русия е точно да се достигне до такава позиционна война. От една страна проточвайки нещата изтощават Украйна, а армията на Укрите се нанизва на отбранителните линии на Руснаците и така с минимално собствени жертви постигат максимално жертви на противника. От друга страна цените на горивата се вдигнаха и им идват свежи приходи. Защо да приключват нещата бързо! Танкове губят, но си произвеждат нови а това още повече стимулира икономиката. 3% ръст за 2023.
111
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Наполеон влиза в Русия с армия от 700,000 души която надминава милион заедно с поддържащия персонал. Реално той впряга силите на цяла Европа срещу Русия. В армията му има много Поляци други народи. Що се казасе до Хитлер, операция Барбароса заплчва с настъплението на 3 милиона и 900 хиляди души армия срещу СССР. Русия губи близо 30 милиона души в следствие на ВСВ но все пак успява да отблъсне нацистите. Русия не може да бъде победена!
110
7
 
7
 
! Отговори
Когато загърмят преди 9 месеца
Когато загърмят Сарматите, в главите на евроатлантичетата в Брюксел ще зазвучи тихо и протяжно Одата на Радостта. Със затворени очи и с усмивка ще посрещнат те този сюблимен миг на спокойствие. Но секунда по-късно ще осъзнаят, че любимият им Европейски химн всъщност е тяхната лебедова песен, ще отворят очи и ще видят слънцата. ЯДРЕНИТЕ СЛЪНЦА!
109
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Срещу Майка Русия се бият цялото НАТО плюс ФАЩ. 40 държави хвърлят ракета след ракета, тянк след танк! Но Майка Русия удържа, търпи. И мина година минаха две и парите се свършиха. Печатат още! Обаче няма производство, в Южна Корея дори снарядите се свършиха! А Майка Русия чака спокойно, достолепно! И малко по малко надига мечешката ***. Още малко и тази *** ще се стовари! А в НАТО ще се чуе писък! Нацистки писък!