Кремъл: София зае абсурдна и глупава позиция

Не се вписва в никаква рамка, заяви Песков
30 ное 2023 12:23, Нели Христова
267
Кремъл: София зае абсурдна и глупава позиция
Снимка: БГНЕС

Решението на българските власти да не допуснат самолет с говорителката на руското външно министерство Мария Захарова на борда да лети до Северна Македония "не се вписва в никаква рамка" и е "абсурдна и глупава позиция". Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Разбира се, подобна позиция на българските власти трудно може да бъде обяснена по някакъв начин - това е първото нещо. Второ - тя със сигурност не се вписва в никакви рамки. Трето - тя е абсолютно абсурдна и, може дори да се каже, глупава", каза говорителят на Кремъл.

"Бих искал да се обърна към българското ръководство и да ги призова все пак да се опитат да направят всичко възможно, за да запазят трезвостта в решенията си", заключи той.

По-рано руският външен министър Сергей Лавров пристигна в северната македонска столица Скопие за участие в Съвета на външните министри на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Самолетът прелетя през територията на Гърция, въпреки че по-рано се очакваше маршрутът да мине през България. ТАСС научи, че българската страна е отказала да допусне преминаването на самолета на руския министър, ако Захарова е била на борда.

Самата говорителка на руското външно министерство, която също е летяла в състава на руската делегация, е нарекла това решение на българската страна "опасна глупост". Според Захарова за първи път в историята държавните органи забраняват преминаването не на самолет, а на човек в самолета, тъй като според нота на дипломатическото ведомство на България самият самолет на руското външно министерство е бил допуснат да премине.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не пускат Захарова, а не могат да се справят с трафикантите на мигранти и с мигрантите, които не искат разрешение.
40
18
 
18
 
! Отговори
Инженер Ганев преди 9 месеца
Руските управници си търсиха повода за скандал и си го намериха. По един или друг начин щяха да намерят друг. Това говори, че са в паника, че не могат да ни контролират и почнаха да се оплакват от нас. Опитите да съборят правителствата ни и управляват чрез подставени лица не се случва.Грешна политика поради огромното им его.
39
10
 
17
 
! Отговори
--- преди 9 месеца
Българските власти не са целия български народ.Някои са Подметки на сАщ .От време на време на народа ,като му причернее и ги Мята в блатото на забравата.
38
13
 
26
 
! Отговори
Падение преди 9 месеца
Какво доживяхме. Забраняваш на някой да прелети. Занемаваш се с това, дали някой да прелети. Това ле беше демокрацията, просвещението, ценностите? Че тия надминаха всички средновековни инквизиции.
37
22
 
16
 
! Отговори
нормално преди 9 месеца
Едно добро дело на правителството- не пуснаха руски самолет и пътниците му да замърси въздушното ни пространство. Русафилите ни са в пред инфарктно състояние.
36
16
 
18
 
! Отговори
Красимир преди 9 месеца
НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКИ БОТУШ В БЪЛГАРИЯ. 70 ГОДИНИ РУСКО РОБСТВО СТИГАТ.
35
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
София зае абсурдна и глупава позиция. И не за пръв път.
34
10
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 9 месеца
Очакваме Кинжал към МС като им дойде времето. Това ще е една от първите цели на кинжалите, още повече, че си раздадохме С300 комплексите. А Патриоти и да ни обещаят, ще дойдат поне 5 години след Ф16 на петорна цена.
33
4
 
2
 
! Отговори
1234 преди 9 месеца
До Стига бе, Аха, предателите за жълти центове да ги броим ли?
32
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ПОСЕЩЕНИЕТО НА ЛАВРОВ В МАКЕДОНИЯ ОЗНАЧАВА ЕДНО:"ВОЙНАТА"В УКРАЙНА ВЪРВИ КЪМ СВОЯ КРАЙ И Е ВРЕМЕ ЗА ПРЕГОВОРИ...И ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ ГОЛЕМИЯ ГУБЕЩ ЩЕ Е БЪЛГАРИЯ!ЗАТВАРЯЙКИ ВРАТАТА НА РУСНАЦИТЕ,БЪЛГАРИЯ ОТВАРЯ ШИРОКО ПОРТИТЕ НА ТУРЦИЯ НА СОБСТВЕНАТА СИ ТЕРИТОРИЯ...
31
6
 
4
 
! Отговори
хе хе хе преди 9 месеца
Зозо с многото плюсчета за малко време. Как е, Зози, Русия фалира ли вече? А как върви контранастъплението, Зеле превзе ли Крим:)
30
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мили руснаци, елате ни освободете този път оъ вътрешните ни врагове. Молим Ви!!
29
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На крива ракета, американците виновни. Американците не ти казват как да си организираш вътрешни неща като образование, здравеопазване, съдебна система. Просто ако искаш да си партньор с тях, не можеш да бъдеш на страната на на държави-терористи като Русия, СК и Иран.
28
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
МАЛКО ФАКТИ ОТ НСИ- БЪЛГАРИ НАПУСНАЛИ ГРАНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ОКТОМВРИ 2023Г- В РАША- 113 В ЕВРОПА НАД 700 000 ЩО БЕ ХОРА- ЩО НЕ ОТИВАТЕ ДА СИ ПОМОГНЕТЕ В БОГАТА И ПРОСПЕРИРАЩА РАША А В ТОА ФАЛИРАЛ ЗАПАД- И РАШКИТЕ ДА СИ ПРИБЕРАТ МИЛИОНЕРИТЕ ПО СВЕТА, А АНГЛИЯ, ГЕРМАНИЯ ФРАНЦИЯ ДА КОНФИСКУВАТ ДВОРЦИ И ИМОТИ ЗА МИЛИАРДИ НА РАШКИТЕ ОЛИГАРСИ И ДА ГИ ДАДАТ НА УКРАЙНА- РАШИЗМЪТ УБИВА!
27
13
 
11
 
! Отговори
ъ преди 9 месеца
Не знам защо руснаците очакват трезви решения от хора, които са на по 2-3 магистрали или на пици с кристали. Или пък от молци, които ще "освобождават" Европа до Урал. Бих призовал руските държавници към обективна преценка на това, какво представляват нашите "управници". Така няма да има изненади, както Матрялът из Територията вече не се изненадва от нищо.
26
8
 
12
 
! Отговори
Лили преди 9 месеца
Добре защо не се споменават имената на хората които са отказали???????
25
8
 
22
 
! Отговори
Зозо преди 9 месеца
Само така! Комунистите в Сибир за да има мир. Коньо и Песът да си стоят у Мордор:)))))))
24
3
 
14
 
! Отговори
Маркс преди 9 месеца
Др. Песков още бил жив.Радост за нашите комунисти.
23
12
 
8
 
! Отговори
продажна сервилност преди 9 месеца
Не намирам за правилна формулировката в конкретния случай .Тези действия ще имат за последица облажване , което ще им бъде разрешено от господарите им и ще се изразява в правото да грабят безконтролно народа комуто би следвало да служат , това не е глупост , а слугинаж .
22
20
 
22
 
! Отговори
Тези ли кремълски преди 9 месеца
мумии ще ни казват кого да пропускаме и кого не ?