Песков: Байдън иска да продължи да гори пари на данъкоплатците в пещта на войната

Кремъл обвини Белия дом, че го демонизира
7 дек 2023 14:47, Елка Василева
192
Песков: Байдън иска да продължи да гори пари на данъкоплатците в пещта на войната
Снимка: архив, БГНЕС

Белият дом използва предполагаемата руска заплаха, за да продължи да "гори" парите на данъкоплатците, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Франс прес и Ройтерс, след като президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че Русия ще нападне рано или късно страна от НАТО, освен ако не бъде разгромена в Украйна.

Байдън иска "да продължи да гори пари на данъкоплатците в пещта на войната", заяви Песков. Той изрази надежда, че все още има "достатъчно разумни хора сред членовете на Конгреса", за да може това да не се случи.

Още по темата
Говорителят обвини Белия дом в "демонизиране" на Русия и добави, че ако Вашингтон спре да подкрепя Киев, други западни страни също ще спрат подкрепата си.

Руският президент Владимир Путин и саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман са потвърдили конкретни споразумения, постигнати като част от споразумение в рамките на ОПЕК+, добави още Песков. Двамата лидери призовават всички страни от ОПЕК+ да се присъединят към споразумението на групата за намаляване на добива, което според тях ще обслужи интересите на глобалната икономика, според съвместното изявление, публикувано ден след срещата на двамата лидери.

"В енергийната сфера двете страни приветстваха тясното сътрудничество между тях и успешните усилия на страните от ОПЕК+ за подобряване на стабилността на световните петролни пазари", се казва в изявлението.

Русия и Саудитска Арабия са се договорили да активизират усилията за поддържане на международния мир и сигурност, се казва още в съвместното изявление, цитирано от ТАСС.

Освен това двете страни са се договорили да продължават сътрудничеството за възпиране на трансграничните корупционни престъпления във всичките им форми и да разширяват сътрудничеството в редица сфери, включително геологията, околната среда, водните ресурси, селското стопанство, продоволствената сигурност, туризма, съдебната система, здравеопазването, медиите и преподаването на руски и арабски език.

Песков добави, че Путин не е направил още никакви изявления дали ще се кандидатира за нов президентски мандат, след като руският парламент насрочи датата на президентските избори за 17 март.
(БТА, Асен Георгиев)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
6
 
! Отговори
до 73 преди 8 месеца
Защо да унищожават русия ако няма печалба , нали ще секне военното производство и плашенето с общия враг. Никой нищо не унищожава, целта е сам да се откаже и да клекне противника за да може да бъде ограбен спокойно.
73
2
 
7
 
! Отговори
3254362 преди 8 месеца
А "Курск" и "Москва" къде могат да изплуват? :D
72
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
EUobserver: Редица страни от ЕС тайно подкрепят отказа на Унгария да обсъжда членството на Киев
71
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И много на койтто им е писнало от американски розови сериалчета
70
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
OAE вчера - ескадрила военни изтребители (F-16) очертават в небето над Абу-Даби с двигателите си цветовете на флага на Русия, в чест на посещението на Владимир Путин. Трикольори в небето и на магистралата, топовни изстрели, почетен караул по целия път от летището - максимална тържественост и великолепно гостоприемство. А президентът на Германия Щайнмайер вися като coпол пред ескалатора насамолета в Катар защото никой не дойде да го посрещне.
69
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Bloomberg: Приходите на Русия от износ на петрол надхвърлиха предвоенните нива. Месечните приходи на Руската федерация от износ на петрол сега са по-големи, отколкото преди началото на войната в Украйна факт, който подчертава провала на западните мерки за ограничаване на военния бюджет на Москва, коментира Bloomberg
68
1
 
3
 
! Отговори
A преди 8 месеца
До Малко Факти 55Хитлер е бил много по-близо, а Наполеон е влязал в Москва.
67
1
 
1
 
! Отговори
Натовски сектант преди 8 месеца
Това не е вярно , откога хартията стана по ценна от петрола????
66
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Малко Факти. Фактите са, че "Белгород" може да изплува на 400 метра от американския бряг, примерно. Ако САЩ, НАТО или която и да е друга държава можеха да унищожат Русия щях да го направят, но не могат.
65
3
 
5
 
! Отговори
3254362 преди 8 месеца
Тоя се е загрижил за амариканските пари :D ама ония си имат печатница, бре.
64
5
 
9
 
! Отговори
1111 преди 8 месеца
Когато иде реч за бизнес и финанси или накратко казано за пари и тяхното управление ще е по-добре да си мълчите другарю песков ,а когато се говори за много пари , би трябвало да знаете , че вие нямате думата . защото много по-малки държави с много по-малко или дори без ресурси могат да ви купят и продадат ;)
63
2
 
11
 
! Отговори
Имат горят преди 8 месеца
Нали Рейгън така правеше навремето докато СССР не издържаха. Който няма за горене да му мисли.
62
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дори не бих прочел какво е казал руският айдиот!
61
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
E нали нямаше повече пари? Сега пък и говорят от името на американския данъкоплатец. Защо не говорят от името на хилядите руски семейства с избити синове по полетата на Украйна? Тръгнали за другите се грижат. По скоро няма да остане един руснак преди да свършат парите на САЩ за война.
60
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Малко Факти. 55 *** се прегледай моля те. Щото е слаба затова около нея се увъртат като кучета с подвити опашки, докато пердаши с мощни шамари американския и европейски съюзник украйна.
59
6
 
9
 
! Отговори
Кораба потъва преди 8 месеца
Армията на НАТО е пълна с експерти по военно дело, а армията на Русия е пълна с пияни ***, които обстрелват врага юрболешката - 30 ракети и нито една в целта. Тези хора ако влязат в активна война с реални военни действия ще изедът бахура яко. Така че ги разбирам че искат войната в Украйна да спре. В техен интерес е.
58
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
за последните 100 години винаги сме на грешната страна
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 56...а с изчанчената ти глава какво става...
56
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дори запада да спре помоща, дори в Киев да дойде марионетка, като Лукашенко, ще има и вече има десетки партизански структури, които 100 години ще бомбят руски обекти по цялото земно кълбо!
55
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
каквито и оръжия и пари да наливат, руснаците едва ли ще отстъпят от позициите си, така че въпроса е по-скъпа или по-ефтина капитулация. Какато знаем американците са по скъпите неща щат не щат ще отпуснат още пари и ще има още извесно време гърчене.