Руската Дума: Демонтажът на Альоша е варварска инициатива

Представен бе проект на декларация
15 яну 2024 18:00, Александър Попов
150
Руската Дума: Демонтажът на Альоша е варварска инициатива
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Комисията по международни въпроси на Държавната дума представи проект на декларация на камарата във връзка с инициативата за демонтиране на паметника на съветския войник-освободител „Альоша“ в българския град Пловдив.

Правната комисия на Общинския съвет в Пловдив разгледа предложението на депутатите от партия Демократи за силна България (ДСБ) за преместване на паметника на съветския войник „Альоша“ и поиска официално становище от кметството относно възможността и разходите за подобни действия.

По-рано с решение на мнозинството от депутатите на Столичния общински съвет, сред които бяха представители на ДСБ, коалиция "Продължаваме промяна - Демократична България" и партия ГЕРБ, в края на миналата година в София беше разрушен паметник на съветската армия.

В проектодекларация депутатите от Думата изразяват „крайно възмущение от провокативното и цинично предложение на членовете на Общинския съвет в Пловдив от партията ДСБ“.

„Варварската инициатива, ако бъде подкрепена от Пловдивския общински съвет, ще донесе неизличим срам както на самите инициатори, така и на законодателната и изпълнителната власт в града, и ще покаже ясно неадекватността и политическото късогледство на пловдивските власти. (...) Призоваваме членовете на Общинския съвет на Пловдив да не следват примера на провокаторите и да положат необходимите усилия за опазване на културно-историческите паметници и други обекти на материалната и духовната култура в съответствие с Договора за сътрудничество в областта на културата, образованието и науката между правителството на Руската федерация и правителството на Република България“, се казва в документа.

Депутатите изразяват и увереност, че жителите не само на Пловдив, но и на цяла България ще го защитят и ще запазят спомена за подвига на героите от Великата победа над фашизма. Очаква се проектът на декларацията да бъде разгледан на пленарното заседание на Държавната дума на 16 януари, сочат документите, публикувани в базата данни на Думата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: альоша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
7
 
1
 
! Отговори
Радой преди 8 месеца
Брабългарин и славянска, се срешнали на полянка....
50
11
 
18
 
! Отговори
маркс преди 8 месеца
Руската дума да яде на альоша менците,България е суверенна държава,да си го набият в руските чутори и да спрат с варварството в Украйна!
49
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
българия е под робството на хамерите тези които избиха бизоните за да станат хазаева на сегашна кравария - наситина както те правяткаубоиски филми само с бантитити които до сега командват света а го командват явряите и ватикан е тяхна частна собмтвенност
48
6
 
6
 
! Отговори
до Зозо преди 8 месеца
РПГ и прави у главата.
47
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Странно защо не направят един референдум?! То ясно защо, но така ли трябва?!
46
6
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 8 месеца
Аахааа, най-ми е кеф умопомрачена копейка да ме плаши с народен съд и червената армия на Дунав :)))))))))))))))))))))))))))))) Преди поне пускаха по 15мин. анимационни ракети по ТВ бАтака всеки ден, да плашат гаргите :)))))))))))))))))))))))))))))))
45
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това е признание, че Альоша е символ на руското потисничество, над България!
44
11
 
21
 
! Отговори
Русобил преди 8 месеца
Чакаме добра новина от Пловдив - да раскарат руското капище на тепето.
43
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
яряите се надпреват как по злобна да е тяхната диктатура в нашата страна Искът да няма такава нация като българи И ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ГО ПРАВЯТ - ОСТАНАХМЕ МЕСО ЗЕЛЕЧУЦИ И СЪВЕСТ От 15 млн едър рокато животноводство има сега едва 2 илн - браво явряи
42
17
 
7
 
! Отговори
Soli Invicto преди 8 месеца
Махнете Альоша и сложете огромна статуя от стиропор на Кокорчо! О, Непобедимо Слънце Кокорчо със светещи очи! Цяла Чалгария се покланя пред Слънцето!
41
7
 
18
 
! Отговори
Ха ха ха, преди 8 месеца
...егати неграмотният руски таракан! Какви работни места са открили окупаторите ,бе? В Кремиковци,където няма руда и нефтозавод край Плевен, където няма нефт? Този строй отдавна фалира, и последния милиард от дълговете на Соца, го плати чак...Дянков!
40
7
 
16
 
! Отговори
ПУТ КИН преди 8 месеца
Руската дума да ми олигавита шаците.
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Някой в ПОС пръдна и в Думата се наакаха!
38
6
 
20
 
! Отговори
Бах мама му. преди 8 месеца
А войната в Украйна каква инициатива е ? Мироломна.
37
9
 
20
 
! Отговори
моч преди 8 месеца
Руската дума , НЯМА ДУНАТА !!!!!
36
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 20 руски кре пос тенИмате късмет че българите не си знаят историята иначе щяха да знаят че Русия е била срещу българската екзархия,като теърдяла пред султана че на Балканите няма няма нация българи, а само сърби и гърци , срещу съединението като насъсква сърбите да ни нападнат, след ПСВ Русия предлага България да бъде поделена между Румъния, Сърбия и Гърция и да престане да съществува, докарва 45 години комунизъм и избива 35 000 българи интелигенция. Каква дружба бе таварищ какви 5 лева, доб
35
5
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 8 месеца
До адм.Нахимов..... хапченцата другарче, хапченцата!!! :)))))))))))))))
34
7
 
24
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
От какво са ни "освободили", като в България не е имало нито един германец? Той стърчи над Пловдив, а не над Кремъл! Да дойдат и да си го вземат , щом толкова държат на него!
33
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
в българия остана повече роми и тук на форума явряите се позват от това че няма кой им да им се потивопостави !Те явряите свалиха тошо живков имено за това за да се развали икономика която я развали и естестве да ни вземат и богатствата В същото време не са направили нито едно работно место за разлика от руснаците повече 3000 завода ифабрики и даже водата в София е от ркски проектант -с м.р.ъ .т за в .а с
32
13
 
5
 
! Отговори
адм.Нахимов преди 8 месеца
Всички мошеници и подлеци които грабиха и унищожиха тази държава от 1989 година до сега, няма да избегнат съдбата на своите роднини от 1946 година,съдени от Народния съд ! Някои от тях ще успеят да избягатпри своите ментори в чужбина, но по-голямата част ще бъдат хванати в България !Като болшенството от тях ще бъдат изпратени в Колима (до живот) с руски товарни вагони, за да правят компания на чифутина Навални , който е осъден за присвояванияв . . . особенно големи размери