20 млн. украинци емигрират, ако Москва спечели войната

Само за две години 6 млн. души вече са го сторили
Обновена: 21 фев 2024 06:47 | 21 фев 2024 06:45, Петър Бойчев
383
20 млн. украинци емигрират, ако Москва спечели войната
Снимка БГНЕС

Около 20 милиона украинци ще емигрират от страната, в случай че Русия спечели войната, прогнозира експертът по проблемите с миграцията Анди Семотюк в статия за американското списание Forbes.

Авторът припомня, че тази седмица се навършват две години от нахлуването на Русия в Украйна. От 24 февруари 2022 година насам повече от шест милиона украинци са напуснали родината си, като повече от 270 хиляди от тях са се преместили легално в САЩ.

"Повечето международни експерти са съгласни, че дори от гледна точка на имиграцията руската инвазия е хуманитарен кошмар. Но въз основа на това, което се случва във Вашингтон, тази миграция е само прелюдия към това, което предстои“, предупреждава Семотюк.

"Развитието на събитията в Европа е твърде предвидимо. След като Путин завладее Украйна, той ще атакува балтийските държави – уж за да защити руските малцинства там, а след това и Полша. Наистина, той го каза. Светът ще бъде въвлечен във война. Независимо дали ви харесва или не, но дори ако Тръмп отново стане президент, американските войници ще бъдат призовани да се бият на европейска земя. Може да се предвиди, че загубите - финансови, икономически, тези от кръв и пот, ще бъдат огромни“, уверен е авторът.

Според него, като се има предвид, че шест милиона души вече са избягали от Украйна, а осем милиона са били вътрешно разселени от началото на инвазията, повече от 20 милиона украинци ще избягат на Запад, ако в крайна сметка конфликтът бъде спечелен от Русия.

"Въз основа на оценките на разходите за бежанците, напускащи Украйна към Европа в случай на победа на Русия, и като се приеме, че ще има повече от 20 милиона мигранти, цената може да надхвърли един трилион долара годишно. Дори ако само три или четири милиона напуснат, тежестта ще да бъде много значителна... Накратко, нова дългосрочна студена война с Русия, в която САЩ ще бъдат въвлечени, може да струва около четири трилиона долара или дори повече – и то за период от 10 години“, прогнозира Семотюк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако Русия спечели войната, Украйна ще бъде поделена между съседните и държави и ще спре да съществува. Така практически цялото и население ще се окажат имигранти в други държави, без да напускат територията..
137
5
 
25
 
! Отговори
До русофоби преди 6 месеца
Стягайте се русофоби скоро ще се срещнете с истинските руски войници на фронта , и не бягайте от този *** като започнат повиквателните отивайте на фронта да покажете че сте мъже а не само ЛЬОЛЬОВЦИ от *** който са големи смелчаци в интернет !!!
136
10
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 6 месеца
До БАНко/ ПИШИ СИ ПИШИ СИ ИДЕ ОТ НИЕДЕН ПРОКЛЕТ ПУТИНСКИ!! ПОЧТИ НЕ ТЕ ЧЕТА :D
135
4
 
18
 
! Отговори
Е? преди 6 месеца
Глупости.Ще имигрират ,но после ще се завърнат като се разделят на руснаци и полски укри фашаги.едните в Донбас ,а фашагите на запад към лвов. Така го виждам аз.
134
8
 
8
 
! Отговори
БАНко преди 6 месеца
АнонимеН-чо , ОТ ДРУГАТА СТРАНА НЕ ОСТАНАХА ЛИ ПОНЕ МАЛКО ЖИВИ УКРАИНЦИ , КОИТО ДА ПОСРЕЩАТ РУСКИТЕ БОМБИ , СНАРЯДИ И САМОЛЕТИ , КАКВИТО ОСТАТЪЧНА УКРАЙНА ВЕЧЕ НЯМА !!!
133
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хората пак ще намерят начин да живеят в натовски държави. Джудженцетo и да им вземе територията на никой не му се живее в руска к0чинa
132
16
 
8
 
! Отговори
БОЙ ПО ПУТИНИСТИТЕ преди 6 месеца
ПРОКЛЕТИ ПУТИНИСТИ!
131
7
 
21
 
! Отговори
Руснак преди 6 месеца
Хахахахахаа,такъв *** ви чака че ще проклинате майка си защо ви е родила ,2014 г. Го давахте баш тарикати когато направихте Майдана за да лижете краварски дупета ....кяра ви е разбита и почти несъществуваща Украйна ,избити над 1 000 000 и ранени над 3 000 000 ранени мъже и с откъснати крайници.ако бе мирно стояло неби руският бой яло !!!
130
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ето как можем да станем 10 милиона
129
16
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 6 месеца
ОЩЕ 8 МЕСЕЦА И ПОЛОВИНА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ НАДЛЪГВАНЕТО КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА! НО И ДОТОГАВА ПАК ЩЕ БЪДАТ ИЗБИТИ 100-ЦИ ХИЛЯДИ ПУТИНИСТИ :D
128
0
 
14
 
! Отговори
Риторично : преди 6 месеца
А колко милиона ще емигрират,ако Вашингтон спечели войната?
127
15
 
14
 
! Отговори
Възраждане преди 6 месеца
ЕС и НАТО вън от България! Национален референдум за присъединяване на България към Руската Федерация!
126
8
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 6 месеца
Двадесет милиона съветски окупатори! Грузинци,укри,руснаци,азери,роми,сефаради иберийски, турци,арменци,чукотки,китайци,монголци, и разбира се много църнокожи и араби с украински паспорти.Планът на Путин и Зеленски. И го правят,защото не могат да печелят война по мъжкарски ,а ни окупират като както някога ни окупираха турци и гърци по катунджийски .Съветски убийци руско-украински!
125
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Цяла Европа да се готви за война, ако позволи Русия да победи. То вече съседни на РуZия държави почнаха да строят бункери по границите! Руската агресия няма да спре с Украйна. Путин иска цяла Европа да е в кръв и под руZкия ботуш.
124
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Докато пиша този коментар няколко руски башибозукa вече не са между нас
123
3
 
12
 
! Отговори
Банкеръ преди 6 месеца
Русия ще си върне териториите на влияние от Втората световна война.Все ми е на акъла,че Путин е наивен,като Горбачов или пиян,като Елцин.След Украйна НАТО ще трябва да влезе в пряк военен конфликт с Ушанките а това означава да падат бомби и в Лондон и Ню Йорк.Западните Демокрации ще избегнат конфликта,като пожертват източна Европа.
122
2
 
17
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 6 месеца
След денацификацията на руските украйнини и освобождението им от нацистите нека г.н Путин извърши пълномащабна депедерастизация и декурвоизация на ППиДБ, барабар с другите пишман демократи, в чиито мозъци всеки ден г.н Путин превзема Европа! Жалки сте демократчета, щом пуснахте страховата пропаганда, но кой ли ви се връзва ?!? КОЙ?
121
6
 
0
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 6 месеца
Двадесет милиона съветски окупатори! Грузинци,укри,руснаци,азери,роми,сефаради иберийски, турци,арменци,чукотки,китайци,монголци, и разбира се много църнокожи и араби с украински паспорти.Планът на Путин и Зеленски. И го правят,защото не могат да печелят война по му Ки,Ани окупират като както някога ни окупираха турци и гърци.Съветски убийци руско-украински!
120
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
да ама не е!
119
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Ельоменат:Изпитват носталгия по младостта си.няма нищо общо с нехуманния комунизъм"==>Изпитваме носталгия по времето,когато всяко лято дядо ми колеше агне и 20 човека само най-близки роднини сядахме на една маса.Баба ми с гордост казваше,5 коли спират пред къщата ми и това бяха само синове,дъщери и внуци.Сега внуците ги гледаме по скайпове и вайбъри.На зрелостен изпит дават разбор на разказ"Жената,която хранеше котките".Храни уличните котки защото е сама,децата в чужбина.