Путин: Русия не планира разполагане на ядрени оръжия в космоса

Според източници Русия разработвала космическо ядрено оръжие
Обновена: 1 мар 2024 15:21 | 1 мар 2024 15:20, Елка Василева
98
Путин: Русия не планира разполагане на ядрени оръжия в космоса
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви днес пред Съвета по сигурността на Руската федерация, че Москва не планира разполагането на ядрени оръжия в космоса и че неутрализирането на заплахите в космическото пространство трябва винаги да бъде в центъра на тяхното внимание, предаде Ройтерс, позовавайки се на руски новинарски агенции.

Още по темата
Неназовани източници в САЩ твърдят, че Русия разработва космическо антисателитно ядрено оръжие, въпреки че Путин заяви, че се противопоставя на ядрените оръжия в космоса.

Кремъл категорично отхвърля твърденията на Вашингтон, отбелязва Ройтерс.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 22 Е явно са глупости,ама само според тролеите
24
0
 
1
 
! Отговори
До 20 преди 6 месеца
Да, ясно, така и предполагах. Сега знаеш ли къде е Мексико да те питам? На картата можеш ли да посочиш къде се намира? Знаеш ли 80% от инвестициите в тази държава кой ги прави? Знаеш ли като цяло какъв език говорят там?
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До.12 Е ме трябва ли да мине през Румъния щото не си спомням да имаме граница с Молдова или ти си неук и опорките ги пишеш под диктовка
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Предполагам е убедил китаеца и индиеца, че руското ХайТех орУжие ще порази само западни сателити, а китайски и индийски - не. представям си Си и Моди как му слушат глупостите на тоя
21
4
 
5
 
! Отговори
Варо Хоросян преди 6 месеца
В този случай не лъже, защото русия няма технологичните възможности за такова начинание.
20
0
 
0
 
! Отговори
До 16. преди 6 месеца
Знам. В Източна Европа до Афганистан и Зимбабве. Защо в Чили ли? А помисли малка и пак ми пиши. Нали можеш да мислиш.....поне малко де.
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Егати смешкото е тоя - тия автомобил произведоха ли, а велосипед?
18
0
 
4
 
! Отговори
Пепи преди 6 месеца
Шегобийко:)
17
5
 
0
 
! Отговори
Путин е прав преди 6 месеца
Че не планира, разполагане на ядрени оръжия в космоса, ЗАЩО да планира, като от години са си разположили ядренитк фойерверки в Космоса!
16
1
 
2
 
! Отговори
До 13 преди 6 месеца
Какво общо има Мексико с Русия или пък Чили? Ти знаеш ли бай дъ уей къде се намира Чили? Поне на кой континент е разположена тази държава?
15
5
 
3
 
! Отговори
да преди 6 месеца
путин нападна украйна, защото запада и янките я въоръжаваха, правеха биолаборатории, самите янки признаха че са ги финансирали! затова русия се зае с разоръжаването и го прави перфектно досега и няма да спре докато не я очисти като заклано пиле!
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Неутрализирането на заплахите в космическото пространство трябва винаги да бъде в центъра на вниманието на руснаците. Вярно ли е, че вчера от космодрома "Восточний", руснаците са изстреляли ирански орбитален спътник? Колективният Запад мълчи. Мълчи и Израел.
13
7
 
5
 
! Отговори
Ще ги преди 6 месеца
Просто разположи в Мексико, Куба и Чили и всичко ще се кротне.
12
6
 
8
 
! Отговори
Пфф преди 6 месеца
След Украйна Русия ще нападне Молдова, а после ще нападне и България. Русия отдавна има планове за нападение над България и пълното ни заличаване. Иначе Русия отричаше и точно това джудже от снимката се кълнеше как никога няма да нападнат Украйна.
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
аааа що?...
10
8
 
10
 
! Отговори
превод преди 6 месеца
русия няма интелектуалният капацитет да разположи ядрени оръжия в космоса
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ох падам руският голтак пак се изказва... Голташка Русия има 50 военни сателита срещу 50 000 на НАТО... Какви оръжия в космоса, бе?! Тия не могат 5то поколение изстребител да произведат още, имат 3 парадни броя, космически оръжия. Смях тотален.
8
0
 
6
 
! Отговори
междузвезни войни преди 6 месеца
Мики Маус не е вече на дребно с картечници и танкове той разполага с космоса в нло-то е той заедно с ким извънземния който пристига от слънцето с нло-то.
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хахаха, тоя и не планира производство на пирони, щото тия не са се научили още. Още им се смеят на тия гении с "Луна-25", която направи най-големия кратер и сега, че не могат да си оправят теча в МКС. А в Блатная няма яйца и бензин! Смееееееееееееех
6
6
 
0
 
! Отговори
бай Пешо преди 6 месеца
да де, ама точно така - няма да са в Космоса, а на границата на стратосферата. А защо ли? - Ами за да действат по-бързо и по-точно... т.е., по-ефективано, нал тъй