Русия се похвали със заловените западни танкове в Украйна с изложба в Москва

Песков нарече изложбата "брилятна идея"
1 май 2024 19:37, Нели Христова
443

В руската столица днес беше открита изложба на западно военно оборудване, заловено от руските сили по време на боевете в Украйна, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Изложбата, организирана от руското министерство на отбраната, представя над 30 единици тежка техника, произведена в Западна Европа, включително боен танк M1 "Ейбрамс" и бронирана бойна машина "Брадли", произведени в САЩ, танк "Леопард 2" и бронирана пехотна машина "Мардер" от Германия, както и бронирана машина AMX-10RC, произведена във Франция.

Изложбата, която ще остане отворена в продължение на един месец в мемориалния комплекс от Втората световна война в западната част на Москва, показва също така огнестрелни оръжия, военни документи и други документи.

Руските власти разкритикуваха доставките на западни оръжия и военно оборудване за Украйна, като ги определиха като доказателство за прякото участие на НАТО в конфликта, припомня АП.

В същото време руският президент Владимир Путин многократно е заявявал, че западните военни доставки за Киев няма да променят хода на конфликта и да попречат на Русия да постигне целите си.

Изложението се провежда в момент, когато руските сили завземат все повече земи в Източна Украйна, възползвайки се от забавянето на американската военна помощ, за да отблъснат недостатъчно въоръжените сили на Киев.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков приветства изложбата в Москва като "брилянтна идея".

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова отбеляза, че чуждестранните дипломати, базирани в Москва, трябва да се възползват от възможността да посетят изложбата, за да видят как "Западът унищожава мира на планетата".

"Тази изложба ще бъде интересна за всички онези, които все още вярват в митичните "западни ценности" или не забелязват агресията, разгърната от НАТО срещу Русия и нашия народ", каза Захарова, информира АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


443
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 218: доста по добре от настъплението на сифилистичните мумии, те нали за 5 дена щяха да са в Киев, а вече 3 години се бият за крайгранични селца. Така, че контранастъплението върви много по добре от настъплението на мумиите, разбра ли джендъросифилистичен мъжеложки путлерофашист.
189
11
 
15
 
! Отговори
NEW Z Fашизъм преди 4 месеца
Новоизбраната председателка на Международния наказателен съд (МНС) Томоко Акане изрази категоричното си убеждение, че руският президент Владимир Путин, срещу когото съдът в Хага издаде заповед за арест, ще бъде изправен пред правосъдието заради военните си престъпления в Украйна ....
188
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 215: и защо всички колхозни сифилистици с джендърски наклонности си мислят, че всеки който плюе фашисткият им диктатор е фен на краварите? Това никога не съм го разбирал в мъжеложците от путлерофашистите и нашите комунопитеци, щом си против фашисткият им диктатор, то задължително явно трябва да си фен на другите?
187
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 217 Накрая украинците ще бесят наркомана, а не оня от кремъл. Понял, кравар жааалък? Впрочем как върви контранастъплението? Нали до есента на миналата година щяхте да сте в Крим? кажи ве, кравар жаааалък?
186
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 215: е как да се откаже като цената на живота на колхозника е по ниска от цената на патрона с които украинеца го отстрелва. Трябва да дадат още няколко милиона жертви преди да се усетят, че трябва да обесят фашисткият диктатор в Кремъл.
185
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 214: не, те са събрани в Кремъл за да може Путлерини да се скрие в клозета когато колхозниците се завърнат от фронта и поискат да си поговорят с фашисткият диктатор.
184
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ква флота е потънал като украинците няма военен флот, кравар? Какви сухопътни сили са изклани като украинците бягат като бити пеееедерасиии от Донбас в момента? Каква авиация не лети като им бомбардират постоянно електроцентрали и Киев и Харков ве, кравар смеееешен? Нервичките май нещо не издържат, а кравар? Знаеш на къде отиват нещата. Русия е дала толкова жертви дотук и смяташ че ще се откаже ли? Трябва да си най-големия идиоооот, честно!
183
4
 
17
 
! Отговори
? ? ? преди 4 месеца
A тоалетните чинии които рашистите крадат от окупираните територии като военни трофеи на входа на изложбата ли са ?
182
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 207: флота потъна и затова не им трябвал, сухопътните сили ги изклаха и затова не им трябват, авиацията им не лети и затова не им трябва. Абе общо взето нищо не им трябва за да смажат Украйна, но буксуват ли на 5 км от руската граница, буксуват и се молят Путлерини да се самоубие, че да могат да се приберат у дома.
181
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Прехвалената западна техника на парчета, коя страна сега ще купи западните таратайки?
180
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До АнонименТи тези загубени танкове на място ли ги брои или от дивана?
179
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 205: 30 натовски танка загубени срещу 8000 путлерофашисти гробници на колела, само путлерофашистите смятат, че загуба в съотношение 1 към 267 е победа. Ама, то това си ви е още от великата отечествена смешка.
178
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 203 Кравар, тя на Русия без това не й трябва руски флот срещу украинците, защото ония нямат и без това такъв. К'во си се зарадвал че са потопили няколко кораба за две години? Успехът на войната не се диктува от военноморските сили в тази война, а от сухопътните и въздушните. Понял, кравар? Муахахахаа...
177
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И путлерофашисти стоят и слухтят дали някой мужик няма да се изцепи, че дори унищожени, западните танкове са по добри от путлерофашистите си еквиваленти.
176
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До украински майтап!А безаналоговата натовска бойна техника лази с по разкачени вериги по центъра на Москва!
175
7
 
8
 
! Отговори
Украйна=терорости преди 4 месеца
Днес руската армия успя да влезе в Архангелское, северозападно от Авдеева и едновременно обяви пълен контрол на с. Парасковиевка и двете сеша са в Сонвцка област. Това са вече над 25 превзети по-малки градове и села за последния месец. Продължава операцията по освобождаването на гр. Часов Яр.
174
7
 
16
 
! Отговори
украински майтап! преди 4 месеца
A безаналоговия крайцер Москва, лази ли лази по дъното на Черно море !!!
173
5
 
8
 
! Отговори
Хахах ааа хахаха преди 4 месеца
Дайте му още пари на Зеленски и техника и долните си *** му дайте хахахаха хамерика и Велика Русия отдавна са се договорили да закопаят надута и арогантна Европа падението на Европа върви стремоглаво надолу Германия вече падна големите фирми се изнесоха масово раята работи за по 1500 евро и немска реч не се чува радвайте се още на успехите на продажните укройнци хахахх Слава Русия и Бог с нами!!!
172
3
 
5
 
! Отговори
руски майтап! преди 4 месеца
На входа на изложбата сложили надпис - "за западните наблюдатели и шпиони: можете да влезете да разгледате без да спазвате реда на опашката!" ХА ХА!
171
4
 
3
 
! Отговори
мдаа преди 4 месеца
Заглавията ви са много неадекватни. Путин заплашва. Русия се похвали. Няма такова нещо. Това е реалността, защото Путин предупреждава. А Русия не се хвали, а прави изложба на западна техника. Искаха в Москва, ето там са, но като армията на Паулус ВСВ.