Русия: ЕС е лицемерен, унищожава свободата на словото

Захарова заяви, че този ход ще доведе до реакция срещу западните медии в Москва
Обновена: 18 май 2024 19:41 | 18 май 2024 17:15, Анисия Иванова
215
Русия: ЕС е лицемерен,  унищожава свободата на словото
Снимка: БГНЕС

Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин упрекна днес ЕС, че е забранил разпространението в Европейския съюз на четири руски медии, и заяви, че това показва как Западът отказва да приеме всякаква алтернативна гледна точка и унищожава свободата на словото, предаде Ройтерс.

ЕС съобщи вчера, че спира разпространението в Европейския съюз на базирания в Прага новинарски сайт "Гласът на Европа", руската новинарска агенция РИА Новости, както и вестниците "Росийская газета" и "Известия" с мотива, че те са от съществено значение и средство за подкрепа на агресивната война на Русия срещу Украйна.

Още по темата

По-рано тази седмица говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че този ход ще доведе до остра реакция срещу западните медии в Москва. Към този момент обаче все още не е ясно кои медийни организации ще бъдат засегнати, отбелязва Ройтерс.

"Ръководството на ЕС може само да говори за свобода на словото, но всъщност не я толерира", каза Володин, който е близък съюзник на президента Владимир Путин и член на руския Съвет за сигурност.

"Те блокират всяка алтернативна гледна точка, унищожават свободата на словото, нарушават правото на свободно разпространение и получаване на информация", заяви той, цитиран от БТА.

Западните лидери представят Русия като най-голямата заплаха за световния ред и обвиняват страната, че се стреми да подкопае демокрациите на Запад, като казват, че нахлуването на Путин в Украйна показва, че Москва не би се поколебала да нападне и държава членка на НАТО, отбелязва Ройтерс.

Агенцията посочва, че от своя страна Русия твърди, че Западът е въвлечен в хибридна война срещу нея, която включва сложна пропаганда, целяща да унищожи нейната репутация.

Москва твърди, че западните медийни организации са тясно въвлечени в битката и защитават Запада, като многократно публикуват фалшива или подвеждаща информация за Русия - твърдение, което големите медии категорично отричат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още по темата: РусияЕСруски медии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нато ке падне!
172
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Свободата на словото е само когато ни изнася!
171
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е точно руските медии послъгват десет пъти по- малко от западните. И при тях има диктатура и цензура, но е стотици пъти по- малка.
170
3
 
11
 
! Отговори
Бе аз не преди 1 месец
Гледам руски медии от 25 години
169
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Райхът се завръща.
168
5
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Руски медии.... 100% фейк информация. "Работническо дело". Ай сиктир!!!
167
4
 
8
 
! Отговори
емо преди 1 месец
спирането на руски медии и телевизионни канали е цензура от страна на ес, защото на мислещия читател се отнема възможността да научи за другата гледна точка и да преосмисли нещата като си направи съответните изводи. факт е, че западните медии и в частност българските такива изнасят само негативна информация за русия, като по този начин влияят върху формиране на общественото мнение.
166
10
 
11
 
! Отговори
Даскала преди 1 месец
Че е лицимерен е вярно ,но по-лошото е че нито веднъж не се разграничи от кървавия преврат ,с така наречения Майдан на който бяха убити над 200 души с организирани от ЦРУ снайперисти! На власт бяха поставени последователи на приятеля на Хитлер Стефан Бандера ,които трябваше да подготвят Украйна за война с Русия!Създадения фашистки режим бе затрупан с пари ,оръжия и инструктори ,но...номера не мина !Но който сее ветрове ще жъне бури ,така че Запада да се стяга!
165
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да се гледат пропагандни канали за да може наистина хората да се научат да отсяват истината от лъжата. Ако не гледат такива канали и единственото, което получават като информация от едно място се приема за чистата истина не ми се мисли за каква наистина пропаганда, лъжа и лицемерие става въпрос. А и хората ще се отучат да мислят.
164
0
 
0
 
! Отговори
тоти преди 1 месец
ха ха ха ...коментар.......
163
2
 
15
 
! Отговори
А в Русия преди 1 месец
Всеки е свободен да се изказва както иска , нали така.
162
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ни интересува този глупаккакво е казал.
161
5
 
5
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
Независимо,кой,кога,защо..! Земята под краката ми. Родината ми. Те са накичени със световния,бес аналогов бранд в областа на отбраната блока НАТО! ...пУТИНЕ! ПуТиНКе! Чакам! Чекам те,да ми дойдеш ДОМА душо!? Ще ти омеся питка,и сол ще има...! Много сол!
160
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато става дума за Израел, западът наистина е лицемерен! Пропагандата в подкрепа на евреите терористи пълзи с пълна сила, като заразa! Българите обаче открай време биват държани в изолация от действителните събития. Едно време и СССР си затваряше очите за Израел. То няма и как иначе да е, с толкова много руски евреи.
159
12
 
14
 
! Отговори
Дядката преди 1 месец
Вярно е !Но това е така защото е дэлбоко фашизиран и в пропагандата му се усеща духа на Гьоринг!Вижте само г-жа фон Лайен какви ги бръщолеви!
158
11
 
20
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Свободата на словото има за цел словото да разпространява факти от реалността и да служи на обществото за информиране с ИСТИНАТА. Руските пропагандни медии имат точно обратната цел: да разпространяват ФЕЙКОВЕ, ЛЪЖИ и да ПРЕМЪЛЧАВАТ факти, които разкриват същността на един или друг проблем, тъй че свободата на словото се гарантира точно чрез елиминирането на създаваната от тях паралелна реалност.
157
13
 
20
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 1 месец
Русия и свобода на словото...трагедия...комедия...
156
14
 
21
 
! Отговори
Ха ха ха, преди 1 месец
...Кремъл плаче за свободата на словото в Европа ??? Няма такава перверзия! Държава , в която само да напишеш думата "война" и те чакат...от 5-8 години затвор, ревяли за свободата на словото? А на Тоя колхозник си му спомням едно интервю, в което твърдеше ,че английският език вече бил "мъртъв " език,и как те щели да учат вече ...мандарин??? Ами търчете в Китай с вашата пропаганда! Там сигурно ще ви допуснат по-лесно! А дано, ама надали!
155
10
 
15
 
! Отговори
Вярно е преди 1 месец
ЕС е несполучливо копие на СССР
154
0
 
6
 
! Отговори
До Дон Кихот преди 1 месец
Пропагандата винаги е вредна, лъжлива, манипулативна и т.н.