Русия: ЕС е лицемерен, унищожава свободата на словото

Захарова заяви, че този ход ще доведе до реакция срещу западните медии в Москва
Обновена: 18 май 2024 19:41 | 18 май 2024 17:15, Анисия Иванова
215
Русия: ЕС е лицемерен,  унищожава свободата на словото
Снимка: БГНЕС

Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин упрекна днес ЕС, че е забранил разпространението в Европейския съюз на четири руски медии, и заяви, че това показва как Западът отказва да приеме всякаква алтернативна гледна точка и унищожава свободата на словото, предаде Ройтерс.

ЕС съобщи вчера, че спира разпространението в Европейския съюз на базирания в Прага новинарски сайт "Гласът на Европа", руската новинарска агенция РИА Новости, както и вестниците "Росийская газета" и "Известия" с мотива, че те са от съществено значение и средство за подкрепа на агресивната война на Русия срещу Украйна.

Още по темата

По-рано тази седмица говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че този ход ще доведе до остра реакция срещу западните медии в Москва. Към този момент обаче все още не е ясно кои медийни организации ще бъдат засегнати, отбелязва Ройтерс.

"Ръководството на ЕС може само да говори за свобода на словото, но всъщност не я толерира", каза Володин, който е близък съюзник на президента Владимир Путин и член на руския Съвет за сигурност.

"Те блокират всяка алтернативна гледна точка, унищожават свободата на словото, нарушават правото на свободно разпространение и получаване на информация", заяви той, цитиран от БТА.

Западните лидери представят Русия като най-голямата заплаха за световния ред и обвиняват страната, че се стреми да подкопае демокрациите на Запад, като казват, че нахлуването на Путин в Украйна показва, че Москва не би се поколебала да нападне и държава членка на НАТО, отбелязва Ройтерс.

Агенцията посочва, че от своя страна Русия твърди, че Западът е въвлечен в хибридна война срещу нея, която включва сложна пропаганда, целяща да унищожи нейната репутация.

Москва твърди, че западните медийни организации са тясно въвлечени в битката и защитават Запада, като многократно публикуват фалшива или подвеждаща информация за Русия - твърдение, което големите медии категорично отричат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още по темата: РусияЕСруски медии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
10
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Братушките, вие сериозно ли го казвате? Вашите руски телевизии всеки може да гледа чрез VPN, стига да му се слушат и гледат пропагандните ви глупости от рода, че Гейропа е зъзнела от студ през зимата без газта ви, че са готвили на открит огън, че са яли кучешки/котешки консерви, че за обеднели катастрофално докато вие цъфтите, вързвате и плод давате. Всичко това са реалните неща казвани по вашите супер "свободни" медии. За което много ви благодарим, но някак си ще минем и без тях.
152
10
 
16
 
! Отговори
До 145 преди 1 месец
Украйна НЕ Е държава от ЕС, за да скочим срещу Русия. Всеки път ли когато някъде има война, ние ще налагаме санкции , които съсипват нас и ще отваряме врати за мигранти, които да хрантутим?Заради американските интереси ни вкараха във война и хиперинфлация. Украйна ще събори ЕС в този му вид.
151
13
 
10
 
! Отговори
хехе преди 1 месец
Лицемерие е когато кажеш - "Украйна е независима и ние НЯМА да я нападаме","НЯМА да съм президент повече от 2 мандата","НЯМА да се вдига пенсионната възраст", НЯМА да се променя Конституцията","НЯМА да има мобилизация". Това вече е унищожило свободата на словото в Русия,а скоро ще унищожи и нея самата!
150
4
 
13
 
! Отговори
ивелин преди 1 месец
Не Европейците Америка им е наредил да ги забранят тъй като трябва да има само едно официално мнение а останалите са вредни и са пропаганда. Това официално мнение е Американското и то трябва да е валидно в целият "свободен демократичен и цивилизован " останалите са вредни и нямат място в либералният свят. Американската пропаганда е същата както преди повече от 85 години на Гьобелс. Едно и също всеки ден , с седмици , месеци, години трябва да се повтаря да се промие мозъкът на хората да се превърнат в лесно управляемо и контролируемо стадо което е валидно и днес сякаш сме в далечната 1939 год
149
2
 
2
 
! Отговори
до 146 преди 1 месец
Ти очевидно си много ерудиран :)
148
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Е, бравос - викаш друго си е когато само щатите държат жезъла? Нещо ми се върти като многопартийна система, многополюсен свят, все предимства на демокрацията. Еднополюсния свят и еднопартийната система не бяха ли от комунизма. *** съм затва питам.
147
6
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 145 "Тя избра пътя на войната,конфронтацията и пропагандата срещу Европа! Сама пожела многополюсен свят..." - мухаха - ТИ си илюстрация колко про'с'т може да бъде един евроатлантик.
146
6
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 133 "Прочетете Фашизмът на Желю Желев!" - и без да чета драсканиците на марксисткия философ и колаборационист с Луканов от с. Веселиново, знам кое е право и кое не е
145
6
 
5
 
! Отговори
Е,бравос преди 1 месец
ЕС е най-доброто,създавано от векове на Стария континент! Чудно е,какво точно иска Русия? Тя избра пътя на войната,конфронтацията и пропагандата срещу Европа! Сама пожела многополюсен свят и нека сега се наслади на него! Само че там ,където Русия и нейните "приятели" са се позиционирали,лъха единствено на авторитаризъм..
144
6
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
На некадърен и мързелив евроатлантик, комунистите дет създадоха България са им виновни....
143
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснацитата се чудят вече каква тъпня да измислят, само и само да е плюене. А не се виждат, че вече са в л.... до носа.
142
1
 
4
 
! Отговори
Не само преди 1 месец
свободата на словото унищожава,или поне прави опити за това, засега не много успешни!Да не изреждам другото, че символите няма да ми стигнат!
141
7
 
4
 
! Отговори
ъ преди 1 месец
Понеже ЕС няма какво смислено да каже на своите граждани, сега спира руските медии. Не че са върхът, но звучат доста по-смислено от глупавите клишета на Усула, зеленски, Макрон и удобните западни "анализатори". И предлагат гледища различни от "ще правим простотии докогато е нужно" и "до последния украинец". Така неизбежно будят интерес и съответно трябва да бъдат забранени.
140
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слава Русия ,смът на зелето украински
139
0
 
2
 
! Отговори
До 133 преди 1 месец
Голям българин. Прочетете го. Ще си обясните много неща.
138
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Свободата на словото беше ОК докато беше от полза срещу комунизма. Комунизмът си отиде, а с него и свободата на словото.
137
0
 
3
 
! Отговори
До 126 преди 1 месец
Поздравления! И аз слушах радио Лаксенберг и Свободна Европа, но не разбирам защо ги свързваш със съвремието,
136
7
 
7
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 месец
Как не ги е срам да забраняват руската пропаганда. Това е кощунство. Те защо дават милиарди за пропаганда и някрая забранена хаха.
135
0
 
6
 
! Отговори
НЯМА КАК САМО ЕДНАТА преди 1 месец
СТРАНА ДА Е ПРАВА > просто не е вярно
134
2
 
5
 
! Отговори
До 128 преди 1 месец
Това ми хареса, въпреки че не съм фен на Путин.