Зеленски: Руснаците губят пехотата и техниката си

Войските на Украйна са отблъснали руснаците край Часов Яр
19 май 2024 07:45, Нели Христова
380
Зеленски: Руснаците губят пехотата и техниката си
Снимка: БГНЕС

Украински прокурори съобщиха, че разследват нападения срещу мирни граждани в два града в североизточната част на Харковска област.

От своя страна руското министерство на отбраната обаче съобщи, че неговите сили са превзели село Старица в същата област, осем дни след началото на настъплението си в района.

Във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски заяви, че украинските сили са отблъснали руснаците в източната част на Донецка област, около град Часов Яр, смятан за ключова цел при руската кампания:

"Руснаците губят пехотата и техниката си. Губят чувствително, въпреки че, както и през 2022 г., разчитаха на бърз напредък в нашите земи."

Зеленски отбеляза 80-ата годишнина от депортацията на кримските татари от Съветския съюз и направи сравнение с руската окупация на Крим":

"Днес, когато почитаме паметта на жертвите на депортацията на кримските татари и осъждаме руската злоупотреба с Крим, ние чувстваме, че руското зло не е и няма да бъде всесилно. Времето на окупатора на нашата земя е ограничено и неговото изгонване е неизбежно и зависи от това как всички се съпротивляваме", каза Володимир Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Льонката брежнев се е водил украинец, но е от еврейския етнос. Като Зе-клоуна. Като Потрошенко. Като Коломойша и тн.
88
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Фейк БГ, защо пак ни публикувате измислиците на наркомана??? А, сетих се - за тях ви плащат от Сорос и посолството?
87
7
 
20
 
! Отговори
Британски учЕн преди 3 месеца
Това е лична вендета на Зеленски срещу целят славянски свят, цял живот е трябвало да се прави на шут и да изгражда кариера като комедиант, това е неговият начин да си отмъсти за унижението.
86
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сталин е грузинец но виж Льонката брежнев се оказа че бил украинец даге .
85
6
 
10
 
! Отговори
до Факти преди 3 месеца
А какво трябва да направят - да излязат на улицата и да ги разстрелят като ***? В Украйна има много руснаци но и те се правят на съпричастни с властта. на никого не му се умира за политически каузи.
84
6
 
27
 
! Отговори
Факти преди 3 месеца
Няма невинни украйнци, те търпят Зеленски да ги праща на смърт, те са съучастници на касапницата не заслужават никаква помощ.
83
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да беше се загрижил за украинския и за руския народ , те са едно и също , а не само за татарите двуличния еврей хитър.
82
5
 
22
 
! Отговори
Блинкен преди 3 месеца
Добре си попяхме и потанцувахме по нощните клубове на Киев но да се върнем към реалността - източноевропейските *** не трябва да съществуват като нация, да продължим да наливаме пари пари в тази война до последният руснак и украинец. Късметлии сме че запалихме конфликт в който един руснак убива друг руснак с руско оръжие.
81
5
 
17
 
! Отговори
Днес преди 3 месеца
Русия започва освобождението и на останалата част на Волчанск....
80
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе Боян Расате донесе ли остатъците от трупа на онова неонацистче от Левски дето му пръснаха мозъка край Купянск? Нещо журна.л.я.та забравиха историята.
79
8
 
21
 
! Отговори
Смях преди 3 месеца
Нека си говори глупости, хората се смеят и веселят на лъжите на Зе. Никой него взима на сериозно.
78
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Крим завинаги е руски ,както и всичко до полската граница
77
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Русия освободи 100 кв км северно от Харков" - Вчера американски вестник твърди, че за последните 20 дни руснаците са превзели около 290 км2 северносевероизточно от Харков.
76
5
 
19
 
! Отговори
Forced evacuation преди 3 месеца
Отделно всички украинци , които не се евакуират от Харковска област са арестувани за сътрудничество с врага във военно време. Вижте в социалните медии , за да се уверите , че е истина. Търсете National Police of Ukraine. Запада подкрепя фашистки режим и всички ние ще трябва да платим цената.
75
3
 
5
 
! Отговори
До Крим не е руски преди 3 месеца
Нещо против,аз да съм твоята поДпора?
74
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зеленски да се радва тогава и да не се оплаква . Нали русия губи. Ама някой ден него ше го съдят за геноцид над народа си.
73
0
 
15
 
! Отговори
Анонинен преди 3 месеца
Най лошото е войната
72
4
 
20
 
! Отговори
Ужас преди 3 месеца
Руснаците показаха така наречената отбранителна линия в Харковска област за милиони европейски пари,место бетон пръст, место желязо дърво, противотанковите ограждения зафърлени в храстите и тн.
71
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Влезте в телеграм и тик ток. Хората снимат как няма никой по улиците след влизане в сила на мобилизационния закон. Хората не искат да воюват. Неонацистите на Зеленски отвличат хора и ги пускат в месомелачката без подготовка. Хората нито имат право да напуснат страната , нито имат право на различно мнение. Представете си да си на половина руснак и украинец .. нациста Зеленски те пуска на сила да се биеш срещу братята ти.
70
5
 
34
 
! Отговори
Вярно преди 3 месеца
Жал ми е за тези който вярват на този касапин, те са жертви и болни.