Зеленски: Руснаците губят пехотата и техниката си

Войските на Украйна са отблъснали руснаците край Часов Яр
19 май 2024 07:45, Нели Христова
380
Зеленски: Руснаците губят пехотата и техниката си
Снимка: БГНЕС

Украински прокурори съобщиха, че разследват нападения срещу мирни граждани в два града в североизточната част на Харковска област.

От своя страна руското министерство на отбраната обаче съобщи, че неговите сили са превзели село Старица в същата област, осем дни след началото на настъплението си в района.

Във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски заяви, че украинските сили са отблъснали руснаците в източната част на Донецка област, около град Часов Яр, смятан за ключова цел при руската кампания:

"Руснаците губят пехотата и техниката си. Губят чувствително, въпреки че, както и през 2022 г., разчитаха на бърз напредък в нашите земи."

Зеленски отбеляза 80-ата годишнина от депортацията на кримските татари от Съветския съюз и направи сравнение с руската окупация на Крим":

"Днес, когато почитаме паметта на жертвите на депортацията на кримските татари и осъждаме руската злоупотреба с Крим, ние чувстваме, че руското зло не е и няма да бъде всесилно. Времето на окупатора на нашата земя е ограничено и неговото изгонване е неизбежно и зависи от това как всички се съпротивляваме", каза Володимир Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
1
 
34
 
! Отговори
горе на черешата преди 3 месеца
Нашичкият , я дръпни още една-две "магистралки" , тогава и самите руснаци ще се изгубят !
308
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Мишо Престарял човек от Вашингтон се казва бай Дън, нали?
307
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И в Русия е така, млади нема.
306
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мъж по улиците не може да видиш.Мобилизират ги по време на работа,по влакове и автобуси,включително и онкоболни мъже.Украйна остана без млади мъже.Тези,които са в чужбина няма да се върнат и да се превърнат в пушечно месо.
305
4
 
47
 
! Отговори
Мишо преди 3 месеца
Топ новина! Престарял човек от Вашингтон изпратил на телефонни измамници от Украйна 61 милиарда долара.
304
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Както казва Кличко- може да заблудиш Запада , но не и нас
303
4
 
28
 
! Отговори
Хайде стига преди 3 месеца
с фалшивите новини и елементарната политагитация.
302
4
 
36
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
Щото украинците печелят и пехота, и техника. Аман от тази натрапчива и тъna nponaraнда..
301
39
 
6
 
! Отговори
дедо Груйо преди 3 месеца
Днес Нато са казали, че пращат 300 000 войска в Украйна. Руските мечти за Украйна приключиха.
300
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този пак влезна в типичната си роля на Клоун и забавлява публиката! Този топ шапшал в близките 50-100 години няма кой да го бие по-простотия!
299
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да бягат, да се предават на руснаците, да се спасяват както могат украинците и да не се връщат, докато приключат военните действия. Те имат право на живот! А ако на украинците в чужбина не им обръщат внимание в украинските посолства и ги тероризират психически, да ходят в руското посолство или на някоя руска република.
298
6
 
34
 
! Отговори
тя преди 3 месеца
Тоя пак се е насмъркал !
297
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До АнонименОпозицията беше смазана след Майдана. И и тримата кандидата за президент, бяха марионетки на олигарха Коломойски, който и да изберяха украинците, просто бяха без избор, а Зеленски ги излъга, че ще има мир. Украинците са в ситуация на мат отвсякъде, между чуука и наковалнята, и са затворени като в концлагер от Зеленската хунта, единственото им спасение е Русия.
296
3
 
21
 
! Отговори
Зеленски преди 3 месеца
Отивам да му ударя две писти че не си вярвам
295
3
 
24
 
! Отговори
296+297 преди 3 месеца
Двата коментара описват цялата реална действителност. Със сигурност руснаците имат страховити загуби, но при украинците е трагично... Работя с украинци, които месеци преди този закон за консулствата не знаеха къде се намират, защото за тях Украйна вече няма, дори и да подпишат примирие, ако се върнат - веднага затвор до 8 години, който вероятно ще е повече...
294
6
 
41
 
! Отговори
ха ха ха преди 3 месеца
До сега Русия били загубили няколко милиона войника.. по достоверните новини на Укронюз и англосаксонските медии ...... и имат само една мобилизация. Според същите медии Украйна има не повече от 1-2 хиляди загуба и прави вече ПЕТА мобилизация, която е дори насилствена и събират хора с ритници и шамари по улиците а на избягалите в чужбина им отказват консулски услуги за да ги принудяат да се върнат. Русия губела войната когато напредвала , а Украйна печелела когато отстъпвала.... Мухахахахаха.
293
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако руснаците водеха войната по американски, без милост, досега да бяха победили два пъти. Ака бяха американците, щяха да сринат всички мостове на реките, всички гари, всички телевизионни кули, всички минестерства и президентския дворец на клоуна. За един месец клоуна щеше да се е предал. демократична им работа. юговойната помните ли
292
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоталитарният режим на украйна е отнел основни човешки права на народа си като правото на всеки да се осигури справедлив съдебен процес. Процес без справедливост е произвол. от утре при свършил мандат и непроведени избори този остава незаконно на власт.
291
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не знам какво сте отблъснали при Часов яр , о лъжецо, но от дрон града е пепел. Просто руснаците не са влезли.
290
4
 
30
 
! Отговори
хммм преди 3 месеца
Лошото е че от такива образи като тоя може да очакваш всичко, докато не се надигне народа срещу него нищо няма да свърши, платен предател. Войната отдавна вече приключи, спри да убиваш украинци!!!