Американските инструктори в Украйна - те ли ще подпалят Третата световна

Генерал Чарлз Браун-младши повдига завесата
27 май 2024 07:10, Петър Бойчев
347
Американските инструктори в Украйна - те ли ще подпалят Третата световна
Снимка БГНЕС

Украйна е притисната от Русия на фронта, Киев не може да се бие без чужда помощ, пише Responsible Statecraft. НАТО все по-често говори за изпращане на свои инструктори в помощ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

С изявлението си, че инструкторите на НАТО в крайна сметка ще отидат в Украйна, председателят на Обединения комитет на началник-щабовете генерал Чарлз Браун-младши наруши една от малкото останали червени линии, предотвратяващи боевете в Украйна да ескалират в пряк конфликт между Русия и Запада.

„В крайна сметка ще стигнем дотам“, каза Браун, според The New York Times, добавяйки, че изпращането им сега би изложило персонала на НАТО „на риск“. Според Responsible Statecraft, Браун имплицитно признава две точки, които западните служители упорито отричат: украинската военна кампания бавно се срива и не може да продължи без засилване на западното участие, съобщава actualno.

Има и трети фактор, който трябва сериозно да безпокои американските и европейските лидери: изпращането на персонал на НАТО в Украйна без широко и прозрачно споразумение с Москва вероятно ще въвлече държавите от НАТО, включително Съединените щати, в пряка и ожесточена война с Русия.
 

Възможно е Кремъл да е доста отворен за някакво официално споразумение, което да установи демаркационни линии в Украйна и да разреши присъствието на западен военен персонал в някои части на страната. Ако стане така, това ще значи, че издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин би могъл да е по-склонен на отстъпки за край на войната, който да не доведе веднага до ново начало.

Обаче без ясно споразумение със Запада относно обхвата и границите на военното присъствие на НАТО в Украйна, Кремъл вероятно ще гледа на първата вълна от инструктори на Алианса просто като на пробен балон за тестване на отговора на Русия на пряката и широко обхватна западна намеса в Украйна. По този начин е голям рискът Москва да осъзнае необходимостта да атакува тези инструктори възможно най-силно, за да предотврати перспективата за по-голяма военна намеса на НАТО.

Браун признава, че изпращането на персонал сега би изложило на риск този "обучаващ екип на НАТО", но не е ясно какво точно в бойната динамика го е накарало да допусне, че би било по-безопасно да се приложи тази схема в бъдеще, пише Responsible Statecraft.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най-якото е, че КГБфилчетата си мислеха, че само "плашат" обаче скоро наистина може да им се наложи да ходят на фронта, щото са много "умни". Все пак, са си го "изработили" това ходене с работата си за надигане на диктатурите като руската
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до анонимен 98 А НА МАЙ КА ТИ НА СЛИВА !
93
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Отговор 103. Много си прав, само където обръщението ти не трябва да е към копейките, а към евроатлантиците. Те са нато и те ни вкараха в нато.
92
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
САЩисаният най звучно ще завие на луна, когато САЩ гръмне Русия! А?
91
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Говорит провокатор!
90
4
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
В Украйна отдавна има редовна натовска войска на фронта - от румънци и поляци до немци, британци, американци. Грешка на руснаците е, че не атакуваха немците, които слагаха минни полета!
89
19
 
4
 
! Отговори
Неумен Парадев преди 3 месеца
Какво им се дразните бе. Това са 5 руззки зетя и още 5 платени мутрафончета, дето си цъкат +/- цял ден. За друго не стават, та изкарват за по една кифла с мак от ссавеЦкото пасолство да създават впечатление по форумите на убиташки сайтчета. Хаххахахахаха
88
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Третата е във ход от 2011 ,въпросът е в коя фаза на войната сме ! Анадък ?😏
87
0
 
5
 
! Отговори
Чичолина преди 3 месеца
Една Виетнам от бившия Южен Виетнам. ми каза,че американец е обещал да я заведе в Америка като се изтеглят,но сега само гледа наследството им всеки ден в Обединен Виетнам.
86
11
 
8
 
! Отговори
Говарит Масква!!! преди 3 месеца
Статиите в този сайт идват директно от бюрото на Мутрофанова!!!
85
6
 
15
 
! Отговори
Public enemies преди 3 месеца
Украйна губи войната , руските войски напредват и ако не се намесят други страни в конфликта като човешки ресурс изхода на тази война е ясен. А всички умници тук, вместо да пишете простотии по форумите идете в Украйна и се бийте за Зилиенски, никой не ви спира.
84
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Отговор Ква "демокрация" бе, нали искате руский мир? Там "демокрация" нЕма, така че как хем искате "демокрация" хем драпате за диктатура? Ае първо си изяснете
83
16
 
7
 
! Отговори
G.I. Joe преди 3 месеца
Целта е да открият и заловят кремълския наркобарон.
82
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До САЩисан вие на луна Хаха, даже нямате очи да си признаете че сте КГБфили. ДАЖЕ и за това ви требва "оправдание".
81
15
 
9
 
! Отговори
Отговор преди 3 месеца
Абе копейки продажни, вероятно от глад сте изгубили разсъдък и затова пишете толкова много глупости и дърти лъжи...?Само рускиГовна има в кривите ви кратуни... Ха-ха-ха.Хората трябва да имат мнение нали за това в демокрация? Ако ти искаш война събирай четата и отивай да се биеш защото Украйна губи. Ние там не искаме а и не сме задължени да ходим. Украйна не е в НАТО и преди години западната преса пишеше само колко корумпирани били украинците. Както и да е. Свободен си пътят за Украйна в отворен
80
2
 
3
 
! Отговори
До трола 91 преди 3 месеца
До Забелязал. Как така се появи от нищото в 10 плюса. Явнос кеша добре те поддържа.
79
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В крайна сметка ще стигнем дотам, -- човека го е казал в прав текст колкото и нашите мишоци да се опитват да ни лъжат! Стягайте се за фронта, време е да ходим да мремм
78
0
 
11
 
! Отговори
Дарк преди 3 месеца
Първо щели да получат одобрението на Кремъл,а после ще ги изпратили,за да не станела трета световна война.Колко умен и полезен съвет.ха,ха,ха Да откараха работата до пълен резил за Запада и продължават да дълбаят под дъното.
77
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мозъкът на русофила е червен и полиран! Мяса на черешка!
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 83 Оказа се, че това е била КАЛКУЛИРАНА СЪВМЕСТНА ОПЕРАЦИЯ между руските и турските служби, за да "подготвят" средата за неминуемото и предстоящо падане на режима. Неслучйано се случи ТОЧНО малко преди да падне самия режим. Цялата работа е ПОСТАНОВКА, за да осигури електората на партията посредник между турските и руските интереси в бъдещата "демократична" България - ДПС.