Руски експерти в Северна Корея, за да помогнат с шпионските сателити

Пхенян може да го изстреля още този месец, съобщи японска телевизия
28 май 2024 15:28, Анисия Иванова
31
Руски експерти в Северна Корея, за да помогнат с шпионските сателити
Снимка: БГНЕС

Голям брой руски експерти са посетили Северна Корея, за да ѝ помогнат в разработването на шпионски сателити, съобщи южнокорейската информационна агенция Йонхап, тъй като Пхенян изглежда скоро ще се опита да изведе в орбита още една разузнавателна сонда.

Русия изпрати експертите, след като президентът Владимир Путин се срещна с лидера Ким Чен Ун през септември и обеща да помогне на Северна Корея в космическата ѝ програма, съобщи Yonhap в неделя, позовавайки се на високопоставен служител в областта на отбраната, чието име не посочва.

Оттогава Северна Корея е провела множество тестове на ракетни двигатели, които вероятно отговарят на стандартите на гостуващите руски техници, цитира Yonhap думите на служителя. В доклада не се посочва колко руски специалисти са посетили страната и кога точно се е състояло посещението.

Представители на южнокорейското министерство на отбраната не бяха открити веднага за коментар по доклада. Макар Сеул да смята, че всеки севернокорейски сателит би бил в най-добрия случай елементарен, подобна технология би могла да помогне на режима на Ким в неговото насочване, тъй като той засилва способността си да нанесе ядрен удар.

Северна Корея може да изстреля шпионски сателит още този месец, съобщи японската телевизионна мрежа FNN в петък, като се позова на японски правителствени служители.

Миналата седмица японски и южнокорейски медии съобщиха, че властите са открили индикации в севернокорейски космически център за изстрелване на сателит. Наскоро на площадката за изстрелване е било забелязано оборудване, използвано за измерване и оценка на траекторията на космическа ракета, съобщи Yonhap.

За последен път Северна Корея изстреля ракета през ноември, за да разположи шпионски сателит, след два неуспешни опита по-рано същата година. Пхенян обеща да изведе в орбита още три шпионски спътника тази година.

САЩ, Южна Корея и други страни обвиниха Северна Корея, че изпраща на Русия огромни количества артилерийски снаряди заедно с най-новото си семейство балистични ракети с малък обсег, способни да носят ядрено оръжие, за да бъдат използвани във войната срещу Украйна, съобщи Bloomberg TV Bulgaria.

В замяна Русия предоставя на Северна Корея храни, суровини и части, използвани в производството на оръжия, заяви южнокорейският министър на отбраната Шин Уонсик. Пхенян и Москва отхвърлиха обвиненията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от Русия
Русия превзела две населени места в Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 4 седмици
И кво ни интересува Сев. Корея какво изстрелва? САЩ като имат проблем да организират една демократизация там и готово..ааа забравих! Те нападат само държави които нямат военен потенциал.
24
1
 
6
 
! Отговори
Приятелство преди 4 седмици
и взаимопомощ! Това трябва на народите! :)
23
3
 
5
 
! Отговори
Само така! преди 4 седмици
Руснаците да помогнат на всички желаещи и да ги оставят сами да си избират целите! Па да видим НАТО как ще приеме намека!
22
4
 
8
 
! Отговори
Аноним преди 4 седмици
И това ли правят ,,Демократичните,, шпионират нон стоп какво правят другитекакво лошо има Русия да помага на когото реши..как няма проблем Атлантиците да помагат на Украйнапък проблем Русия да помага на С.К.
21
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 4 седмици
До чичо Гошо Естествено че ще го направи. САЩ практически с действията си и лично и в състава на НАТО практически блокираха работата на ООН. Защо другите да спазват правилата като Главния Демократ и Бабаит не ги спазва?
20
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 седмици
За какво му е на Ким дори и допотопен шпионски сателит? Трябва му да знае къде се намира Ю Корейския и САЩ флот в морето. Преди такава информация можеше да се сдобие или от Китай/РФ или от агенти. Когато СКорея има надеждна информация къде е флота на САЩ, Кимчо има начини лесно да го унищожи - от залпово изстрелване на дори допотопни крилати ракети до прицелно изстрелване на тактически противокорабни балистични ракети(с атомен заряд). Когато САЩ флот е АУТ ЮКорея минимум ще седне да преговаря.
19
7
 
5
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 седмици
До Христо ХристовСеверна Корея по принцип нямат право да развиват балистични технологии, но го правят от години в разрез с няколко резолюции, издадени от Съвета за сигурност към ООН. Които трябва да се спазват, ако членуваш в ООН. Под тези резолюции се е подписала и самата Русия (като член на тоя съвет), но сега вместо да следи спазването на резолюциите - те даже им пращат ракетни инженери, за да им изнесат сателита в орбита. Срещу, разбира се, щедра артилерийска подкрепа от страна на Ким.
18
5
 
10
 
! Отговори
ИВАН преди 4 седмици
ИЗИСКВАТ СЕ МНОГО ГОЛЕМИ ТОПКИ ОТ КИМ, ЗА ДА КАЖЕ, ЧЕ ЩЕ СТРЕЛЯ И УНИЩОЖИ США! ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ДАЛИ НАШ ПОЛИТИК ИЛИ ДРУГ БИ СИ ГО ПОЗВОЛИЛ ДА ГО КАЖЕ! НИЕ ЗАБРАВИХМЕ КАК США И ОНИЯ РИЖАВИТЕ НИ БОМБАНДИРАХА 2РАТА СВЕТОВНА, НО КИМ НЕ Е ЗАБРАВИЛ КАК СЪЩИТЕ СА ПУСКАЛИ БОМБИ НАД ПХЕНЯН!
17
3
 
8
 
! Отговори
Striker преди 4 седмици
Забавни са. Това е все едно да извикаш съседа пияндур, да ти помогне да откажеш алкохола:)))
16
7
 
9
 
! Отговори
Българин преди 4 седмици
А кимчо кога ще го изстреляте? Право в космоса без връщане, да се куртулишат сънародниците му. Вържете и путин на ракета, да цакат там сантасе и да ни оставят на мира
15
4
 
9
 
! Отговори
Геле преди 4 седмици
Изглежда, че специалистите не са помогнаи много защото ракетата вчера се взриви по време на полета.
14
9
 
3
 
! Отговори
Kоstas Linke преди 4 седмици
СЛАВА НА СССР 2 = НОВА РОССИЯ...СЛАВА НА КНДР = ОБЕДИНЕНА..., А ЮГА = ГОРЯЩ И ПЛАМТЯЩ В ЯДРЕНА 100 МЕГАТОННКА МЕГА-ГЪБА .
13
0
 
1
 
! Отговори
До 16 преди 4 седмици
То се вижда кой го гази истериката. Защо пищош?
12
0
 
0
 
! Отговори
До 12 преди 4 седмици
Много фантастика гледаш
11
3
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 3 преди 4 седмици
Глупости, Корейската война е разпалена от САЩ, а първи започват военните действия от Юга, които са смазани преди да се намеси САЩ. Там спретват едно от най-страшните кланета в историята на човечеството - клането в Синчон, извършено от американски пехотинци. След като във войната се намесва и СССР, американското настъпление е спряно, особено след жестоките загуби във въздуха и страната е разделена на две.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Няма лошо, само така
9
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Единствената държава, в която измират от глад хиляди, годишно! Като СССР след революцията!
8
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хехе били шпионски спътници, че на краварите какви са спътниците снимат слънчевия вятър ли.
7
8
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 4 седмици
Не САЩ, руснаците го направиха, този концлагер!
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И защо две страни санкционирани от САЩ и лакеи да не си помагат?