Путин назначи бившия си бодигард за секретар на Държавния съвет

Това е консултативен орган на руския държавен глава
29 май 2024 13:21, Елка Василева
31
Путин назначи бившия си бодигард за секретар на Държавния съвет
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл съобщи, че руският президент Владимир Путин е назначил своя приближен бивш телохранител Алексей Дюмин за секретар на Държавния съвет, консултативен орган на руския държавен глава, предаде Ройтерс.

Още по темата
След като по-рано тази година бе преизбран за нов шестгодишен мандат, Путин назначи Дюмин за съветник, специализиран в отбранителната промишленост.

Тази сутрин на уебсайта на Кремъл беше публикуван и подписаният от Путин декрет, който удостоверява назначението на Дюмин в Държавния съвет.

Бившият кремълски съветник Сергей Марков каза по-рано този месец, че много хора вярват, че Путин вижда в Дюмин своя наследник. Руският президент започва нов шестгодишен мандат и се очаква да е на власт още много години. Въпреки че няма надеждна информация за това кого би посочил за свой правоприемник, от дълго време името Дюмин е предмет на спекулации сред московския елит, посочва Ройтерс.

Преди да бъде назначен в Кремъл по-рано този месец, 51-годишният Дюмин е бил областен управител на подмосковската Тулска област.

През 1995 г. Дюмин се присъединява към руската Федерална служба за отбрана, която отговаря за сигурността на кремълския елит, и охранява Путин по време на първите два мандата на държавния глава. Новоназначеният секретар на Държавния съвет е бил и заместник-началник на руското Главно разузнавателно управление.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин не е питал тоя главуняк, та затова. У нас бъка с умници, но няма кой да ги пита. Като е бодигард, да не е ***? Сигурно има 5 висши образования. Това е бодигард на Путин, не на грохналата ти склерозирала прабаба и не е случаен човек, а ти млъкни, защото Путин печели и утре ще му се стелеш под нозите като изтъркана черга, службогонецо.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма никаква информация кого е посочил за свой правоприемник, защото никого не е посочил. Президентът Путин не работи така. Той обнародва своите решения в последния момент. Някой предполагаше ли, че той ще свали Шойгу от поста министър на отбраната? Новината дойде като сняг през май месец.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ей тоя Путин,мир не ви дава!
4
2
 
23
 
! Отговори
БОДИГАРДА НА ТАТО преди 3 месеца
АМИ БОДИГАРДА НА ТОДОР ЖИВКО НЕ НИ ЛИ ЕБАШИ НАС ВЕЧЕ 16 ГОДИНИ ???? ПРИСМЯЛ СЕ ХЪРБЕЛ НА ЩЪРБЕЛ . БОДИГАРДА НА ТОДОР ЖИВКО НИ РАЗКАТА ДЪРЖАВАТ 16 Г ВИЕ ПЛАЧЕТЕ ЗА РУСИЯ СЛАБОУМИ ЖУРНАЛИСЧЕТА
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да бе. Лъжат. По новините само лъжат.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сигурно теб да пита кого да назначи. Путин има огромен стаж на политик в огромна държава със стотици националности, а ти си банален чиновник зад бюро, назначен от леля си. Га ти, аре да се спрете. Да не е по-добър тоя? Ако е по-добър, па да го назначим за още по-голям шеф, викам.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Преди назначаването на Алексей Дюмин в Държавния съвет, той дълги години бе изключително успешен губернатор на Тулска област.