Путин пристигна в Северна Корея, посрещнаха го плакати с лика му

"Горещо приветстваме президента Путин!", пише на един от банерите
18 юни 2024 22:23, Нели Христова
108
Путин пристигна в Северна Корея, посрещнаха го плакати с лика му
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин кацна в Северна Корея, съобщиха от Кремъл. Посещението на Путин цели да засили връзките в областта на отбраната между Москва и Пхенян, предаде АФП.

Плакати с усмихната снимка на руския лидер с надпис "Горещо приветстваме президента Путин!" бяха окачени по осветителните стълбове из Пхенян още на 17 юни.

Отношенията между Русия и Северна Корея отбелязаха исторически връх, след началото на войната в Украйна, което доведе до международна изолация на Москва.

САЩ и техните съюзници обвиняват Северна Корея, че снабдява Русия с така необходимите ѝ оръжия, включително балистични ракети, които да използва в Украйна.

Пхенян отрича да е предоставил на Русия военна техника, но преди пътуването си Путин благодари на правителството на Ким Чен Ун за помощта за военните усилия.

"Високо оценяваме факта, че Северна Корея твърдо подкрепя специалните военни операции на Русия, които се провеждат в Украйна", написа Путин в статия, публикувана от държавната медия на Пхенян на 18 юни.

„Русия и Северът сега активно развиват многостранното партньорство", добави руският президент.

Путин похвали Северна Корея за това, че "защитава интересите си много ефективно въпреки икономическия натиск, провокациите, шантажа и военните заплахи на САЩ, които продължават вече десетилетия".

Северна Корея заяви, че посещението на Путин показва, че двустранните връзки "укрепват с всеки изминал ден"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от Русия
Каква е целта на срещата между Владимир Путин и Ким Чен Ун?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
Които преди 1 седмица
Си приличат,се привличат!!! Хронични комплексари!
85
2
 
5
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 седмица
Фризьорите на Ким му бяха направили прическата, като Еверест, за да стърчи 2 см. над Путин!
84
5
 
7
 
! Отговори
АНИСИЯ ИВАНОВА ПУТИН преди 1 седмица
НАЙ-ДОБРОТО Е ДЖО БАЙДЪН ДА СПЕЧЕЛИ 2-РИ МАНДАТ ДА СЕ ИЗТРЕПЯТ ОЩЕ 500 000 ТЪПУТИНИСТА ,А ТЕРОРУСКАТА ДА СЕ РАЗПАДНЕ В ОПИТ ДА НЕ ПЛАЩА ТРИЛИОНИТЕ ЕВРО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА УКРАЙНА ЗА НАРУШАВАНЕТО НА МЕМОРАНДУМА ОТ БУДАПЕЩА! ЗАТОВА ПОДКРЕПЕТЕ ДЖО БАЙДЪН ЩОТО СПЕЧЕЛИ ЛИ 2-РИ МАНДАТ АЗ АВТОМАТИЧНО ОБЯВЯВАМ УКРАЙНА ЗА ПОБЕДИТЕЛ ВЪВ ВОЙНАТА БЕЗ ПРАВО НА НИКАКЪВ КОМЕНТАР ПО ВЪПРОСА, ЗАЩОТО ПРИ ДЖО БАЙДЪН ШАНСА ЗА ПОБЕДА ВЪВ ВОЙНАТА НА ТЪПОТЕРОРУСКАТА Е 0%
83
9
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
Кога посрещахме бай Тошо, имаше сигурно десетина хиляди по улиците, само и само да видят няколко Чайки за две секунди. Я сравнявайте сега посрешанията на различни лидери, колко посрещачи имат :) После, комунизма бил лош. Бил ама, хората се чувстваха сигурни.
82
1
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
Мне. Лъжите в статията. Гледахме посрещането снощи. Бе много скромно и корейците си личеше, че бяха припряни, липсва им етикет. Имаше рота от двайстина гвардейци, повечето на летището бе охрана, една агитка от приближени на Ким от петнайстина човека, червен килим и едно коренски момиче, поднасящо букет на Путин. Найзабележителни бяха звайстината мотористи ескорт и празната, но качествена магистрала :)
81
1
 
3
 
! Отговори
До 99 преди 1 седмица
Я ги изброи тези от поритбюро, че съм ги забравил...хахаха
80
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Днес.бг са като биографична страница на живота на путин.....другаря отиде да спи...другаря ще си мие зъбите и т.н
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Магистралата, свързваща летището с централната част на Пхенян, минава под хълм, в който са прокарани два тунела /по един тунел за всяка посока на движение/.
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Цялото политбюро у нас беше има-няма 10 човека. А сега само ликът на Пеевски ще заеме цялото пространство на кабинетите. Такъв един ояден, охранен и 100 пъти по-крадящ. Един Пеевски стига да замести цяло политбюро и плюс.
77
8
 
11
 
! Отговори
Ехааа преди 1 седмица
От сега нататък и лика на путин ще виси по стените в северна корея. Както у нас преди по стените висяха портретите на целото политбюро и трябваше да знаем кой кой е, за да ни приемат в комсомола
76
8
 
4
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 седмица
кви стълбове бе, кво осветление! те ядат пръст и трева, ходят със сламени препаски на кръста, че и снимки печатали? на пергамент?
75
4
 
8
 
! Отговори
До 95 преди 1 седмица
Путин е ваксиниран. Не знам за какво говориш, в Русия също умряха много хора и там ли са ти пръскали от самолетите? Ако е така значи руското въздушно пространство е пълен смях и заблуда.
74
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Впрочем, всеки който се е срещал с Путин е оставал наистина очарован. Питайте Буш младши или Шрьодер, например. Или Меркел- Путин е уникален като човек и намира общ език с всеки. А най-му благодаря, че СВО отмени ковида и ваксинациите за един ден. Спаси ми живота,, че сума народ около мен се натръшка щастливо ваксиниран навреме и в точен час.
73
11
 
5
 
! Отговори
Къци Tъпoто преди 1 седмица
По какво си приличат Радев и Путин? Че и двамата са плешиви и имат циpeи по лицето байахахахах
72
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щом пишете "осветителните стълбове из Пхенян", трябваше да допъните, че осветителните стълбове са разположени край 4-лентови скоростни булеварди, свързващи многоетажните спални квартали на Пхенян. Виждаме го на видео.
71
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Първи приятелчета със Северна Корея! Невероятно падение на фашистка Русия.
70
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Политически лидер се оприличава с такъв, който ЦРУ е доказала, че изнася жива женска плът с цел доходи...
69
3
 
7
 
! Отговори
who gives a fuck преди 1 седмица
за тези типажи?
68
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Посещението на Президента Путин в КНДР цели да засили връзките между двете държави в десетина ключови области на икономиката - енергетика, промишленост, технологии, транспорт /специално ЖП-връзки/, космос, отбрана и др.
67
13
 
7
 
! Отговори
Пълни олигофрени преди 1 седмица
Абеее copocoидни пияници, вашият вожд в България - Христо Иванов се изcули като *** и каза, че се оттегля защото САЩ вече няма да бъдат лидер, само форумните русофобни пияндурници не са го разбрали защото са перманентно натаралянкани. Вие сте срам за държавата!