Путин пристигна в Северна Корея, посрещнаха го плакати с лика му

"Горещо приветстваме президента Путин!", пише на един от банерите
18 юни 2024 22:23, Нели Христова
108
Путин пристигна в Северна Корея, посрещнаха го плакати с лика му
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин кацна в Северна Корея, съобщиха от Кремъл. Посещението на Путин цели да засили връзките в областта на отбраната между Москва и Пхенян, предаде АФП.

Плакати с усмихната снимка на руския лидер с надпис "Горещо приветстваме президента Путин!" бяха окачени по осветителните стълбове из Пхенян още на 17 юни.

Отношенията между Русия и Северна Корея отбелязаха исторически връх, след началото на войната в Украйна, което доведе до международна изолация на Москва.

САЩ и техните съюзници обвиняват Северна Корея, че снабдява Русия с така необходимите ѝ оръжия, включително балистични ракети, които да използва в Украйна.

Пхенян отрича да е предоставил на Русия военна техника, но преди пътуването си Путин благодари на правителството на Ким Чен Ун за помощта за военните усилия.

"Високо оценяваме факта, че Северна Корея твърдо подкрепя специалните военни операции на Русия, които се провеждат в Украйна", написа Путин в статия, публикувана от държавната медия на Пхенян на 18 юни.

„Русия и Северът сега активно развиват многостранното партньорство", добави руският президент.

Путин похвали Северна Корея за това, че "защитава интересите си много ефективно въпреки икономическия натиск, провокациите, шантажа и военните заплахи на САЩ, които продължават вече десетилетия".

Северна Корея заяви, че посещението на Путин показва, че двустранните връзки "укрепват с всеки изминал ден"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от Русия
Каква е целта на срещата между Владимир Путин и Ким Чен Ун?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
4
 
3
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 1 седмица
Вчера, на път за КНДР, Президентът Путин разгледа националните проекти за обезпечаване на технологично лидерство, подготвени от Съвета по наука и образование и утвърди приоритетните направления в научно-технологичното развитие на РФ.
65
5
 
12
 
! Отговори
Ганди преди 1 седмица
На Вовката ортаците са Сирия , Венецуела , Северна Корея, малко Куба и половин Китай, като по скоро са на Китай любовницата
64
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
България избра своя правилен път - надалеч от Русия.
63
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Двамата сатрапи ще обменят опит как да измъчват хора в лагерите.
62
7
 
8
 
! Отговори
Друзя преди 1 седмица
Другарката мутрофанова от "Драган Цанков" 28 е заповядала на всички рос0робски ботове да се включат рано сутринта и да садействат техните ВПНи и да пляскат плюсове и минуси където подобава. Така ще внушаваме фалшиво мнозинство че България подкрепа блатото наречено русия.
61
8
 
9
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 1 седмица
Абе oлигoфpени, погледнете статият най-отгоре! Байдън не може да говори повече от 1 (ЕДНА) минута без да направи грешка или някакъв гаф, на мен ми става жалко защото на възрастни хора не трябва да се подиграваме. Путин без проблеми проведе преди две седмици 3 (ТРИ) часа пресконференция с шефовете на всички значими западни медии и даже не отиде до тоалетната - вие тук сте дърти самотни злобари, които през 20 минути ги мъчи пpocтaта. Некадърни нищoжecтва.
60
8
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Жужето е отишло в Северна Корея,за да види накъде води Русия.За Северна Корея има надежда,че някога ще се обедини с Южна Корея.За Русия надежда всякаква забрави.Блато и толкова.
59
8
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 седмица
От 1917 до сега тези в блатото наречено русия и нашите нещастни рус0р0би мечтаят и вещаят Европа,САЩ и останалият цивилизован свят да се разпадне. Там е работата че става обратното. Тази утопия наречена ссср се разпадна, същата съдба се очаква и за сегашното руско тресавище.
58
10
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
В Анадола имат нова вариация на дюнер: Путлерина, взимат хляб, правят една дупка в него и почват да пълнят с месо и майонеза докато не потече отнякъде. Горе долу каквото се случва с Путин когато отиде на гости на Ердоган.
57
9
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Вярно е, това което казват, че рускините са по добри от севернокорейките казал Ким докато Путлерина си забърсвала лицето след колениченето пред вожда.
56
7
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Ким предложил на Путлерина да я повози в ракетата си и да я заведе до слънцето през нощта. Когато Путлерина видяла ракетата попитала Ким: ама тя има само една седалка, как ще се возим заедно? При което Ким и казал: на теб не ти трябва седалка, ти ще си на колене и ще обслужваш вожда както прави в Анадола, при което Путлерина започнала да се облизва страстно.
55
4
 
9
 
! Отговори
Конспирохолик преди 1 седмица
Лелеее... аз пък пристигнах вкъщи след работа, за да гледам мачовете. Да идеш в Северна Корея да молиш дали е постижение или провал?
54
4
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Искам 20 турски тираджия да ме направят на Путин в харема на Ердоган. За нас русофилите хомосексуалността е най възвишена ценност.
53
2
 
6
 
! Отговори
Vulgaris Magistralis преди 1 седмица
Това реклама за Русия ли трябва да е?
52
7
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
А бай Дън в Северна Корея, кога?
51
11
 
11
 
! Отговори
Хи хи преди 1 седмица
Как точно е изолирана Русия, като е в БРИКС, който е половината свят ?? А ако вземем да броим държавите, които не са в БРИКС, но са с Русия списъка е доста дълъг ! Та я обяснете, как САЩ и ЕС, които са няма и милиард, ще изолират останалите 6 милиарда, които са с Русия ??
50
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всички хомосексуалисти ги посрещат с плакати н които пише какво ще им се случи, хомопутин сигурно е била много щастлива, почти колкото в харема на Ердоган като я хвърлиха на анадолските заптиетата.
49
5
 
5
 
! Отговори
П.утььо преди 1 седмица
Кой от всичките?
48
7
 
17
 
! Отговори
Истината преди 1 седмица
Защо хората в северна корея и руското блато не мечтаят за свобода? Защото мечтаят да се нахранят а да имаш две мечти наведнъж е доста трудно.
47
7
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 седмица
Горките рус0р0би вече немогат да го поемат. С всеки изминал ден все повече лъсва истината за блатото наречено русия. Дори нациските пропагандни гнезда като телеграм и таас несмогват да скрият факта че блатная е гола вода и я чака дълги години немотия изолирана в девета глуха, далече от цивилизованият свят.