Путин подари на Ким още една лимузина и сервиз за чай

Ето как протича посещението му в Северна Корея
19 юни 2024 12:00, Нели Христова
173
Путин подари на Ким още една лимузина и сервиз за чай
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин проведе първите си срещи в Северна Корея. Той изтъкна десетилетното приятелство между двете страни.

Той започна, като каза, че е "наистина щастлив" от срещата и "се надява следващата да се проведе в Москва", според видео емисия на встъпителните бележки, предоставена от информационна агенция AFP.

Той също така добави, че тяхното приятелство е създадено в сложни времена, като добави, че са преодолявали препятствия и са се борили заедно - имайки предвид помощта, предоставена от съветските пилоти по време на Корейската война.

След срещата, на която Ким Чен Ун заяви подкрепата си за войната на Русия в Украйна, двамата лидери се отправиха към парад по улиците на Пхенян. Първо те махаха от люка на лимузината, а след това около 10 минути различни групи ги радваха с масова хореография, изпълняващи танци и песни. Към тях се присъедини и военен ансамбъл, изпълняващ салют с 21 оръдия.

"Ким Чен Ун се срещна с Путин на червения килим, звучаха химните на двете страни, чуха се изстрели и поздрави от трибуните. Дошлите на площада пуснаха балони в небето. А церемонията завърши с фойерверки, въпреки светлата част на деня", гласи описание на церемонията в Telegram.

Руската медия РИА съобщава, че двамата лидери са подписали споразумение за всеобхватно стратегическо партньорство.

Това беше отбелязано вчера от съветника на Путин Юрий Ушаков, който информира руските медии, че може да бъде подписана сделка, която може да включва въпроси, свързани със сигурността.

Все още не е ясно какво точно има в сделката

Разговорите на четири очи между Путин и Ким продължиха около два часа, предаде Ройтерс, като се позова на руските информационни агенции.

Преди това техните делегации проведоха групови разговори с продължителност час и половина.

Съобщава се, че Путин е подарил на Ким руски луксозен автомобил Aurus, адмиралски кинжал и сервиз за чай, съобщиха руските държавни медии, цитирайки помощника на президента Юрий Ушаков.

Ушаков не даде подробности за значението на тази комбинация от подаръци, но каза, че те са "свързани с имиджа" на руския президент.

Това не е първият път, когато Путин подарява на Ким автомобил Aurus - последно му подари лимузина Aurus през февруари, но не е ясно кой модел му е подарил този път.

Важно е да се отбележи, че пристигането на Путин в Северна Корея в ранните часове на сутринта - 03:00 - беше няколко часа по-късно от очакваното.

Не знаем кога точно е трябвало да пристигне Путин - първоначалните доклади сочат във вторник вечерта местно време - но той има репутацията на човек, който често закъснява за срещи със световните лидери, като закъснението му се възприема като знак за това колко много уважава другата страна.

Преди това той е закъснявал с повече от четири часа за среща с бившия германски лидер Ангела Меркел, три часа за среща с бившия японски лидер Шиндзо Абе, 80 минути за Общото събрание на ООН и 50 минути за среща с папата Франсис. Президентът на Китай Си Дзинпин е един от лидерите, когото не е оставил да чака.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от Русия
Руски атомни подводници изстреляха ракети на учения в Баренцово море
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
18
 
! Отговори
Горките хора!! преди 1 седмица
Строени там и принудени да ръкопляскат на човека ,който помага тиранията в тяхната страна а именно дъртия плешив гном Путин!
80
0
 
5
 
! Отговори
Кимчо преди 1 седмица
За Нобелова награда по математика. Доказа в собствен експеримент, че западната наука е фалшификат, доказа че 1+1 = 1. Като към 1 капка вода прибавим 1 капка вода, не стават 2 капки а 1, само че по-голяма. Провъзгласен за вожд и учител на Корейския народ. Всяка прилика с предишни светли умове е случайна
79
2
 
9
 
! Отговори
Резил преди 1 седмица
Ботокса докъде се докара - да ходи да се мазни на тоя, дето срещу него държа санкции 25 години.
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин: Или ще даваш боеприпаси на Русия, или си избери кое да бъде - на път с колата, с кинжала, или нещо в чая.
77
1
 
4
 
! Отговори
Помните ли рапъра преди 1 седмица
Вася от Коледното Вип Московско парти дето всички бяха облечени тип Са.до ***.зо а той беше с чорап само на оная работа . Помните ли че се извиняваха и обявяваха всички и той и Киркоров за твърди Z.На него му пратиха призовка като наказание и стана ясно че е успял да избяга и да Стигне до Сащ и чака убежище .Какво лицемерие !
76
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе, какво става с членството на България в ЕС? България стана ли, стана ли вече България пълноправен член на ЕС?
75
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Северна Корея може да се превърне във втори Китай.
74
0
 
4
 
! Отговори
Вика Кимчо преди 1 седмица
Да му помага в Украйна, що 2 години запецна работата. Кирчо каза, ок
73
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин в речта си миналата седмица очерта един от основните приоритети за следващото десетилетие - освобождаването на Континента от военното присъствие на неевразийски държави, т.е. изтеглянето на американските войски от Континента - от Лисабон до Япония. И тук Северна Корея като стратегическа ядрена сила, наред с Китай, ще изиграе основната роля в този процес.
72
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Северна Корея буквално е смазана от санкции. Русия може да я изправи на крака и да я превърне в нова азиатска икономическа и военна сила.
71
2
 
11
 
! Отговори
Путин Успя преди 1 седмица
Създаде паралелен свят от диктаторски режими -Русия , Северна Корея ,Иран ,Беларус и Сирия . Нали за това се бореше за нов ред ! Честито на гражданите на тия страни и им пожелавам да успеят всичките в опитите си да емигрират на запад
70
2
 
12
 
! Отговори
Тъжна картинка преди 1 седмица
Тези наистина удариха дъното. Малко е като в детските филмчета, където всички злодеи се обединяват... Имам чувството, че и да нямат стратегически интерес да имат добър контакт с държава Х, само като чуят от Кремъл, че там тъне тежка диктатура и всеобхватна репресия и смрад и веднага отиват да подписват военни споразумения с тях.
69
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия и Китай са такава стратегическа военна мощ, с която САЩ не могат да се съревновават. Но към тях трябва да добавим и Северна Корея, голяма държава която също има стратегически оръжия, и която няма да се поколебае да го използва.
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А нещо ще подариш ли на "любящия" ти народ, или само на Кимчо :)))
67
4
 
1
 
! Отговори
Има преди 1 седмица
Хора у нас де са много зле, кой не вярва да чете "коментари"
66
1
 
8
 
! Отговори
До 62 преди 1 седмица
Като чуя някой да ми възхвалява другари и ми става смешно . И как точно Севрна Морея ще въздържи Южна ? А Япония и Австралия и Филипините кой другар ще ги въздържа ?
65
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В Русия вече се заговори да се построи малък тръбен нефтопровод през границата със СК.
64
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия все още спазва санкциите срещу Северна Корея. И сега ако започне да им доставя нефт и суровини и всичко от което се нуждаят, Северна Корея ще извърши икономически скок, и рязко ще повиши стандарта на живот. И тогава целият корейски народ ще си споми, как в страната им е дошъл лидерът на приятелска страна, и как всички са го посрещали и приветствали, и как после се е променил животът им.
63
0
 
2
 
! Отговори
Той преди 1 седмица
Аслъ няма Чайка
62
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ролята на другаря Ким в Тайван ще бъде да сдържа Южна Корея, а Китай сам ще се справи със САЩ. Това няма да е трудна задача за другаря Ким, защото Южна Корея е гъсто населена и там има около 20 атомни електроцентрали.