Путин за пакта със Северна Корея: Ще се защитаваме взаимно от агресия!

Това може да има последици за войната в Украйна
19 юни 2024 20:06, Нели Христова
398
Путин за пакта със Северна Корея: Ще се защитаваме взаимно от агресия!
Снимка: БГНЕС

Русия и Северна Корея са подписали споразумение, което предвижда "взаимна помощ" в случай на "агресия" срещу която и да е от тях. Това е заявил президентът Владимир Путин, който е на посещение в КНДР.

Руският президент също така нарече позицията на Пхенян за Украйна "поредно доказателство за суверенната му политика".

Путин обърна внимание на изявленията на Съединените щати и други страни от НАТО, които се съгласиха да позволят на Украйна да нанася удари по цели на територията на Русия с оръжия, доставени от Запада.

"Това не са само изявления, това вече се случва и всичко това е грубо нарушение на ограниченията, които западните държави са поели в рамките на различни международни задължения", каза Путин.

Русия също така не изключва развитието на военнотехническо сътрудничество със Северна Корея във връзка с подписания Договор за стратегическо сътрудничество, заяви Путин след разговори със севернокорейския лидер Ким Чен Ун: "Руската федерация не изключва за себе си развитието на военнотехническото сътрудничество с Корейската народнодемократична република в съответствие с подписания днес документ."

От своя страна Ким нарече Русия "най-честния приятел и съюзник" и посочи Путин "най-скъпия приятел на корейския народ", според доклад на държавната агенция РИА.

Ким Чен Ун каза пред репортери, че Северна Корея ще отговори "без колебание" на "инциденти или войни", пред които е изправена или неговата страна, или Русия, след подписването на новото споразумение с Москва.

Ким не уточни какво ще доведе до отговора или какво смята за "инцидент или война".

"Няма да има разлики в тълкуването или колебание в изпълнението на задължението да реагираме с обединени усилия на различни инциденти или войни, които вече са изправени пред нашите страни или ще се изправят пред нас в бъдеще", каза севернокорейският лидер .

Ким също така обяви, че отношенията между Северна Корея и Русия са надградени "до новото ниво на съюз".

Новият договор между двете страни е "напълно мирен и отбранителен", добави Ким.

Той каза, че договорът ще ускори създаването на "многополюсен свят", където никоя доминираща държава не може да притежава хегемонна власт.

Този пакт за взаимна отбрана може да има последици за войната на Русия в Украйна. Русия може да включи Северна Корея по-общо в конфликта, цитирайки украинските атаки срещу руски градове като Белгород или региони, анексирани от Украйна, която сега счита за руска територия.

Сега също ще бъдат зададени въпроси за това какво може да направи Русия след това, за да смекчи санкциите срещу Северна Корея, след като наскоро наложи вето върху подновяването на надзорния панел на ООН.

Освен подробностите, които грабват заглавията, Кремъл казва, че други подписани документи включват споразумения за изграждането на граничен пътен мост и сътрудничество в здравеопазването, медицинското образование и науката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от Русия
В Русия осъдиха американски войник на близо 4 г. затвор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Направо не знам руснаците как го търпят този? Преди поне идваха тук на Черноморието да видят свят, сега са изолирани от целия свят
32
5
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 седмица
ДВАТА РЕЖИМА ЩЕ СЕ КРЕПЯТ ЕДИН ДРУГ ОБАЧЕ ТОВА Е ОПАСНА ИГРА КОЯТО МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО СВАЛЯНЕ НАСИЛСТВЕНО И НА ДВАТА РЕЖИМА!
31
2
 
4
 
! Отговори
. преди 1 седмица
ееххххххх :( , тежка цена плащаме и ще плащаме , че втората световна война е спяна по средата !!! След национал социализма на хитлер е трябвало да пометат и сталинизма да унищожат комунистическата зараза и да освободят русия , Европа и света от червения терор !!!
30
6
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 1 седмица
Колко са жалки русофилите , подкрепят диктатора Путин , който стигна дъното да търси помощ от Северна Корея !
29
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До И от 27. Хич не са значими. Ти си ми най-значимият за световната общност.
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ква агресия ве вие нападнахте Украйна
27
3
 
8
 
! Отговори
Цуни-гуни преди 1 седмица
На това дебеличко момченце до този дядо на снимката, да му щипкаш бузките.
26
3
 
12
 
! Отговори
И от преди 1 седмица
Кого именно ще се защитават ,А?! Жалка картинка са шебеците *** кин и кимчо, но най жалкото е че не осъзнава колко са не съществени и не значими за световната общност.
25
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
ей,шараноиди,никой немал намерение да ги напада,а ?...Та в момента какво става?..-Точно НАПАДЕНИЕ,ЗА СЕГА само с клевети,хули,санкции,ограничения,заплахи...За сега!...А някой ще гарантира ли,че още утре няма да повторят "Блиц Крига" ?
24
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Благодарение на технологиите на Русия, САЩ могат да бъдат изтрити от лицето на земята за няколко минути при масиран ядрен удар едновременно от Русия и Северна Корея.
23
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия и СК могат да и сътрудничат взаимно изгодно. Русия може да вдигне ембаргото на нефт, и да залее СК с нефт, Северна Корея има санкции за внос на нефт, и поради това икономиката и вегетира на минимална мощност. От друга страна Путин може да получи 1-2 милиона добре обучени безстрашни войници готови да се бият в Украйна.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 19. Добре. Някаква друга глупост?
21
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това означава, 1) че ако месо от източна европа влезе в Украйна, тогава 6 милиона армия от Северна Корея може да влезе също в Украйна, 2) при ядрена война между САЩ и Русия, Северна Корея ще бие по САЩ с ядрени ракети без да се колебае.
20
7
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 седмица
СЕВЕРНА КОРЕЯ ОТКРИТО ОБЯВИ, ЧЕ ЩЕ ДАВА ОРЪЖИЕ НА ТЕРОРУСКАТА :D А КАКВО СТАВА АКО ТЕРОРУСКАТА СЕ РАЗПАДНЕ :D СЕВЕРНА КОРЕЯ УВИСВА!
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До До 6. Тая мантра я използувай за задни цели. Че в Северна Корея са зле е ясно, но армията би трябвало да е обилно хранена за сметка на гражданството. Винаги е било така навсякъде по света. гладният войник и бунт може да вдигне, че е и въоръжен, а и селски бунт може да потуши защото е сит, а сит на гладен не вярва. Тия глави за какво ги ползувате бе ? За какво са ви ?
18
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вчера един приятел монтьор се върна от Русия, и разправя че там разглобявали един Аурус, и вика, че всичките му части са западни, нема нищо руско.
17
7
 
4
 
! Отговори
. преди 1 седмица
от марсианците ли или от лунатиците ще се ............майко мила , колко са жалки срахливите дребосъчета !
16
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Никой няма намерение да ви напада бе, комунистически иzроди." Това за кАпейките е абсолютно без значение. За тях е важно бащицата путинак да каже нещо и веднага се попива и действителността е без значение вече. И така няколко поколения
15
4
 
12
 
! Отговори
Радио Столипиново преди 1 седмица
Всички, които се подиграват на руските и корейските диктатори, не стигайте толкова далеч: - Както разкрива европейският парламентарист Кристин Андерсън, Съветът на ЕС премахва криптирането на чат, за да шпионира гражданите. Това оруелско масово наблюдение идва удобно насред EURO2024. Това е още един пирон в ковчега на ЕС.
14
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До западняк 13. Ти откъде знаеш ?