Христо Грозев: Руските шпиони прибягват до по-агресивни тактики в Европа

Но, според него, поради тази причина правят и повече грешки
21 юни 2024 18:30, Нели Христова
141
Христо Грозев: Руските шпиони прибягват до по-агресивни тактики в Европа
Снимка: БГНЕС

"Шпионите на руските специални служби прибягват до по-агресивни тактики на работа в Европа и поради тази причина правят все повече грешки, които увеличават вероятността да бъдат разкрити". Това е коментирал разследващият журналист на Bellingcat Христо Грозев в интервю за LIGA.net.

Грозел е заявил, че в момента агентите на Руската федерация работят, "осъзнавайки, че войната е глобална и че не разполагат с много време за дипломатическо присъствие в много европейски държави".

"Те предприемат много агресивни действия, свързани с големи грешки, и позволяват на западните разузнавателни служби да ги заловят и екстрадират", е обяснил разследващият журналист.

Грозев е коментирал още, че "като оставим настрана политическото желание за изгонване на възможно най-много руски дипломати, до шест месеца може да се наблюдават много нови провали на агентите на Кремъл".

"Те ще доведат до по-строго отношение на западните държави към Руската федерация, до затваряне на възможността за получаване на каквито и да било визи. Това е, което ще видим до края на годината", е заявил Грозев.

В края на зимата The Economist публикува статия, която разкрива, че благодарение на смяната на ръководителя на "комитетите за специално влияние" Руската федерация е успяла да реабилитира разузнаването си на световната сцена. В резултат на тази промяна руското разузнаване е станало много по-ефективно.

В публикацията също така се отбелязва, че руските разузнавателни служби може би участват в подготовката на война между Русия и НАТО. Сред подходите, в допълнение към кражбата на класифицирана информация, може да бъде опит за влошаване на отношенията между ЕС и САЩ, подкопаване на помощта за Украйна и провокиране на конфликт в рамките на НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от Русия
Русия е свалила 114 украински дрона през нощта
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
През 2014 г. руската статистическа служба Росстат направи аналитично изследване за разпределението на доходите между различните слоеве от населението. Оказа се, че 90,9 % от хората живеят в мизерия или балансират около равнището на бедността.РФ е на първо място в света по: умишлени убийства; деца и юноши-пушачи; рушвети за влизане във висши учебни заведения; растящ брой на пушачи; пътно-транспортни произшествия; самоубийства след младежи от 15 до 19 години и сред мъжкото население от всички възрасти; абсолютни стойности на демографски срив; самоуб
77
5
 
17
 
! Отговори
До анонимен 83 преди 1 седмица
Сигурно си чел данни от английското разузнаване разузнаване,според което даже и Украйна печели войната
76
23
 
5
 
! Отговори
манол преди 1 седмица
Първа победа на Украйна на европейското с 2на 1. На това европейско както и на много следващи руски алкохолици няма да мърсят Европа. Слава на Украйна без нея Русия е много много слаба в спорта. А само там ли. Там където се е пръкнал комунизма нищо не вирее.
75
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Грозев *** в България това е, той не работи за България , кво цъфнахме ли с евроатлантическото ДПС
74
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В Русия официално са регистрирани: алкохолици над 4 580 000 души, наркомани над 8 870 000, с психически заболявания 978 000, туберкулозно болни около 890 000, заразени с ХИВ-вирус - около 2 380 000.Русия потребява над 20 % от световното производство на хероин (около 300 тона годишно) на стойност около 36 млрд. долара и заема трето място в света по брой на наркомани след Афганистан и Иран. Годишно деца и младежи харчат за наркотици 2,5 милиарда долара. Всеки ден в Русия от свръхдоза умират около 100 души.
73
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дано Путин да го поръча верно да има за какво да реве тоя тррол олен.
72
6
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
И какво сте ревнали срещу него, про'с'таци неграмотни, след като 89% от вас гласуваха господарите му да ви командват?! С какво СТЕ по-различни от него, освен с това, че СТЕ по-про-сти?!?
71
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Оня укропитек иначе може да шпионира тец да го гръмне и да обвини Русия и Путин пу бе оклуци евроатлантически.
70
17
 
7
 
! Отговори
Германец преди 1 седмица
Няма какво да добавим. Грозев както винаги е прав. Дерзай, пич!!! Лакмус тест -- ако на рушофилистиците им излиза пяна на устата, значи правиш всичко правилно :)
69
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най големия натовски TPOЛ следя му изявите до сега нишо не се се оказало истина и що не се захване с пеевски нали е разследващ журналист
68
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Христо е истенски патриот! Силно воюва с руската чума.
67
4
 
15
 
! Отговори
Пецата преди 1 седмица
Руските шпиони са добре дошли в България.Българинът винаги ще ги обича повече от краварските шпиони които съсипаха страната и родината ни .
66
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не е "разследващ журналист", а е trol на американска хранилка. Разследващите журналисти покриват широк спектър от теми, а този само и единствено ни *** с опорките си за Русия.
65
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Грозев я кажи що не раследваш нашти дерибей а се занимаваш само с Руснаците?? Разследващ журналист си бил ! А те е страх да разследваш далаверите в България що така ?
64
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
НАТО могат да шпионират а Русия не.
63
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия дето ни окрадоха и фалираха после ни обясняват как Русия била незнам си какво вече не мога да ги трая тия лъжи не знам за вас.
62
5
 
13
 
! Отговори
BG преди 1 седмица
Едно време на комунистите само западни шпиони им бяха. Сега на вас руски друго нямали във вашите глави шушумиги
61
4
 
22
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
до кога ще давате трибуна на този индивид
60
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя защо в Австрия която чрез Дайнов ни окраде резервите от външнотърговските дружества? Това сбяха пари на всички нас .
59
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какъв е тоя чужд шпионин? Ако Путин искаше да го ликвидира вече да е трупп *** смешнника.