Русия и Украйна си нанесоха удари с дронове и ракети, има убити и ранени

В Севастопол е обявен ден на траур утре
23 юни 2024 21:05, Анисия Иванова
88
Русия и Украйна си нанесоха удари с дронове и ракети, има убити и ранени
Снимка: БГНЕС

Руските власти съобщиха, че шестима души са загинали и над 100 са ранени при днешните украински удари с ракети и дронове, докато при втория ден на руските въздушни бомбардировки срещу Харков в североизточната част на Украйна е загинал най-малко един човек, съобщи Асошиейтед прес.

Петима души, включително две деца, са били убити от падащи отломки, когато пет украински ракети са били свалени над Севастопол в контролирания от Русия полуостров Крим, съобщи назначеният от Русия губернатор на Севастопол Михаил Развожаев. Руската информационна агенция "Новости", позовавайки се на данни на Mинистерството на здравеопазването, съобщи, че са ранени 124 души.

Развожаев съобщи, че утре в града ще бъде обявен ден на траур, като всички обществени прояви ще бъдат отменени.

Един човек е бил убит, а трима - ранени в руската граничеща с Украйна Белгородска област, когато три украински дрона са атакували град Грайворон, съобщи губернаторът Вячеслав Гладков.

Руското Министерство на отбраната съобщи днес, че през нощта системите за ПВО са свалили 33 украински дрона над руските западни Брянска, Смоленска, Липецка и Тулска област. Няма данни за загинали.

При днешната атака срещу Харков е загинал един човек, а 11 са ранени, съобщиха местните власти. Кметът Игор Терехов заяви, че градът е бил атакуван от планираща бомба и че половината град заради удара е останал без електричество.

Днешните атаки бяха извършени след вчерашните руски удари срещу Харков с използването на четири авиобомби, ударили пететажна жилищна сграда и убили трима души. Управителят на Харковска област Олег Синегубов съобщи, че днес 41 души все още се възстановяват от наранявания.

Във видеообръщението си след нападението украинският президент Володимир Зеленски призова партньорите на страната му да засилят нейната противовъздушна отбрана.

„Наистина са необходими съвременни системи за ПВО за Украйна като „Пейтриът“, ускорено обучение на нашите пилоти за (изтребителите) Ф-16, и най-важното – достатъчен обсег за нашите оръжия“, заяви той.

Двама души са били ранени от падащи отломки, когато две руски ракети са били свалени снощи над Киевска област, съобщи командирът на украинските ВВС Микола Олешчук.  

Ръководителят на военна администрация на частично окупираната украинска Донецка област Вадим Филашкин заяви, че при вчерашните руски атаки са загинали двама души, а четирима са ранени, съобщи БТА.

Междувременно днес украинският флот публикува снимки, за които твърди, че потвърждават унищожаването на склад в южния Краснодарски край на Русия, използван за изстрелване и съхранение на дронове „Шахед“. Представителите на ВМС на Украйна казаха, че инструктори и кадети са били убити при атаката в петък вечерта. Москва все още не е коментирала информацията, но официални лица казаха по-рано, че ПВО е свалила редица дронове в региона през нощта срещу петък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от Русия
При заплаха Русия може да съкрати времето за вземане на решение за ядрен удар
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
5
 
5
 
! Отговори
82 ОМБР преди 6 дни
Благодаря на посолството и лично на негово превъзходителство за щедрия хонорар. Слава на Украйна!
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
В Севастопол ПВО е прихванало ракетите над морето, но това са касетъчни боеприпаси, които имат широк обсег на метални фрагменти.
59
8
 
3
 
! Отговори
82 ОМБР преди 6 дни
Мммм да-Да! Слава на Украйна!
58
13
 
7
 
! Отговори
кОпейкин преди 6 дни
Никой не вярва повече на РУСКИТЕ ЛЪЖИ. Имало било цяла детска градина на плажа до военните кораби. БЛА БЛА БЛА
57
3
 
3
 
! Отговори
До 48 преди 6 дни
До Анонимен"На нас, българите трябва ли да ни харесва? Трябва ли да поддържаме това????" Не, не трябва! Но защо някои българи подкрепят когато същото се случва в Украйна с украинците? Не трябва ли аршинът да е същият?
56
3
 
8
 
! Отговори
Нане преди 6 дни
Кво, ли, ще преживеят укретата тази и последващите нощи.... кравите и те да се готвят за бой по каските.... ===)))
55
2
 
7
 
! Отговори
82-ОМБР преди 6 дни
Аз пиша тези глупости по-долу, защото един надарен афроамериканец от посолствоТО на Козяк редовно ме oнoжда през pekтума и ме пълни като еклер.
54
2
 
5
 
! Отговори
OZZY преди 6 дни
До Анонимен..48...Едната ракета от петте е минала през ПВО и се е взривила над плажа!Касетъчна бойна глава!Просто са искали да убиват беззащитни цивилни!Насочването е осъществено чрез MQ9 "Ripper" летящ над Черно море!Руснаците да се учат от хусите,за три месеца свалиха четири рипъра и не им пука!
53
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Смърт за Украинците и Украйна.
52
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Някой вярва ли, че цивилен доброволно ще стои в Крим?
51
4
 
4
 
! Отговори
Фют преди 6 дни
До 51. Това е извадка от публикацията, под която коментираш. Вероятно четеш само заглавието. Чебурашките с нищо не ме учудвате.
50
2
 
2
 
! Отговори
до 43 преди 6 дни
Оляхте се с тоя Шахед. Байрактарите що така свършиха, а шахедите не са???
49
12
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 дни
ДОБРАТА НОВИНА Е, ЧЕ ВСИЧКО ПРАКТИЧЕСКИ ПРИКЛЮЧВА СЪС ИЗБОРИТЕ В ФАЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ КОГАТО ЩЕ СЕ ОБЯВИ АМА СЪВСЕМ ОТКРИТО КОЯ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ Е ЗАГУБИЛА ВОЙНАТА! СЛЕД КОЕТО КОМЕНТАРИТЕ СТАВАТ ИЗЛИШНИ!! СЕВЕРНА КОРЕЯ ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕМОЖЕ ДА СПАСИ ТЕРОРУСКАТА ПРИ ПОБЕДА НА ИЗБОРИТЕ НА ДЖО БАЙДЪН! КАКТО И АКО ДОНАЛД ТРЪМП СПЕЧЕЛИ УКРАЙНА АВТОМАТИЧНО ОБЯВЯВА ЗАГУБА, ЗАЩОТО ТРЪМП НЕ Е ЗА СВАЛЯНЕ НА РЕЖИМА НА САМОЗВАНИТЕ ПУТИНУВЦИ
48
4
 
7
 
! Отговори
Фют преди 6 дни
До 40. И какво правят толкова хора (ако е истина) на плажа по време на постоянни обстрели? Има една българска поговорка:"Село се пали, баба си я реше." Та така и там:)
47
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Какви "Падащи отломки"????? става дума за забранени касетучни снаряди Атакмс! Забранени! Пострадали са, по последни даннни НАд 140 ДУШИ. Загиали са петима, има десетки хора, оставени за лечение в болница. >>>>А къде написахте, че е стреляно по ПЛАЖ. Пълен с деца! Пълен с деца! Американците, които управляват стрелбата, ли са го поискали или украинците.? На нас, българите трябва ли да ни харесва? Трябва ли да поддържаме това????
46
2
 
2
 
! Отговори
Ами 44 преди 6 дни
изчезвам със сина само ако има какъвто и да е опит за мобилизация, но къде да идат. В Русия ли - ще кажат, че са отвлечени. Да избягат в Украйна - да ги пратят на фронта? Или пък в ЕС - и тук не ги щат. А и ще се чудят бежанци ли са, руски агенти ли са. политика гадна. Виж колко хора стояха в градовете под обстрел.
45
5
 
2
 
! Отговори
82 ОМБР преди 6 дни
Ако искате ден бес пленници няма проблем. Може и месец без пленници,че Тея в агрегатния завод във Вовчанск са меко казано жадни вече;)))
44
5
 
6
 
! Отговори
До 37 преди 6 дни
До Към 33"Къде да ги евакуират?" Как къде? Направо в Москва, на Червения площад с плакати и лозунги "Крим наш!", "Снова в родной гавани". Докато този овчедушен народ не разбере, че във всичко ставащо сега е виновен любимецът им Вова и те самите защото го подкрепят, нищо хубаво не ги чака и подобни трагедии ще продължат да се случват.
43
0
 
3
 
! Отговори
До към 33 преди 6 дни
У вашето село, ако падат американски ракети, ти работата ли ще си пазиш?
42
8
 
6
 
! Отговори
Фют преди 6 дни
"Междувременно днес украинският флот публикува снимки, за които твърди, че потвърждават унищожаването на склад в южния Краснодарски край на Русия, използван за изстрелване и съхранение на дронове Шахед.... Така се прави, чебурашки:)