Русия и Украйна си нанесоха удари с дронове и ракети, има убити и ранени

В Севастопол е обявен ден на траур утре
23 юни 2024 21:05, Анисия Иванова
88
Русия и Украйна си нанесоха удари с дронове и ракети, има убити и ранени
Снимка: БГНЕС

Руските власти съобщиха, че шестима души са загинали и над 100 са ранени при днешните украински удари с ракети и дронове, докато при втория ден на руските въздушни бомбардировки срещу Харков в североизточната част на Украйна е загинал най-малко един човек, съобщи Асошиейтед прес.

Петима души, включително две деца, са били убити от падащи отломки, когато пет украински ракети са били свалени над Севастопол в контролирания от Русия полуостров Крим, съобщи назначеният от Русия губернатор на Севастопол Михаил Развожаев. Руската информационна агенция "Новости", позовавайки се на данни на Mинистерството на здравеопазването, съобщи, че са ранени 124 души.

Развожаев съобщи, че утре в града ще бъде обявен ден на траур, като всички обществени прояви ще бъдат отменени.

Един човек е бил убит, а трима - ранени в руската граничеща с Украйна Белгородска област, когато три украински дрона са атакували град Грайворон, съобщи губернаторът Вячеслав Гладков.

Руското Министерство на отбраната съобщи днес, че през нощта системите за ПВО са свалили 33 украински дрона над руските западни Брянска, Смоленска, Липецка и Тулска област. Няма данни за загинали.

При днешната атака срещу Харков е загинал един човек, а 11 са ранени, съобщиха местните власти. Кметът Игор Терехов заяви, че градът е бил атакуван от планираща бомба и че половината град заради удара е останал без електричество.

Днешните атаки бяха извършени след вчерашните руски удари срещу Харков с използването на четири авиобомби, ударили пететажна жилищна сграда и убили трима души. Управителят на Харковска област Олег Синегубов съобщи, че днес 41 души все още се възстановяват от наранявания.

Във видеообръщението си след нападението украинският президент Володимир Зеленски призова партньорите на страната му да засилят нейната противовъздушна отбрана.

„Наистина са необходими съвременни системи за ПВО за Украйна като „Пейтриът“, ускорено обучение на нашите пилоти за (изтребителите) Ф-16, и най-важното – достатъчен обсег за нашите оръжия“, заяви той.

Двама души са били ранени от падащи отломки, когато две руски ракети са били свалени снощи над Киевска област, съобщи командирът на украинските ВВС Микола Олешчук.  

Ръководителят на военна администрация на частично окупираната украинска Донецка област Вадим Филашкин заяви, че при вчерашните руски атаки са загинали двама души, а четирима са ранени, съобщи БТА.

Междувременно днес украинският флот публикува снимки, за които твърди, че потвърждават унищожаването на склад в южния Краснодарски край на Русия, използван за изстрелване и съхранение на дронове „Шахед“. Представителите на ВМС на Украйна казаха, че инструктори и кадети са били убити при атаката в петък вечерта. Москва все още не е коментирала информацията, но официални лица казаха по-рано, че ПВО е свалила редица дронове в региона през нощта срещу петък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от Русия
При заплаха Русия може да съкрати времето за вземане на решение за ядрен удар
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
11
 
10
 
! Отговори
Гаварит Масква преди 6 дни
Никой вече НЕ ВЯРВА на кремълските ЛЪЖИ. НЯМА УБИТИ ЦИВИЛНИ. СПОКОЙНО
40
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
БОЙ, ДОРДЕ ИМ ОМЕКНАТ ЧЕРВЕНИТЕ TИKBИ!
39
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Фют Смяташ ли, че 2 убити деца и двама убити възрастни, плюс над 120 ранени цивилни на плажа, сред които 27 деца в тежко състояние, ще намалят потенциала на руската армия? Най-много утре да е ден без пленници и десетина хохли ще бъдат разстреляни като бракувани cвuнe(извинявам се на животинките), въпреки че са вдигнали копитца и са се предали. И още тази вечер в Укрия ще престане да се върти една турбина, а утре хохлите ще са без ток 8 часа, а не 6. Е, поне ще им намалят сметките за тока...
38
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Шаш и паника в Севастополь.
37
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Добре де, дали ПВО трябва да сваля ракетите точно над града/плажа, а не да ги прихваща доста по-рано. Май ще излезе хубава работа, ама руска.
36
3
 
3
 
! Отговори
Към 33 преди 6 дни
Къде да ги евакуират? В Украйна, Русия или у вас? И кой ще си напусне къщата, работата, роднините доброволно? Освен тези, които бягат от мобилизация, но те повечето са в Украйна. Руснаците още се ослушват със сериозна мобилизация, че и там побягнаха.
35
10
 
5
 
! Отговори
82 ОМБР преди 6 дни
Зеленски: без значение искате или не искате,харесва ли ви или не, затварям плажа в Севастопол!
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Иван 24. Ти да не си се надрусал бе, Иване? Това даже най-злостната антируска пропаганда не го е казвала. Според Зеленски убитите украински войници са 30 хиляди. Че те убитите деца са повече бе, Иване. Ще кажеш, че руснаците друга работа нямат.
33
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
РУСОФИЛИ, НАШТЕ БРАТУШКИ БИЯТ ВАШТЕ БРАТУШКИ! СЛАВА УКРАИНЕ!
32
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Крим отдавна трябваше да е евакуиран! Държат цивилните за жив щит!
31
11
 
11
 
! Отговори
ЧЕРНАТА БРАДА преди 6 дни
ЧЕРВЕНАТА ЧУMA E ПО СТРАШНА ОТ ЧЕРНАТА ЧУMA! СПРЕТЕ ЧЕРВЕНАТА ЧУMA!
30
3
 
7
 
! Отговори
Броя преди 6 дни
ги и сметката не ми излиза. Кой уби повече цивилни и за чии да ги броим. Тия от Севастопол руски *** ли са или украински герои. Знам ли. Само украинците да не избият другата половина украинци докато ги освобождавали.
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Развожаев не си гледа работата!
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 26...алеята на ангелите е точно такава,,, колкото са изгорените българи в Одеса...
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 20 Защото това е квазибалистична ракета, лети бързо, от прихващането до поразяването има десет секунди, да ги закръглим на 5 минути. За толкова време каква тревога? Освен това има съмнения, че ATACAMS се изстрелват от контейнеровози в морето.
26
10
 
5
 
! Отговори
ГАВРИЛ преди 6 дни
Колко ИхТамНетов-ци дадоха фира в Севастопол, а копейки?
25
9
 
12
 
! Отговори
Фют преди 6 дни
18. "Ударите в Севастопол са били с американски ракети. Е, сега вече настъпиха мечката. Вова, до кога ще галиш тази ***? Давай смело напред...имаш потенциал!"....Тая мечка отдавна умря бе .
24
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До 16. Загиваха деца в Донбас. Чувал ли си за Алеята на ангелите? Може би ги броиш за украински деца, но тях ги убиха, и продължават да убиват, украинците, а не руснаците.
23
14
 
8
 
! Отговори
Иван преди 6 дни
Това, че Русия уби десетки хиляди украински деца? Това, че руските войници публично режеха главите на украински деца от детската градина и предаваха на живо тази гавра? Или за украинските деца няма милост, а?
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 12 Квазибалистичната ракета се засича от кое да е ПВО за десетки секунди, нима мислиш, че разчетът и автоматиката на РЛС на ПВО има време да изчисли накъде лети ракетата? А дали хохлите нарочно не пускат американските ракети по такава треактория, че да има вероятност суббоеприпасите на поразена от ПВО ракета да се изсипят над града? И нали не смяташ, че някой в ръководството на руската армия ще се поддаде на емоции и ще започне да пуца по македонски по Укрия?