Москва: Расте рискът от пряка конфронтация между алианса и Русия

Белоусов иска противодействие на дроновете на САЩ в Черно море
28 юни 2024 21:00, Елка Василева
325
Москва: Расте рискът от пряка конфронтация между алианса и Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Руският министър на отбраната Андрей Белоусов е наредил на Генералния щаб на армията да внесе предложение за оперативно реагиране на "провокации" от страна на американски стратегически дронове, които действат над Черно море, съобщи днес в изявление ведомството, цитирано от ТАСС.

В изявление на министерството се казва, че е забелязана повишена активност на полети над Черно море на американски стратегически дронове, които извършват разузнаване и обозначения на цели за насочване на доставяни от западните страни на въоръжените сили на Украйна оръжия с голяма точност за нанасяне на удари срещу Русия.

"Това свидетелства за нарастващото участие на САЩ и държавите от НАТО в конфликта в Украйна на страната на киевския режим", се казва в още изявлението.

"Такива полети засилват вероятността от инциденти във въздушното пространство със самолети на руските военновъздушни и космически сили, което увеличава риска от пряка конфронтация между алианса и Русия", допълва Министерството на отбраната.

Според руското ведомство страните членки на НАТО ще носят отговорност за всякакви такива инциденти.

В изявлението не се споменава полуостров Крим в Черно море, който през 2014 г. Москва анексира от Украйна. Но руски военни съоръжения в Крим многократно са били обект на нападения от страна на украинските въоръжени сили, включително със западни ракети, отбелязва Ройтерс.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от Русия
Доверието на руснаците към Путин расте, вече е 81%
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
15
 
11
 
! Отговори
Ба.ти карфиолите преди 3 дни
Дано това да не става, защото се вижда колко е неефективна прехвалената НАТО-вска бойна техника на територията на украйна. За съжаление ние пак сме застанали на губещата страна.
224
6
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 3 дни
Расте като го пипнеш...извинете за френският ми
223
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Очевидно Москва иска да унищожи Русия.
222
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До 235. Да лазбирам ли, че, според теб, цар Борис е отровен от руснаците? Но той е отровен в Берлин при Хитлер. Тогава има само една възможност, да го е отровил Щирлиц.
221
12
 
3
 
! Отговори
Дядо Соци преди 3 дни
До Видимо доволен 220 Първанов подписа за НАТО , но Соломон Паси е идеолога.Много правилно решение. Паси е нашия герой и ще бъде записан със златни букви в историята.
220
11
 
27
 
! Отговори
Бах мама му. преди 3 дни
Ами като расте риска от пряка конфронтация , махайте се от Украйна бе , жив-отни.Не разбирате ли каква д-ив-от-ия направихте ?
219
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Белоусов да си избърше белото от устата и да си припомни, че Черно море не е руско блато, а море на три натовски държави.
218
4
 
13
 
! Отговори
до 224 преди 3 дни
До Анонименнали през 947 се провежда същия референдум и тук -република или монархия ,като преди това отровиха цар Борис.Същият референдум проведоха в Крим изобщо руснаците са майстори на референдумите.и изборите с 99,99% резултат
217
10
 
24
 
! Отговори
да ама не преди 3 дни
Русия забравя че Черно море не е руска територия и не е руско езеро!
216
9
 
7
 
! Отговори
Bormann преди 3 дни
Пряка конфронтация няма да има, всичко е бла бла бла разтягане на локуми както Кенеди по време на Кубинската криза. Русия ще анексира това което иска, запада няма да го припознае, всички други да и живота ще продължи горе долу както и преди конфликта хехе
215
10
 
12
 
! Отговори
Одеколон Тройной преди 3 дни
Руските пияници не виждат двойно само на един ред. Въпросът е на колко реда виждат? Този с вид на Дирек, къде си видя войниците!? За три години Клизма, е на - (минус) 600 хил. солдата. П.С. Какъв Пролетарски порив провокира руският Одеколон.....3 А Е Б И.....
214
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Не виждам физическа прилика между Зеленски от преди 2022 и сегашния зеленски с тениската. Че не е един и същи не е факт но въпроса е къде е истинския зеленски не тоя брадясалия със суитчера.
213
13
 
15
 
! Отговори
До 225 преди 3 дни
Да, Зеленски го е страх. Зеленски е на всякъде в Европа и на фронта. Путин къде е? Колко пъти ходи до фронта. Безстрашния.
212
14
 
8
 
! Отговори
сатърчето преди 3 дни
Ясно е къв жъ бъди резултатът от сблъсъкът между двете култури! Кво са случи при срещата на Христофор Колумб с тyзeмците? Руснаците са сибирски индянци. Всъщност индянците са тръгнали от Сибир. Американците смачкаха индянското население в Америка, сега ж додат да си довършат работата.
211
9
 
4
 
! Отговори
сатърчето преди 3 дни
Ясно е къв жъ бъди резултатът от сблъсъкът между двете култури! Кво са случи при срещата на Христофор Колумб с ***? Руснаците са сибирски индянци. Всъщност индянците са тръгнали от Сибир. Американците смачкаха индянското население в Америка, сега ж додат да си довършат работата.
210
2
 
9
 
! Отговори
До 224 преди 3 дни
Ти там ли беше? Ако аз дойда с автомата и ти кажа да се подпишеш,без да гърмя, ти ще разпишеш ли? Ако ти кажа, че няма да ти дам инсулина за детето ти, няма ли да разпишеш?
209
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ние се надяваме това да направи зеленски. Но май го е шубе което е голям стррах. И стррах го е.
208
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Каква окупация украинецо , ами че то една пушка не е пуйнала 2013 когато беше референдума в Крим.
207
1
 
3
 
! Отговори
До 222 преди 3 дни
Не ни трябва. Искаме да го обсъдим. Или се надяваме сам да си сложи сам края. Както правят нацистите.
206
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
sdd , Путин нали бил умрял . Защо ви трябва пак да го убивате и ликвидирвате ?!?