Москва: Ердоган не може да е посредник за Украйна

Лидерите на Русия и Турция разговаряха близо час
4 юли 2024 16:13, Елка Василева
34
Москва: Ердоган не може да е посредник за Украйна
Снимка: БГНЕС

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган не може да бъде евентуален посредник в преговорите за уреждане руско-украинския конфликт, заяви снощи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, информира ТАСС.

Отговаряйки на въпрос в предаване на "Първи канал" на руската държавна телевизия дали е възможно турският лидер да стане посредник в преговорите между двете страни, Песков заяви: „Не, не е възможно“.

Той  потвърди, че на среща между Ердоган и руския президент Владимир Путин вчера е била обсъдена темата за конфликта в Украйна.

„(Тази тема) беше обсъждана, да“, каза той.

Лидерите на Русия и Турция проведоха двустранни преговори в рамките на срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) в Астана, Казахстан. Разговорите продължиха около час. Путин и Ердоган обсъдиха икономическо сътрудничество, по-специално в областта на енергетиката.

Путин обеща на Ердоган, че задължително ще посети Турция. Визитата му отдавна се планира, но графиците на двамата лидери се съгласуват трудно. Ердоган отбеляза, че очаква посещението колегата си в „най-кратък срок“.

Песков каза днес, че президентите на Турция и Русия все още не са определили срокове за посещението на Путин в Турция, като датата ще бъде съгласувана по дипломатически канали.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от Русия
Зеленски поиска Тръмп да покаже плана за край на войната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
1
 
! Отговори
Махатма Ганди преди 1 ден
"Насилието е аргумент на слабия". Т.е. Путин вече няма аргументи. Свършват наемниците, свършват парите... Единственият аргумент на Путин е, че прегърна исляма. Да, ама Турция става все по-свтска държава. Ердоган знае, че може да загуби не само Истанбул при бъдещи избори.
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Лоша работа. След Китай, Виетнам, Сев. Корея и т.н. турнета, сега и Ердоган отсвири Путин.
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Кисел Защо мислиш, че някой вярва на вас, копейки?! Ти ли си бил на тайното заседание? Не важиш, не се хаби с изтърканата си опорка. Ако се стигнеше до там, щяхме да пратим войници не на Зеленски, а на Путин: членовете на Възраждане да го подкрепят. Куцо, кьораво и сакато.
24
3
 
5
 
! Отговори
Кисел преди 2 дни
Нашите предатели са взели решение да изпратят български войски на смърт заради фашистка Бандеровска Окраина.Това беше взето днес при закрити врата в Парламента ,тайно от българите.Затова отнеха правата на Президента Румен Радев, за да могат Пуевски,Магарев,ДъПъСъ,Герб с предателя-комунист Борисов,гнома и СДС,плъхоДенков и некадърната ГАРГАмел,про100Киро и кокорчо и ППДБ да изпратят на смърт нашите момчета, против Русия,заради фашиста-наркоман Зеленски и Фашистка Бандеровска Окраина.Престъпници!!
23
4
 
6
 
! Отговори
марчела преди 2 дни
Яд ви е че всички сеа съ образяват с Вл. Вл. Путин Президент на цяйла Русия,вкл и Окраина/руска земя е и нищо не може да промени тази истионаКолкото до наркоманските щати, те са нищо от съ здаването си.А, Ердоган,винаги се е страхувал от Русия и най-вече от Вл.Вл.Путин.Знаем,кой освободи България от 500 години Турско Робство-Русия.Знаем,кой победи без ничия помощ във ВСВ с цената на 27 милиона РУСНАЦИ/а Бандеривските фашисти-окраинци помагаха на Хитлер-Степан Бандера и Шухевич/.Предатели !!!
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Не ОБЯСНЯВАТ ЗАЩО?!
21
6
 
5
 
! Отговори
Га4е преди 2 дни
Вл.Вл. Путин Президент на цяла Православна Русия /тук е и ОКРАИНА-Руска Земя е/ няма вяра на еничарина ЕРДОГАН.Може да му даде газ,петрол нефт, НО,ВЯРА никому особено на Турция.Ердоган знае на какво са способни руснаците-РУСКО-Турската Освободителна Война 1877/78 г. когато България е освободена от Русия от 500 години Турско Робство.Русия е Наша Освободителка.Колкото до съединените наркомански щати те ще преговарят с Вл. Вл. Путин на килимчето наведени.Цитат:А,така ви искам-наведени!Нашите също.
20
6
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 дни
Путин да не отлага дълго ,че няма време.
19
7
 
7
 
! Отговори
Доказателства има преди 2 дни
До агент Мъдлър ЦРУ: Най-простото: Путин присъства на международни срещи, сключва договори и споразумения, подава и получава папка с подписаните документи. Следователно оставя отпечатъци върху тях. Елементарно е да се провери дали отпечатъците са същите, каквито е оставял преди години. Но истината е, че хората, държавни ръководители, с които се среща, го познават от години.Никой от тях не е казал, че се съмнява дали говори наистина с Путин.
18
13
 
5
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 дни
Няма доказателство, че Путин е жив. Единствената му скорошна реална снимка с кучето Бъки е от 2014г. След това няма нищо. Фейсбукът му изчезна някъде там преди 19 години.
17
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ердоган е мазен турски лъжец и кадаиф.
16
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Не може, защото 1. Пусна Финландия в НАТО; 2 Пусна пленените азовци да се върнат в Украйна.
15
3
 
6
 
! Отговори
Браво преди 2 дни
Викам си е за това браво на гербВссички превратаджии вьрнаха на турция , май само тия в румьния се спасиха и избягаха на запад
14
13
 
25
 
! Отговори
Естествено преди 2 дни
само САЩ могат да участват в преговори. Нали те са главната причина за тази война. Украйна ще участва само формално, за подписа.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Айде агент Мръднал от Карлуково и той се обади .
12
3
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 2 дни
Ами като е слуга на посолството така става и онова посолството го държи с далаверите му и така го командва
11
2
 
10
 
! Отговори
Хаха ха преди 2 дни
Помня един гюленист как се жалваше ние избягахме в бьлгария да не ни приберът заради превратаА те ни вьрнаха обратно в турция
10
14
 
7
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 дни
Путин е мъртъв от поне 10г, тея срещи ще си уреждат. Смятай.
9
4
 
23
 
! Отговори
Голям преди 2 дни
Ердо ръка трябва да целува на бацеЦял газопровод му подари от който и ние купуваме газ на тройни цени
8
6
 
10
 
! Отговори
Бау преди 2 дни
Тази работа не се оправя с посредници - зложелатели, а между Киев и Москва, без подстрекатели! Любовно рандеву с посредници - айде, де! Ще ви прекарат и двамата!