САЩ имат намерение да започнат нови войни?

Турски анализатор: Вашингтон иска конфликтът в Украйна да стане война НАТО-Русия
12 юли 2024 20:00, Елка Василева
175
САЩ имат намерение да започнат нови войни?
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ вероятно имат намерение да започнат нови войни, пише турският анализатор Абдулкадир Селви от в. „Хюриет“ в статия, публикувана днес.

"Когато видях декларацията на НАТО, стигнах до извода, че намерението на САЩ е да започнат нови войни и в частност - Трета световна война", посочва Селви в материал за декларацията на НАТО, публикувана на 10 юли.

По думите му Съединените щати кроят планове за разширяване на конфликта в Украйна и за превръщането му във война между НАТО и Русия.

Администрацията на президента Джо Байдън полага усилия да превърне войната между Русия и Украйна във война между НАТО и Русия. Такава опасност е по-близо от всякога, добавя политическият анализатор.

Според Селви украинският конфликт в момента има две губещи страни: Русия и Украйна, а единственият победител са САЩ.

Благодарение на конфликта САЩ постигнаха разширяване на алианса (с присъединяването на Финландия и Швеция), превърнаха Балтийско море "в натовско море", а "Европа - в свой заден двор от страх пред Русия", посочва анализаторът.

САЩ печелят и заради стимулирането на американската военна индустрия, а "под претекст за китайската военна заплаха са насочили усилията на НАТО към Азиатско-тихоокеанския регион".

Съединените щати искат да изтощят Китай, който не успяха да отслабят икономически, като го въвлекат във война, пише още анализаторът.

Не бива да се забравя, че войната, в която ще участва Китай, ще бъде Tретата световна война, смята Селви.
(Кореспондент на БТА в Анкара Нора Чолакова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ и Британия не са спасили никой. Те не само че не са спечелили втората световна а и най-нагло си присвояват някакви победи и успехи каквито нямат. СССР победи Хитлер и нацистка Германия самостоятелно. Великия им десант на Нормандия е блъф и крият факта че са се договорили с немски генерали да разпръснат немските войски та да пристигнат на брега без да бъдат унищожени.
54
2
 
10
 
! Отговори
Жиката преди 1 месец
На брифинга Джо попитал : Путин ли беше нашият човек ?
53
12
 
3
 
! Отговори
историческа ГРЕШКА преди 1 месец
Bойни нямаше да има, ако САЩ и Великобритания навремето не бяха спасили СССР от далновидния германец...
52
8
 
4
 
! Отговори
До Денко Главчев преди 1 месец
Колко трябва да си задръстен за да вярваш на скалъпини пропагандни клипове по нациските телеграм и таас? Един от ръководителите на тролската фабрика разказва пред медиите как е била съчинявана опорната точка за бомбардирането на Донбас 8 години от украинците. Срещу заплащане са били наемани хора, които да разказват за ужасите, които уж била причинила украинската армия. Режисьорите ги карали да плачат , за да изглеждат убедително, но тъй като не се получавало ,повтаряли дублите по няколко пъти.
51
2
 
5
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Че те ФАЩ никога не са имали намерение да не започват нови войни. Това им е заложено в ДНК-то, правят държава въз основа на 80-100 млн. убити индианци. Добре е, че комшията от в.Хюриет изрича на глас пъклените намерения на ФАЩ за в бъдеще, но с това не открива топлата вода.
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е някаква смешка. Няма как хилавото и смешно НАТО да се бие с Русия. Сибирската мечка ще им разбие черепа. Американците още си живеят в някакви различни реалности. Не се погледнат че нямат и 5 процента шанс срещу руснаците. Ако Путин нареди ще изтрият САЩ и Западна Европа от картата за не повече от 15 минути. Та това е някаква смешка.
49
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде дано да става трета световна. Аз ще си пия ракията и ще си хапвам туршийката. После ще ви джоба труповете :)
48
2
 
15
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Има сащ има войни и смърт,няма сащ мир и спокойствие.
47
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шепата рус0р0би които постоянно лаят срещу Европа, САЩ и останалият цивилизован свят са второ и трето поколение лузъри. Отчаяни и озлобени че не стават за нищо в свободният свят те мечтаят отново България да се върне под руско робство където всички са еднакво бедни. Защо не заминат за блатото наречено русия и да се радват на истинската "демокрация" и "благоденствие" се питат нормалните хора.
46
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Време е вече Йелоустоун да изригва и да погълне тази гадна държава САЩ.
45
9
 
3
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
От 1917 до сега тези в блатото наречено русия и нашите рус0р0би мечтаят и вещаят Европа,САЩ и останалият цивилизован свят да се разпадне. Там е работата че става обратното. Тази утопия наречена ссср се разпадна, същата съдба се очаква и за сегашното руско тресавище.
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ФАЩ(фалирали американски щати) ще се опитат да водят война за сметка на еврпейците,гнусни и подли са
43
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фашиски американски щати -50 войни за 80 години,над 100 млн жертви и 500млн осакатени
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НЯМА ДА ИМА СВЯТ В КОИТО РУСИЯ ДА Я НЯМА, ТОВА ЗНАЧИ АПОКАЛИПСИС И НЯМА ДА ИМА ЕВРОГЕИОВЕ И КРАВАРИ КОИТО ДА СЕ РАДВАТ НА ТАКЪВ СВЯТ
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Овце, гответе се. Вие ще воювате, а не тия които започват войните. Ще мpете като позволявате да ви мачка една шепа не нормални ци.
40
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
краварите май тоя път ще демонстрират на цял свят как се прави дълбоко гърло
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все повече започвам да уважавам турците, защото са директни и казват истината без страх от посолства. Хайде да правят Бурция - Burkie. Хем директно влизат 80 милиона бурци в Европа да разкатаят фамилиите на западналяците, хем и кюрдите стават Бюрди с наши документи ще си пият виенското кафе. Хем ние ще живнем с по- яко ръководство и еврото ще им намали инфлацията от 60% на 10%.
38
1
 
8
 
! Отговори
вампир без кръв преди 1 месец
не може!
37
10
 
4
 
! Отговори
Славянин преди 1 месец
За 2 месеца 70 хиляди монголи, фира!
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
,,Посейдон,, сбъдва всички американски мечти