САЩ имат намерение да започнат нови войни?

Турски анализатор: Вашингтон иска конфликтът в Украйна да стане война НАТО-Русия
12 юли 2024 20:00, Елка Василева
175
САЩ имат намерение да започнат нови войни?
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ вероятно имат намерение да започнат нови войни, пише турският анализатор Абдулкадир Селви от в. „Хюриет“ в статия, публикувана днес.

"Когато видях декларацията на НАТО, стигнах до извода, че намерението на САЩ е да започнат нови войни и в частност - Трета световна война", посочва Селви в материал за декларацията на НАТО, публикувана на 10 юли.

По думите му Съединените щати кроят планове за разширяване на конфликта в Украйна и за превръщането му във война между НАТО и Русия.

Администрацията на президента Джо Байдън полага усилия да превърне войната между Русия и Украйна във война между НАТО и Русия. Такава опасност е по-близо от всякога, добавя политическият анализатор.

Според Селви украинският конфликт в момента има две губещи страни: Русия и Украйна, а единственият победител са САЩ.

Благодарение на конфликта САЩ постигнаха разширяване на алианса (с присъединяването на Финландия и Швеция), превърнаха Балтийско море "в натовско море", а "Европа - в свой заден двор от страх пред Русия", посочва анализаторът.

САЩ печелят и заради стимулирането на американската военна индустрия, а "под претекст за китайската военна заплаха са насочили усилията на НАТО към Азиатско-тихоокеанския регион".

Съединените щати искат да изтощят Китай, който не успяха да отслабят икономически, като го въвлекат във война, пише още анализаторът.

Не бива да се забравя, че войната, в която ще участва Китай, ще бъде Tретата световна война, смята Селви.
(Кореспондент на БТА в Анкара Нора Чолакова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 83, Той така си кара човека по инерция вече години с неговата си измишльотина за 3-те дни.
74
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия тества успешно ракетата "Буревестник" с нов тип ядрен двигател и ядрена бойна глава. Кравария още не могат да направят свръх звукова ракета, за хиперзвукова и за ракета с ядрен двигател не са и сънували. Във военно отношение Русия е поне 60 години пред кравария и останала западна пасмина.
73
1
 
6
 
! Отговори
Ко? не! преди 1 месец
Те правят само специални операции или " демократизират" други държави. Само на моменти отнемат земните богатства, но само на тези, които не ги дадат сами. Абе освободители.
72
10
 
3
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Както винаги рус0р0бите подкрепят крепостна блатная и мечтаят Европа и САЩ да се разпадне. Това са неудачници без образование или нещо постигнато в мизерния им живот. Те искат страната да се върне обратно под руския ботуш и всички да бъдат равностойно бедни с парче салам в хладилника и раздрънкана лада какъвто беше тогава стандарта. Ще ги познаете, необраснати, миризливи, с мазни шуби копнеищи отново да чувстват камшика на мутрофанова и кремълският плъх.
71
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-големите приятели на нашите нервноатлантици глей какви ги разправят сега пък.
70
2
 
14
 
! Отговори
Слава Урине преди 1 месец
Някой виждал ли е така наречената държава Израел на карта от преди 1948 г. ? А някой виждал ли е така наречената държава Украйна на карта от преди 1991 г.?
69
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вчера вечерта Русия е ударила над 100 цели на територията на укрорайха и самите укронацисти заявяват само за 2 убити))) (без да споменава колко военни са отишли при бандера. Вероятно стотици). Сметнете колко точни са ударите на Русия. Никой не действа така ювелирно като Русия. Колкото повече вървите против Русия толкова по-зле за вас. Русия се усъваршенства всеки час. Пръска всички противници. Слава на Русия! Врагът ще бъде разбит!
68
0
 
3
 
! Отговори
Колониалните преди 1 месец
Държави искат да си върнат колониите от републиките подпомагани от интернационала създадени по времето на СССР
67
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хуситите в Йемен с джапанките и калашите за 30 дена нанесоха загуби на еврогеiските държави в размер на десетки милиарди евро. Хуситите ви направиха криви бе евроjeндери, а вие сте тръгнали да воювате срещу Русия. Ще ви стопят лагерите бе!
66
8
 
2
 
! Отговори
Внимание преди 1 месец
От посолството на "Драган Цанков" 28 е наредено на рус0р0бите да се включват масово с техните ВПНи и да праскат минуси и плюсове където подобава. С тези похвати се опитват да внушават че подръжниците на блатото наречено русия са повече от нормалните хора които го ненавиждат.
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия мачка укронацистите, а русофобите мачкат на Джо Бидона повехналите топки!
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога и къде Путин е казал, че ще превземе Киев за 3 дена? Покажете ми поне 1 клип?
63
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В момента братушките получават 5 пъти повече оръжие отколкото в началото на СВО. И в момента тази цифра е 20 пъти повече отколкото оръжието, което 60 държави дават на уссрайна. Ще победите Русия точно никога.
62
8
 
1
 
! Отговори
Как е контрата? преди 1 месец
Какво става с тридневната руска излагация на кремълския плъх, превзеха ли вече Киев?
61
1
 
14
 
! Отговори
Шефа преди 1 месец
С тоя възрастен и сенилен куку президент САЩ трябва да са луди да почват война с когото и да било! Ами те не са спечелили нито една война. Само крадат и бягат!
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Местните русофоби да заберат 400-те хиляди дезертирали укронацисти туристи у нас и всички дружно към окопите на Донбас!!! Вън murviiiii!
59
2
 
10
 
! Отговори
Магаре Русофоб преди 1 месец
Каквото и да правиш русофобе, бензина ти го дава Путин. Ти русофобе караш таратайката си с руски бензин. Купи си магаре русофобе, не давай пари на Русия
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Руснаците изтрепаха всички замесени в палежа в Одеса. Някои са намерени по села и изкклани
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Aшkoлcyн kьonooлap...
56
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съветска България произвеждаше компютри и роботи, а атлантическа България бере ягоди, мие Zадници и възпитава _шайка русофоби!