Организаторите на Париж 2024: Християни, наистина съжаляваме!

Сцената от "Тайната вечеря" не целяла обида, а възхвала на толерантността
Обновена: 28 юли 2024 14:52 | 28 юли 2024 14:50, Петър Бойчев
589
Организаторите на Париж 2024:  Християни, наистина съжаляваме!
Снимка БГНЕС

Организаторите на олимпийскити игри в Париж 2024 се извиниха в неделя на католици и други християнски групи, разгневени от сцената по време на церемонията по откриването на най-високия спортен форум, която пародира произведението на Леонардо да Винчи "Тайната вечеря".

Сегментът, който пресъздава библейската сцена на Исус Христос и неговите апостоли, споделящи последното хранене преди разпятието, включва драг кралици, транссексуален модел и гола певица, гримирана като гръцкия бог на виното Дионис, и предизвика бурна реакция от Католическата църква, съобщи БТА.

„Ясно е, че никога не е имало намерение да се покаже неуважение към която и да е религиозна група. Церемонията по откриването се опита да отпразнува толерантността на общността. Вярваме, че тази амбиция беше постигната. Ако хората са се обидили, наистина съжаляваме", каза говорителят на Париж 2024 Ан Декамп на пресконференция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


589
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
388
0
 
44
 
! Отговори
Толерантен преди 1 месец
Винаги съм гледал да бъда толерантен с меките, ама вашата маглост вече не се търпи, почвам да ви мразя безплатно , и само тормоз вие от друго неразбирате ,со кротце , со благо и со малко кютек
387
0
 
46
 
! Отговори
Нечовеци преди 1 месец
Единственото уместно нещо в тази пародия на олимпийска церемония беше мястото на нейното провеждане, а именно отводния канал на Париж (р. Сена). Така по естествен път тази еманация на човешката деградация изтече в канала.
386
0
 
41
 
! Отговори
възмутен преди 1 месец
Ужас,просто съм отвратен...Смятам,че сред организаторите не е имало християни.Какви са били организаторите?Сигурен съм,че не са мюсюлмани,будисти,или други.Сатанисти са били.Колко време е подготвяна тази гадост?Папата няма ли да вземе отношение по въпроса???Никио ли във Франция не е знаел какво се подготвя???
385
34
 
1
 
! Отговори
блицкриг преди 1 месец
''Болшевиките намират и под вола теле'' - казваше баща ми. Що за простотия е да правиш връзка с картината на Леонардо.
384
39
 
1
 
! Отговори
блицкриг преди 1 месец
Само болни мозъци могат да ''видят'' връзка между моден подиум с 50 човека и маса за хранене с 13 човека. русофилска му работа.
383
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Целият свят е потресен от френската пpocтoтия.
382
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
по-отвратително и да искаха нямаше как да го направят,срамота
381
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За това ли се бият и умират украинските мъже срещу Русия.. жени с бради и пениси??
380
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
простотия сътворена от извратеняци
379
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
явно управлението на Макарон и баба му не се отразява никак добре на франция
378
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С детето настанено между дузината трансджендъри наистина пресолиха манджата, Франция си показа простотията пред цял свят.
377
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Очертават се най-гнусните,лошо организирани и тъпо осъществени олимпийски игри.
376
0
 
35
 
! Отговори
Потрес преди 1 месец
Дори мюсюлманите по света са потресени от гаврата с Исус на т.нар. "откриване"
375
1
 
30
 
! Отговори
Християнин преди 1 месец
Не, не съжалявате. Вие , иззвратеняци търсите скандала и провокацията. Иначе как така се е случило че вие, дето "почитате" толерантноста, демонстрирате толкова явно незачитане на християнските ценности. Все пак постарали сте се блудкавото ви представление да е коментирано... да има поне някакъв повод да се говори за него с тия антихристииянски провокации. Въпреки това , преглеждайки откриванията на последните 5-6 Олимпиади, мога да кажа съвсем откровенно - вашето откриване е най-сккапаното.
374
0
 
31
 
! Отговори
vs преди 1 месец
Съвсем ясно е, че някой от най - горе стоящите и с най - много пари е доста извратен! Не са посмели да го направят с мюсолманската религия, защото на следващия ден париж щеше да гори! Казали са си, дай да се eбaвaMe с християнството, те търпят. Страшни ***!
373
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
, която пародира произведението на Леонардо да Винчи "Тайната вечеря".-----------------------------------------------------------------------------------Всичко ОК, но това последното просто не е вярно, никъде не е казано че се имитира именно Тайната вечеря, има хиляди картини с подобен сюжет като Пир с Боговете и т.нНо нашите *** си съчиниха нещо и сега го повтарят като папагали
372
2
 
25
 
! Отговори
Ффффф преди 1 месец
Жудейска агресия ,отврат!!
371
4
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен като гледам коментарите не си сънувал кошмари, що си громил монархофашистите цела нощ. което е и целта на woke-тата, да си направят реклама за сметка на тълпите неукяни и каскети.
370
5
 
4
 
! Отговори
секуро преди 1 месец
До Анонимен413 дреме им на организаторите, нали си спал у таксито да гняцаш коментари и да мориш новомодерниците? целта им е изпълнена, а ти си на ниво гърне фасул със свински уши.
369
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те хубаво се извиняват обаче и тази нощ сънувах кошмари...