Шойгу моли Ким Чен Ун за още ракети

Шефът на руската сигурност е на посещение в Пхенян
14 сеп 2024 08:40, Нели Христова
117
 Шойгу моли Ким Чен Ун за още ракети
Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун проведе разговори с шефа на руската сигурност Сергей Шойгу, който е на посещение в Пхенян, съобщиха държавните медии на КНДР.

Пътуването на Шойгу се случва в момент, когато Москва търси боеприпаси, за да продължи своята повече от 30-месечна офанзива в Украйна, а Западът обвинява Пхенян, че изпраща оръжие на Москва. Президентът Владимир Путин посети Северна Корея през юни и подписа договор за взаимна отбрана с изолираната държава.

"Имаше широк обмен на мнения по въпросите на постоянното задълбочаване на стратегическия диалог между двете страни и засилването на сътрудничеството за защита на взаимните интереси на сигурността и относно регионалната и международна ситуация", казаха севернокорейските държавни медии за срещата. Ким "потвърди, че правителството на КНДР ще разшири допълнително сътрудничеството" с Русия въз основа на договора, който те подписаха през юни.

Съветът за сигурност на Русия също заяви на уебсайта си, че срещата на Шойгу с Ким ще "направи важен принос за прилагането" на пакта за отбрана. Шойгу оглави Съвета за сигурност на Русия, след като се оттегли от поста министър на отбраната през май.

Експертите отдавна смятат, че севернокорейските ракети са разположени в Украйна. Нов доклад на Conflict Armament Research тази седмица използва анализ на отломки, за да покаже, "че ракети, произведени тази година в Северна Корея, се използват в Украйна".

Москва има исторически връзки с Пхенян, откакто Съветският съюз помогна за основаването на Северна Корея, но стопли отношенията с нея след началото на офанзивата си в Украйна през 2022 г., в резултат на която скъса връзките със Запада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от Русия
Вицето на Тръмп каза как ще разрешат конфликта в Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 3 дни
Малко ежедневни глупости от ДНЕС за стадото. Кльопайте. Утре ще има пак.
103
0
 
1
 
! Отговори
емо преди 3 дни
значи сащ и много други страни могат да снабдяват укро-нацисткия режим с оръжия, а Северна Корея не може да изпраща на Русия оръжия - да ви имам логиката.
102
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 3 дни
Медеини *** финансирани от сащ пишат лъжи . Сащ и НАТО са бесилни Русия ще постигне целите си ще граничи с Румъния и Полша.
101
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Лика прилика. И двамата молнголчета.
100
1
 
7
 
! Отговори
грешка в заглавието преди 3 дни
Шойгу моли Ким Чен Ун за още перални...нещастници !По публикацията работи:"Козяк".
99
5
 
10
 
! Отговори
Безпартиино сираче . преди 3 дни
Какво падение. Втората по сила армия се моли на най мразената държави да ги спасява.Си и Ердоган шамаросаха Путин , и онзи от Индия със полата и той си замълча. Путин няма приятели. Всички изпитват омраза .Русия нанесе вреда на Европа не само на Украйна , а и на самата Русия.Мита за Русия стожер на справедливост и мир , рухна.П-ри-мит-ивна и агресивна държава.Сбогом Русия , а ти вярвахме.
98
3
 
6
 
! Отговори
Сун Ят Сен преди 3 дни
Единственият,който моли и точи сополи,е напушеният гном Зеленски.
97
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
путин е малък и жалък Никой не му обръща много внимание
96
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
блатни просяци
95
0
 
2
 
! Отговори
До 90 преди 3 дни
До Ром"с"Русия изгони 6 английски агенти от МИ-6 от посолството на Англия...ТОВА за следобяд ли го оставихте от "Днес" )?" Май пак си бил пиян и проспа новината. Вчера е публикувана в Днес.бг.
94
7
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 дни
"Шойгу МОЛИ Ким.." ?!...Е тук саурахте!..Нищо не моли,те си имат и договори ,и сериозна ТЪРГОВИЯ помежду си...Зеления моли ,и то на колене..
93
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
В руската армия униформите китайски,дроновете ирански,радиовръзката китайска,танковете съветски,колите китайски,снарядите севернокорейски,главнокомандващ монгол. Всъщност с кого воюва Украйна???
92
1
 
3
 
! Отговори
До къде се докараха преди 3 дни
А?
91
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
И всичко това благодарение на великият геополитик,стратег, плувец, ловец,кагебист и таксист, строител четвърти разряд, шахматист, главнокомандващ,баскетболист ,хокеист и историк Владимир Владимирович Путин!
90
1
 
8
 
! Отговори
Itso преди 3 дни
Ким няма как да откаже - ракети и снаряди срещу кози, кучета и коне, каква далавера само, гати късметлията да има такива щедри партньори.
89
3
 
8
 
! Отговори
До Ром"с преди 3 дни
И нии, и ний. И ние трябва да изгоним останалите чибурашки от руззкото пасолство!
88
3
 
9
 
! Отговори
Ром"с преди 3 дни
Русия изгони 6 английски агенти от МИ-6 от посолството на Англия...ТОВА за следобяд ли го оставихте от "Днес" )?
87
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
"Имаше широк обмен на мнения по въпросите на постоянното задълбочаване на стратегическия диалог ........... това трябва да означава, че корейските другари са му пръснали фафлата на другаря Шойгу!
86
3
 
5
 
! Отговори
Баааго... преди 4 дни
Всички западни военни коментатори твърдят че Русия има заводи произвеждащи ракети и снаряди в количества няколко пъти надвишаващи призводствотто на повечето страни от НАТО... ама многознаещите публични медии не спират да бръщолевят как Русия молела малка Северна Корея за ракети ??? Тая същата Корея дето е в санкции от няколко десетилетия и няма дсостъп до всякакви технологии и най-вече с военно предназначение. И която СПОМНЯТЕ ЛИ СИ, направи първата си ракето преди няколко години. Сега изнасяла
85
5
 
7
 
! Отговори
ха ха ха преди 4 дни
До До ХХХ... Тия дето сме чували за Зеленски преди Байдън още се търкаляме от смях. Има едно представление където Зеленски крещи с висок глас как КРИМ Е РУСКИ и как Украйна нямало да я бъде дълго. А и други където туърква /върти си гъ**за/ много талантливо.И въпреки веселяшкия си характер и както викаш голяма популярност нямаше да го огрее с президентството ако не беше Майдана и парите които САЩ букално наля в Украйна да за си осигури алчен за пари и послушен президент. Дори Порошенко им ОТКАЗА