Зеленски: Украйна ще разработи план за мир до края на ноември

Поканил Тръмп да посети Украйна
Обновена: 28 юли 2024 22:48 | 28 юли 2024 22:45, Анисия Иванова
224
Зеленски: Украйна ще разработи план за мир до края на ноември
Снимка: БГНЕС

Украйна ще разработи до края на ноември план за действие за постигане на мир. Това коментира украинският президент Володимир Зеленски в интервю за японския телевизионен канал "NHK".

Според него Киев ще започне "подробни дискусии със съответните страни по въпросите на териториалната цялост на Украйна". Освен това Зеленски подчерта, че "не може да отговори на призивите за прекратяване на огъня, докато Русия продължава да окупира украинска територия".

По думите му, ако САЩ и европейските страни останат единни, това ще засили натиска и ще покаже на Москва, че няма никакъв шанс. Зеленски засегна и темата за евентуална победа на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ, предаде "Фокус".

Служители в Киев са се свързали с предизборния щаб на Тръмп и вицепрезидента на САЩ Камала Харис този месец. Зеленски съобщи, че по време на телефонния разговор е поканил Тръмп да посети Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
3
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 месец
Азо украинците не се сетят да спретнат някой преврат на Зеленски, войната ще свърши когато руската армия достигне пак до Киев.
125
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
руснаците никога няма да станат европейци, ще си останат диво азиатско племе с бяла кожа
124
8
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
В руски план за мир се говореше само за капитулация на Украйна и изтегляне на украинската армия, никъде не се споменаваше за оттегляне на руската армия. Направо си е план за капитулация. Е това е руското лицемерие от руския мир.
123
0
 
7
 
! Отговори
Нов украински план преди 1 месец
1. Изуване от кръста надолу2. Надупване с изразена чупка в кръста3. Поемане ... какво и как се сещат всички
122
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жал ми е за обикновенните украинци ,които така наивно предложиха живота си срещу мечта за свобода,а станаха още по зависими.Загубиха живота на деца и съпрузи,останаха без домове,разрушени градове и села.Е,те това е обещаната им свобода!Браво на тези,които успяха да се измъкнат !Бедните да му мислят!
121
0
 
3
 
! Отговори
до 111 преди 1 месец
Като се събуди отвит ли беше?
120
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ще остане ли жив украински мъж дотогава?
119
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Квото каже Тръмп това ще стане. Не си прави планове наркоманче.
118
3
 
15
 
! Отговори
Горд Българин преди 1 месец
Нищо няма да разработи Украйна. Тя и целия запад са губещите. Или се съгласяват с условията на Русия или Украйна ще изчезне от картата.
117
1
 
5
 
! Отговори
паранормала преди 1 месец
Аз не знаех, че като изгубиш войната, диктуваш условията за мир на победителя. Цар Самуил и цар Иван Шишман защо са капитулирали, след всяка загубина битка е трябвало още и още териториални претенции да предявяват и така до справедливия мир за победената ни страна.
116
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съмнително е дали зеленото нарко може да реши само дори каква паста за зъби да ползва. Планът ще го пише друг, ако въобще бъде допуснат подобен план. ЕС има интерес месомелачницата в Украйна да си върви още години наред. Но няма пари да го финасира. САЩ от друга страна има парите, но няма жизнени интереси в тази част на света. Засега всички се надяват на чудо, но чудеса не не случват често.
115
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз не помня някога земите на които комунистите измислиха държава и народ тип украински, някога да е била американска територия. Наглият опит срещна ответен отпор и сега вият на умряло че ни мина опита с държавен преврат и инсталация на Яйценюци и комици и олигарси да стане заварката.
114
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ФитокаМНОГО ПРОПАГАНДЕН ПРОЧИТ НА ИСТОРИЯТА ТИ КОЯТО СИ ЧЕЛ
113
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ФитокаА МИРА ЗА САЩ СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА БЕШЕ КОЛОНИЗАЦИЯ НА ЦЯЛА ЗАПАДНА ЕВРОПА.
112
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много отдавна нищо не зависи от украинските власти и това е самата истина. Дори през 2014г. бяха представлявани от Германия и Франция в Минск, където им "спечелиха" време да ги готвят за фронта. Украинците са вече народ, превърнат в наемна армия - гладиатори. Бият се за кефа и развлечението на своите господари. Падението е необратимо.
111
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
нЕ МОЖЕ ЛИ ДА ПРОВЕДЕШ ИЗБОРИ А НЕ ДА БАЛАМОСВАШ СВЕТА УЗУРПАТОРСКИ ДИКТАТОРЕ.
110
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Към ноември Украйна ще се е смалила още повече. И понеже отдавна не е независима държава, а протекторат, евентуални преговори биха били възможни само между Руската федерация и реално управляващите в Украйна - т нар "лидери" на ЕС и САЩ, макар и САЩ да изстиват за "каузата Украйна".
109
2
 
6
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
Историята сочи,че мирът е руски мир,скрепен с лакомство за Мечока.Дарът на Фридрих Велики бе Полша,на шведите Финландия,на Хитлер Източна Европа.Тези не сключат ли мир преди изборите в САЩ,после САЩ ще го сключват и те ще дават дара.
108
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия е притисната до стената. Търси мир! Изчерпаха се ресурсите, армията бяга... Сега Зеленски ще подготви план за капитулация на Путин, Байдън ще го одобри и западния свят ще постави Русия на колене! Ако ли не, ще продължат безмилостните атаки на украинската армия, които окончателно ще разбият руската икономика. Тогава народа сам ще възстане срещу диктатора и ще поиска Байдън за президент на необятната територия...
107
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руски мир или Западен мир?