Москва: Близкият изток е на ръба на голяма война

Ключовите играчи продължавали да увеличават залозите
31 юли 2024 16:50, Елка Василева
64
Москва: Близкият изток е на ръба на голяма война
Снимка: архив, БГНЕС

Москва остро осъжда убийството на Исмаил Хания, ръководител на политическото бюро на палестинското движение "Хамас", каза на брифинг Андрей Настасин, заместник-говорител на руското външно министерство, предадоха руските агенции.

Още по темата
Русия днес заяви, че Близкият изток е на ръба на голяма война и че ключовите играчи продължават да увеличават залозите, предаде Ройтерс.

"В момента регионът балансира на ръба на глобален конфликт“, заяви Андрей Настасин. "Страните продължават да вдигат залозите.“ Според руския дипломат няма изгледи за промяна на динамиката на събитията в региона.

Русия заяви, че "маниакалното желание“ на Съединените щати да монополизират процеса на политическо уреждане в Близкия изток е довело до тази ситуация, допълва Ройтерс.

"Решително осъждаме убийството на Исмаил Хания, ръководител на политбюро на палестинското движение "Хамас", в резултат на ракетно нападение срещу резиденцията му в Техеран“, каза руският дипломат. "Очевидно е, че организаторите на това политическо убийство са били наясно с опасните последици от това действие за целия регион“.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
1
 
! Отговори
Карачанаков преди 1 месец
А случайно да осъдиха атаката на брадясалите срещу Израел или пък пък вероломното нападение на пияниците над Украйна?
46
2
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Абе руснаците осъдиха ли масовото клане, изнасилвания и взимането на заложници на 7ми октомври 2023г? Или си го вадят от устата само за да го лапат на Иран?
45
0
 
1
 
! Отговори
До 48 преди 1 месец
сериозен коментар, браво, да разбираме, че живееш там поне последните 40 години, за да можеш да правиш ясни съпоставки кое е колко и как. Аз съм живял там, познавам много хора от различни възрасови групи и професионални направления и пак не смея да кажа нещо повече от това, че Путин е къде 20 пъти по умен и организиран от Елцин и дотам... ама добре, че си имаме такива като теб, дето в почти един ред оправиха геополитиката от дивана вкъщи, истински българин, разуме от всичко най-более
44
4
 
6
 
! Отговори
. преди 1 месец
Русия вече не е едновремешната Русия. Не си правете илюзии. Русия днес е непобедима, а щатите си отиват.
43
9
 
3
 
! Отговори
The Drill преди 1 месец
До АнонименВеднъж един чичко вече смаза СССР, а Русия ли ще се опре. Човекът се казва Роналд Рейгън. След неговото президентство, държавата им се разпадна, руснаците просеха в Европа...
42
3
 
9
 
! Отговори
Юдея е "малкият преди 1 месец
Децата на дявола - Израел, имат цялата подкрепа на Вселенското Зло! Ционистите не могат да бъдат унищожени от земни сили, а само от Бога! Те са смъртоностната, проказна зараза от която ще умре сегашната цивилизация!
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Конспиративните теории тип "атака под фалшив флаг" като става въпрос за убийства и терористични актове са фалшиви.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България е редно да търси и добива петрол и газ в цялата си акватория в черно море, заедно със съседните страни.
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Др нека да обсъдим края на опек+ и срутването на цените на горивата.
38
11
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Още не е домказано кой го е убил. Може да са руснаците, за да подпалят Близкия Изток.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Която вие подхранвате естествено :))
36
16
 
6
 
! Отговори
До 38 преди 1 месец
Москва нали подписа договор да не напада Украйна, ако предаде ядрените си оръжия. А сега нападат нагло. Преди 3 години Путин се кълнеше, че няма да напада Украйна.
35
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на Израел 75 г живеят под заплахи единият го събудиха в 2 часа през ноща в Иран а другият в Бейрут с точен удар в стаята .
34
6
 
19
 
! Отговори
до 39 преди 1 месец
Мъжки, в гршка си ! Това в Украйна не е "голяма война". Голямата война ще е , когато не остане камък върху камака и всичко замязва на пустинята Сахара. Това сега е просто ошамарване на Зелята и нато - да се научат , да си държат на думата и да си спазват договорите дето са подписали !
33
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
бахахахаха почакайте когато тия олигофреняци в Москва разберат, че те самите са в голяма война от две години и половина... ахахахахахахаха
32
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом масква иска това,от сърце и го пожелавам.Нейните жокери са леко по-недъгави.Кръв от щастие,щото няма от какво друго,ми капе на сърце като гледам,как се избиват да слагат минуси и западни и uzточни наци та тук!Ще се сбиете един ден и феновете ви барабар,щот сте еднакво долни.Само за Украйна,че я забъркайте в п.омията си,сбезкрайнотосъвместночекиджийство,за нея ми е жал.Което и да изгори,сращ,прасия,добре дошло!Трийте,моля!
31
5
 
8
 
! Отговори
Няма да има никаква преди 1 месец
война,арабелите ги интересуват коли и жени.Другите и религиозните ценности за простолюдието както на всякъде
30
11
 
12
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
Голяма война при която Израел да загине хич не е лоша идея.Колко от арабелите ще дадат фира не е важно,може и всички,важното е Израел да изчезне.
29
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
снимката много пасва на блатная с тая бодлива тел около кремъл
28
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Блатните азитски тероряги подкрепят пустините тероряги, как беше лозунга от Соца чебурашета? Май "тероряги от всички страни, съединявайте се".