Москва: Близкият изток е на ръба на голяма война

Ключовите играчи продължавали да увеличават залозите
31 юли 2024 16:50, Елка Василева
64
Москва: Близкият изток е на ръба на голяма война
Снимка: архив, БГНЕС

Москва остро осъжда убийството на Исмаил Хания, ръководител на политическото бюро на палестинското движение "Хамас", каза на брифинг Андрей Настасин, заместник-говорител на руското външно министерство, предадоха руските агенции.

Още по темата
Русия днес заяви, че Близкият изток е на ръба на голяма война и че ключовите играчи продължават да увеличават залозите, предаде Ройтерс.

"В момента регионът балансира на ръба на глобален конфликт“, заяви Андрей Настасин. "Страните продължават да вдигат залозите.“ Според руския дипломат няма изгледи за промяна на динамиката на събитията в региона.

Русия заяви, че "маниакалното желание“ на Съединените щати да монополизират процеса на политическо уреждане в Близкия изток е довело до тази ситуация, допълва Ройтерс.

"Решително осъждаме убийството на Исмаил Хания, ръководител на политбюро на палестинското движение "Хамас", в резултат на ракетно нападение срещу резиденцията му в Техеран“, каза руският дипломат. "Очевидно е, че организаторите на това политическо убийство са били наясно с опасните последици от това действие за целия регион“.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
10
 
19
 
! Отговори
Майора преди 1 месец
Настасин , а вие какво правите с политическите си противници? Кой паднал от етаж , кой паднал от лодка , кой получил инсулт и прочие! Да не говорим за колониите!
26
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
арабите са от вашите, все на блатная привърженици, защитете ги де
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е на Русия и трябват мъже, да поканят малко съюзници от близкия изток. Съотношението на мъже-жени в Русия е 66.87 милиона мъже към 77.09 милиона жени, или 46.45% към 53.55%.
24
6
 
10
 
! Отговори
до КИМ-ЧЕН-УН КНДР преди 1 месец
Някой пак са го изтървали от Карлуково.
23
11
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 7 "Алоу, кой побутва арабеските да напада евреите ?" - Преди 15 години Нетаняху носеше куфари с пари на Хамас да купуват оръжие срещу Израел. Факт.
22
7
 
11
 
! Отговори
До Христо Христов преди 1 месец
Ицко, пак ли си тук, халкичке малка. Да идвам ли пак до блока ти? Криеш се много, нито на звънци отговаряш, нито нищо.
21
18
 
16
 
! Отговори
КИМ-ЧЕН-УН КНДР преди 1 месец
ТОЗИ ПЪТ САЩ И ИЗРАЕЛ ЩЕ УМРАТТ НАИСТИНААА...ЦЕЛАТА ПЛАНЕТА Е СРЕЩУ ВАСС --ИЗРОДИИИИ..ВСИЧКИ ЕВРЕИ И АМЕРИКАНЦИ ЩЕ БЪДАТ ТРЕППАННИ ПОГОЛОВНО И ДО ПОСЛЕДНИЯ АМЕРО-ЕВРЕЙСКИ ИЗРОДД .....СВЕТА НЕ СТЕ ВИЕ , ПЛАНЕТАТА И НАРОДИТЕ СА С АЗИЯ И АФРИКА.....ЩЕ СИ ГО ПОЛУЧИТЕ, ЗДРАВО И КЪРВАВВОО .
20
18
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Хайде да почва войната, че да видим про'с'таците в Брюксел как ще помагат на единствените, които са ги заплашвали с атомна бомба - Израел?!
19
14
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Без скъп петрол Късия в Мордор е обречен. 100% фалит. Те и без това си фалират на всеки 100 години :)))))))))))))))))))))))))
18
7
 
8
 
! Отговори
Гейополитика преди 1 месец
До *** лоумния 10-ти номер. Войната срещу Ирак и Садам Хюсеин продължи повече от десет години, а в Либия още продължава и всички мигранти от Африка, се мъкнат от там, защото е най-близо до Италия. А по отношение на Израел, окупирали са територии от всички съседни държави. Добре, че т ъоите евроатлантици в бг спряха директните доставки на руски петрол, че при следващата криза бензина да стане по 5лв.
17
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руското правителство да покани арабите и персите да се преселят в необятните ширини на Русия. Достатъчно самотни рускини има за оплождане, а пък и без това мъжете намаляват в Русия стремглаво, и от войната, и от пиене, и от катастрофи.
16
4
 
15
 
! Отговори
Рендето преди 1 месец
Арабите могат да се развиват само при Строга и Кървава Диктатура, огромна грешка от страна на Запада беше да сваля "Тираните" в Либия, Ирак и Афганистан!!! Тълпи от Милиони "Бежанци" от Африка, Бл. Изток и Азия заляха Европа!!! Израел вече е "трън в петата" на Англосаксонците, които съзнателно ескалират конфликта с надеждата да подпалят Бл.Изток, в който "проекта" на Сталин под името Израел да приключи! Не всичко на повърхноста е така както изглежда...
15
8
 
11
 
! Отговори
Крундел преди 1 месец
не мозе да бъде! както казваше един бивш началник на една поразцепила се група у парламента ни...Ми то това е целта на мацкваабат - война в близкият изток, та поне да не гледат всички към тях, а и цената на петрола да скочи до небето, щото дори бункерният молец ония ден каза - пари нема, действайте...
14
8
 
5
 
! Отговори
Русия Няма ли преди 1 месец
да Помогне?!
13
22
 
20
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 месец
Руските въшкарници нямат думата и никой не ги слуша!
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес телените мрежи /снимката/ са в Париж.
11
7
 
13
 
! Отговори
Пустинна буря преди 1 месец
Мечтата на САЩ, подбуждане на световна война в Европа и Азия, която не ги засяга пряко. Германската икономика през 30-те години на миналия век е финансирана от американски банки.
10
9
 
12
 
! Отговори
до 6 преди 1 месец
Не само се е родил, но в момента е президент на Украйна.
9
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Израел отново показа- щраква с пръст и ликвидира за секунди с хирургична точност. Като ония иранските смешни генерали- селт дронът, прелетял на парад ги ликвидира за секунди. Кефя се на Израел! А арабесковците седнали да се перчат хахахахах. Видяхме и Саддам, и Кадафи как свършиха. За по няколко часа СССРските им железа станаха за скрап.
8
3
 
4
 
! Отговори
илдъз челеби преди 1 месец
ху кеърс бе ? бетер турски сериал !