Путин удвои парите за доброволци във войната срещу Украйна

Разчита предимно на финансови стимули за набиране на войници
31 юли 2024 16:24, Елка Василева
246
Путин удвои парите за доброволци във войната срещу Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Руското ръководство се опитва да привлече повече доброволци, които да участват във войната срещу Украйна, като предлага на бъдещите войници повече пари, предаде ДПА.

Според указ, подписан днес от президента Владимир Путин, всеки, който подпише договор между 1 август и 31 декември, с който се съгласява да бъде изпратен на фронта, ще получи еднократно плащане от 400 000 рубли (4650 долара). Това е повече от двойно на досегашната сума от 195 000 рубли. Освен това се увеличава и месечната заплата и така тя става значително над средния доход в Русия.

Откакто през есента на 2022 г. Русия започна принудително мобилизиране на резервисти, тя разчита предимно на финансови стимули за набиране на войници. Много региони предлагат собствени парични бонуси за подписване на договор.

В Москва например от този месец е въведена еднократна премия 1,9 милиона рубли (22 000 долара) за договори за една година или по-дълъг период. Няколко региона увеличиха през последните седмици специалните плащания, за да имат предимство на национално равнище при набирането на нови бойци.

В Санкт Петербург еднократната премия е 1,9 милиона рубли, в Ростовска област е 1,2 милиона рубли, а в Свердловска област – 400 000 рубли, което е и определената от Кремъл минимална сума.

В Москва и други руски градове има разлепени плакати, които рекламират службата на фронта с атрактивни суми, изписани на постерите. Откакто много хора, особено в провинцията, печелят много малко, подписването на договор за наборна служба се смята за относително лесен начин за спечелване на значителна сума пари по руските стандарти.

Министерството на отбраната съобщи този месец, че 190 000 руснаци са подписали такива договори от началото на войната. През есента на 2022 г. принудителната мобилизация, обявена от Путин, предизвика протести и вълна от емиграция. Затова властта се опитва да реши кадровия проблем, като отделя повече средства за резервистите.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
5
 
5
 
! Отговори
До 126 преди 1 месец
Ами така е друго е да си лежиш на плажа и да се правиш на герой в сайтовете,а иначе не ти дреме за Украйна важното е някой да ти дава пари
108
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В украйна масово взимат рекет от заведенията такса спокоиствие хиляда и петстотин долара месечно или клиентите и персонала на фронта
107
0
 
2
 
! Отговори
Ха,ха,ха преди 1 месец
Дават им парите спечелени поради санкциите.
106
5
 
9
 
! Отговори
Ами така е преди 1 месец
Когато животът ти е толкова мизерен,че дори смъртта е за предпочитане.И някоя рубла за вдовицата и децата.
105
3
 
4
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 месец
До ПЕТКО САТЪРА !: "Путинака, ватянката". Стига г'лупости. С какво наемните войници в САЩ са по-добри от тези в Русия? САЩ имат само професионална армия. Бомбардират и убиват където им заповядат, и то по цял свят.
104
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Зеленски му дреме за украйнското население - той си купи хотел с казино в Гърция а жена му пръска милиони по парижките бутици.
103
8
 
5
 
! Отговори
Браво преди 1 месец
На Путин! И също така за кошмарите, които сънуват либерастите като му чуят името. Браво!
102
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тц, идва времето когато сащ ще бъдат думнати понеже ще се опитат да нападат пряко. Хохолските бандери свършиха и вече Русия думка западни инструктори на територията в края, което качва и цената.
101
4
 
2
 
! Отговори
До Биби преди 1 месец
Искаш да кажеш Зельо,че той пари няма и за това лови хората като животни по улиците
100
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отличен ход на Русия ! А алчните нато и зелята не само набират войниците на сила, но даже им вземат такси под формата на глоби !
99
4
 
1
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 месец
До Анонимен 111: Ами ти защо не заминеш доброволец в украинската армия? Плащат в долари. Но не вярвам някой да отиде доброволно. Това просто не е наша война.
98
4
 
8
 
! Отговори
Биби преди 1 месец
Яснооо. Ватата върви към неизлежана утилизация. Идва времето когато след като не искат да мрът за пари, ще се наложи да го правят доброзорлем.
97
5
 
2
 
! Отговори
До 111 преди 1 месец
То и аз това се чудя,защо украинските копейки не ходят при Зельо да хванат големия западен бонус,а тук си пробутват евтин лозунги и смятат ,че ние българите много ги обичаме
96
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Укрите не са "братя" на руснаците - тукрите са предатели фашисти, избиващи малки деца за удоволствие !
95
6
 
7
 
! Отговори
сатърчато преди 1 месец
Копейки, заминавайти! Не се притеснявайти за наградата! Ако не успеете да я вземете, аз ще ида да я получа!
94
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много укри се записват в руската армия заради парите и после трепат бандеро-нацистите на нато , а много го правят и доброволно - не понасят фашистката хунта на зелята !
93
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейки, а вие какво чакате че не отидете да приберете тая "голяма печалба" дето я предлага другаря Путин? То лесно да сте русофили само от дивана, я го докажете и на практика и се запишете за фронта, където на воля ще може да викате "За родину, за Путину"
92
6
 
11
 
! Отговори
ПЕТКО САТЪРА ! преди 1 месец
Путинака казва на ватянката : Убий своя брат украинец, пък аз ще ти дам 4650 долара. А? Това е морален тест, но ние си ги знаем руснетата че са нuщoжecтвa!
91
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хаха, пропагандисткия цирк продължава. Хем била принудителна мобилизацията, хем на доброволците плащали повече. Принудителна е мобилизацията в USрайна, където ги дебнат навсякъде - в магазини, на улицата, в градския транспорт, даже и от къщите им в 5 сутринта ги подкарват със заплахи и насочено оръжие. Импотентна е тази евроджендерастка пропаганда!
90
8
 
4
 
! Отговори
До 104 преди 1 месец
На украинските нагляри дето ме разбират,че да не харесваш просия и простотия няма нищо общо с рудофилството ,ще им подарим надуваем дюшек с него да плуват към тяхната Урколандия