Молдова тръгва по пътя на Украйна, заплаши Медведев

Някои среди в Кишинев фалшифицирали историята
2 авг 2024 13:02, Елка Василева
421
Молдова тръгва по пътя на Украйна, заплаши Медведев
Снимка: архив, БГНЕС

Молдовските власти, хвърляйки вината за глада през 40-те години на миналия век върху Съветския съюз, тръгват по пътя на Украйна, където от официалното признаване на Гладомора до триумфа в политиката на неонацистките военизирани формирования минаха буквално 10 години. Това написа в профила си в руската социална мрежа "ВКонтакте" заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, предадоха руските агенции.

"В Украйна пътя от официализиране на "гладоморските приказки" през 2006 г. във вид на съответен закон до създаването през 2014 г. на първия нацистки батальон, а впоследствие и на полка и бригадата "Азов", отне по-малко от 10 години", напомни Медведев.

"Това са все брънки от една и съща верига - фашизация на страната и създаване на атмосфера на омраза в обществото", подчерта бившият руски президент и допълни:

"Всичко това идва от "игрите с историята". Нека не играем с нея толкова безотговорно, за да не се окажем накрая изправени на прага на поредната война. Нима Молдова иска наистина да сподели съдбата на Украйна?".

В поста си Медведев говори за фалшифициране на историята от някои среди в Кишинев, които да реабилитират истинските виновници за една трагедия. Той добави и че истинските виновници за тази трагедия са широко известни и това са били Третият Райх, неговите сателити и помагачи. "Не на последно място в тази позорна графа стои Румъния", посоча Медведев.

По думите му председателят на управляващата в страната Партия на действието и солидарността (ПДС) Игор Гросу, които излезе с инициатива за признаване на глада в Молдова за геноцид, "не може да не знае" как през 1943-1944 гг. "се разграбваше и разрушаваше стопанството на окупираните територии на "губернаторството Транснистрия", голяма част от които днес влизат в състава на Молдова". Медведев подчерта, че в хода на тази операция в Кралство Румъния е било изнесено на практика цялото промишлено оборудване. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
14
 
! Отговори
смеехххх преди 1 месец
Ами никой не иска да живее в блатная Тоя не го ли разбра Дори и русофилите искат Евразия и да ходят на запад
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да очакваме ли февруари 2025 г. "специална военна операция" в Молдова за освобождението и от имперските зависимости на Запада и вкарването й в "правия" път ... на Русия
14
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само молдовци ни липсват в хотелите! Божкееее! Тези навлeци ще се домъкнат и ще я втасаме.
13
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само руско/съветско управление може да докара страната произвеждаща най много жито в целият свят до гладомор .
12
6
 
17
 
! Отговори
КАМАЛА ХАРИС преди 1 месец
ПЪРВАТА ЗАДАЧА НА СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ СЛЕД КАТО СЕ ОБЯВИ, ЧЕ ПЕЧЕЛЯ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ Е ДА ЛИКВИДИРА САМОЗВАНИЯ ПУТИН ИНАЧЕ САМО ЩЕ СТАВА ОТ ЛОШО ПО-ЛОШО ЗА ТЕРОРУСКАТА!
11
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия мpъcници разбират международните отношения само като заплахи и шантаж! Не случайно всички се обединяват против тях
10
4
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Която държава стане сателит на Русия, следва глад и терор.
9
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво означава да "вървиш по пътя на Украина", означава, че русия е сметнала, че може да те превземе. Независимо от твоето поведение или намерения. Русия е имперска държава и доколкото обвинява всички други в грехове срещу себе си е най-голямата държава в света, която, ако слушаме руснаците е порастнала до там само и единствено в условията на отбрана. Явно е, че ако граничиш с нея и си слаб е въпрос на време преди да бъдеш набеден в "нацизъм" и "освободен" от самоуправление.
8
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Болшевиките в Кремъл все някога ще бъдат изритани от властта. Докато те са в Кремъл и властта е в тях Русия няма да види добро.
7
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и в Молдова ли ще гонят фашистите и наркоманите "руските освободители"
6
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пий си водката и не се пени много много
5
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В България има среди който лъжат за историята ни и това продължава с години. Най забранения период е 1944-1989год. , когато е имало развита държава .Забранено е да се говори ,защото никога не можаха да постигнат развитието на социализма .Народа помни , разказва на деца и внуци .
4
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Алкохолно зависимият сигурно е държал АК само на сън, ама много разбира от война. Зад Молдова стои Румъния, а Румъния няма да остави така някой да нападне братята им по кръв молдовци.
3
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
24 часа преди да нападнат Украйна Путин каза, че няма да нападат Украйна и който го твърдял бил луд. Ако съм молдовец наистина няма да знам какво да мисля в момента.
2
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а русофилите ни викаха че няма как да стане това -ами ей го - днес украйна, утре молдова после по реда който е
1
16
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не иска глада и мизерията, която идва от русия.