Руски пианист и антивоенен активист е починал в арест в Далечния изток

39-годишният Павел Кушнир е починал в резултат на гладна стачка
3 авг 2024 18:50, Анисия Иванова
59
Руски пианист и антивоенен активист е починал в арест в Далечния изток
Снимка: Pixabay

Руският пианист и антивоенен активист Павел Кушнир е починал в център за задържане в Биробиджан в Далечния изток на страната, съобщиха правозащитници, предаде ДПА.

39-годишният мъж е починал в резултат на гладна стачка, съобщи днес руският портал за граждански права OVD-Info.

Пианистката Олга Шкригунова, дългогодишна позната на Кушнир, която живее в Германия, днес потвърди смъртта му във „Фейсбук“.

Пианистът е работил във филхармонията в Биробиджан – административен център на Еврейската автономна област в Русия, намираща се близо до китайската граница.

Кушнир не криеше позицията си срещу руската инвазия в съседна Украйна, беше написал книга срещу войната и поддържаше малък канал в ЮТюб с антифашистки послания.

Журналистът и правозащитник Олга Романова съобщи, че Кушнир е отказал да приема и течности по време на гладната си стачка. Не се съобщават подробности защо е започнал да гладува.

OVD-Info регистрира близо 1000 съдебни дела срещу антивоенни активисти в Русия в последните си статистики.

Близо 300 души са лишени от свобода в следствени арести, наказателни колонии или лечебни заведения.

В четвъртък Русия и Западът размениха затворници в рамките на голяма операция. Иля Яшин, освободен руски опозиционер, каза в петък в германския град Бон, че всъщност не е искал да напуска Русия. Той твърди, че има други тежко болни политически затворници, чието спасяване би било по-спешно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
алкаша мамаша преди 1 месец
руски специалитет, новицок, 6-ти етаж ,взрив ове плотонии,,,,,,,,,,,,,,,
47
0
 
2
 
! Отговори
Тутраканска селищнсм преди 1 месец
Пианистите - враг номер едно на путлеризма и рашизма!
46
2
 
1
 
! Отговори
справедлив преди 1 месец
Същата съдба очаква и родните предатели:Шишо ,Тагаренко ,Паситата-2бр /баща и син/,Ненчев ,Тиквата ,дует Киро и Асенка и Ленчето с кремчето.
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Илья Яшин бил казал в петък в германския град Бон, че не е искал да напуска Русия. Рзбираемо. Той получава западните грантове за своята работа в РФ. На запад Илья Яшин от глад ще умре. Ще повтори съдбата на онази леля, която подскачаше в пряк ефир по Первий канал с плакат срещу войната. Тя къде е сега и как я кара? А Тихановская как е?
44
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малеее евреина пианист го арестували, нежните му пръсти от първия работен ден са хванали мазоли и е предпочел гладна стачка пред работа и да умре от глад и жажда само и само да не работи. То все едно да арестуват господин Маййнната му на православието Соломон Паси да го пратят да работи ще се поболее от мъка.
43
3
 
4
 
! Отговори
Смешник преди 1 месец
Путин удари с един куршум два заека.Успя да изгони всички *** и да прибере своите в Русия
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И нашите български дисиденти гладуваха десетилетия, на 10 ноември бяха кожа и кости - Александър Йорданов, Волен Сидеров, Иван Костов, Желю.... Затова Митеран вика елате на една закуска тука да ядем френски кроасани
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Центаджиите са го подлъгали да направи гладна стачка и човека си отиде.
40
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Държавата, за която копейките и ИТН си мечтаят.
39
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тъжна, тъжна картинка в необятная... Трудно е да си представим да не може един човек да има мнение различно от позволеното и в крайна сметка да се озове в затвора за това и да умре в разцвета на силите си.
38
3
 
8
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
Не знам за Русия и Израел, но в София, България гъмжи от бежанци. Огледайте се в понеделник в метрото и автобуса. Никой не говори за това, но навсякъде е пълно.
37
9
 
4
 
! Отговори
Биг Бен преди 1 месец
Мариопул е възстановен!
36
11
 
14
 
! Отговори
Мариопул преди 1 месец
до 31: Първо Мариопул изобщо не е възстановен.Една улица за снимки и пропаганда.А иначе и в най-хубавия град да живееш,когато си под кален руски ботуш и не можеш нищо да кажеш или да изразиш несъгласие без да те тикнат в колония...това не е живот.И никой украинец не иска да го живее така.
35
9
 
8
 
! Отговори
Отврат преди 1 месец
Кремълската "истина" ? Имало си е газови камери , и още как! Имах хазяин, които беше изкарал 9 месеца в Дахау! Разказите му бяха ужасяващи ! В Империята на Zлото няма място за нормални с мнение! Водил бил антифашистки сайт ??? Че те всички крайно-десни в Европа се финансират от Путин!
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Биробиджан е столица на еврейската автономна област в Руската Федерация.
33
10
 
11
 
! Отговори
ИСТИНА преди 1 месец
Затова гения евреина по майка и баща Боби Фишер каза : "Евреите не обичат да работят. А това е едно от нещата, което евреите най-много мразеха и то в Хитлеровите концентрационни лагери. Никога не е имало газови камери. Това са глупости! Но когато отидете в лагера, там има един надпис: "Arbeit macht frei", което значи "Работата ви прави свободни." Но евреите не вярват на това. Те вярват, че вие трябва да свършите цялата работа, а те прибират печалбата. Това е проблемът с евреите."
32
8
 
7
 
! Отговори
ИСТИНА преди 1 месец
Евреина нищо не е работил цял живот, дрънкал на пиано с мозъче на папагал колко му е да го промият с антируска пропаганда от този бранш разлигавените артисти, музиканти са най много предателите.Сигурно са го накарали да работи затова е направил гладна стачка.
31
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако украинците видят Мариупол сега, веднага ще поискат да влязат в Русия.
30
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мариупол вече е възстановен. По Евроазийска програма.
29
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мисля, че всички евреи от Холокоста са умрели от гладна стачка и самозапалване в пещите.