Русия се подготвя за "края на света" с нов дрон

Ще надделее ли здравият разум или идва ядрена война
4 авг 2024 12:15, Инна Ангелова
223
Русия се подготвя за "края на света" с нов дрон
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия е разработила “дрон за края на света” в подготовка за потенциални ядрени атаки, заяви висш изпълнителен директор на руски производител на дронове.

Дмитрий Кузякин, главен изпълнителен директор на Центъра за интегрирани безпилотни решения (CUS), каза пред руските медии, че дронът, разработен от руски специалисти, е в състояние да наблюдава фоновата радиация и да гарантира  сигурността на близкия персонал в случай на ядрена атака и последващо заразяване.

Малкият, но лесно маневрен дрон може да се похвали с 20 минути активно време на полет, с обхват, вариращ от три десети от миля до малко над една миля, в зависимост от нивото на ядрено замърсяване.

“Уверен съм, че здравият разум ще надделее и светът ще се въздържи от използването на ядрени оръжия и нашият безпилотен самолет никога няма да е необходим. И все пак ние вярваме, че би било престъпление да не се подготвим дори за най-лошите сценарии“, обясни Кузякин.

Развитието идва след месеци на ескалиране на глобалното напрежение и многократните заплахи на Русия да използва ядрени оръжия срещу Съединените щати и страните от НАТО по време на продължилата почти две години и половина руско-украинска война, пише още в-к “Труд”.

Владимир Путин още през юни предупреди ръководството на външното министерство на страната си, че “дойдохме неприемливо близо до точката, от която няма връщане“, имайки предвид заплахата на Москва да разположи ядрени оръжия. Руският президент одобри учения за тактически ядрени оръжия, а преди няколко дни Русия премина към третия етап, насочен към „подготовка на подразделенията на въоръжените сили на Руската федерация за бойно използване на нестратегически ядрени оръжия“, съобщи руското министерство на отбраната.

Русия има приблизително 5580 ядрени бойни глави, според доклад от 2024 г. на Федерацията на американските учени, в който се казва, че САЩ имат 5044. Седем други държави притежават ядрени оръжия, включително Северна Корея, която подписа споразумение за стратегическа военна помощ с Русия през юни. Съобщава се обаче, че тези страни имат запаси, които не са близо до тези, които се държат от САЩ и Русия, пишат от Newsweek.

Ядрена война би означавала “прекратяване на по-голямата част от живота на земята – огромни щети във вашата собствена страна, както и в други страни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И 50 нови дрона да направят, пак нито един московчанин няма да оцелее ))))))
172
1
 
1
 
! Отговори
12 дан Шито-рю преди 1 месец
До Треньор по бокс Първо превземете Харкив, а потом Одеса.
171
2
 
6
 
! Отговори
Треньор по бокс преди 1 месец
Зеленскому не поможет ничего кроме новой дорожки.........ДА СЕ ГОТВИ ОДЕСА......
170
3
 
5
 
! Отговори
Както винаги преди 1 месец
Нищо позитивно, нищо смислено и в услуга на човечеството! Само войни, оръжие, оръжие и пак оръжие.Това, че хората им живеят в нищета и *** млади не ги интересува - "Бабъи опять нарожают" както е казвал маршал Жуков. Сбъркан народ, ама с претенции да прекроява света!....Едва ли!
169
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди блатните територии ги владееше Златната орда сега ги владее Zлата орда
168
4
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Не знам кой какво препродава, но в България горивата са най-евтини от целия ЕС. Това за милиардерите, естествено, са измислици.
167
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За 6 месеца откакто забраниха руския пертол в Нефтохима има 5 нови гръцки милярдера, препродавайки на България руски пертол с надценка като за евтоатлантици... А на същите тези евроатлантици майките им без средства за лечение на тежки заболявания... Жените се боксират с мъже, синовете ви носят бикини а дъщеррите ви си лягат с нечии дъщери в името на свободата. Толкова ви е не само акъла, но и морала.
166
1
 
9
 
! Отговори
До долния преди 1 месец
Ти нали осъзнаваш, че си най бедния в ЕС? Нали осъзнаваш, че ако не дай си боже *** се разболее от рак няма да можеш да платиш рушвета на доктора и няма да имаш парички, да и купиш скъпите вносни химиотерапии? Че вместо да трърсиш начин да я лекуваш. ще търсиш начин да събираш паричнки за погребението и. И цялата работа защото даде 5 милярда за 5 самолета дето още ги нямаш, защото загуби проекти като Южен пооток, Бургас - Александропулис и Южния коридор?
165
5
 
9
 
! Отговори
Ха така преди 1 месец
Истински ужас за един русофил е как е възможно някой да се опълчи на руския разбойник който даже е нахлул в къщата ти.Ти трябва покорно да сведеш глава и да му се подчиниш
164
10
 
9
 
! Отговори
USSR преди 1 месец
Руснята се приготвя за окончателен разпад. Китай, Европа, Япония и САЩ ще помогнат на джуджетата по пътя към Отвъдното. Спете спокойно, тавагишчи.
163
9
 
11
 
! Отговори
ПУТИН-ВОР! преди 1 месец
ВОДКАТА И НАРКОТИЦИТЕ ЩЕ ЗАТРИЯТ ТЕРОРИСТ НОМЕР ЕДНО В РУСИЯ И ЦЕЛИЯ СВЯТ И ШАЙКАТА ПИЯНИ И ДРОГИРАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОКОЛО НЕГО НЕГО!
162
18
 
13
 
! Отговори
световните тумори преди 1 месец
Путин и Ким Чен Ун - съвременните май муно-човеци с калашници и безумни ядрени мераци.
161
3
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Откога ,*** и *** са забранени думи
160
6
 
20
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Москва да разположи ядрени оръжия къде ,в Турция,в Италия,в Испания ,в Германия,а може и в Полша,в България,в Румъния и най вече във Вашингтон.Абе писарушки платени ,че нахалните амери са обиколили света с бази,че само тук са 4.С договор ,че при престъпление на амер ,Българското правосъдие е безсилно да го накаже,щот сме ***.Не народ ,а ***.
159
9
 
24
 
! Отговори
тоти преди 1 месец
САМО ЕДНИ СТРАХЛИВЦИ ПЛАШАТ СВЕТА С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ,БЕЗ ДА МИСЛЯТ,ЧЕ ГИ ЧАКА ОТВЕТНОТО ИА ХИРОШИМА И НАГАЗАКА ЩЕ ИМ СЕ ВИДЯТ НИЩОЖНИ С ТОВА КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ПЛАНЕТАТА !!ЯВНО ОЩЕ ИМА БОЛНИ МОЗАЦИ ДА СИ МИСЛЯТ ЧЕ СА БЕЗСМЪРТНИ И Е ВРЕМЕ НЯКОЙ ДА СЕ ВРАЗУМИ ДОКА НЕ Е КЪСНО!!!
158
23
 
22
 
! Отговори
Копейкин преди 1 месец
Прав си късокракия с детските обувки - докара *** си Русия до просешка тояга. За какво им е на твоите да живеят? Никога не са биле Сити и доволни от живота си. Ама то е заради Ленин Сталин Брежнев и теб. Видяха как живеят останалите хора и има въпроси? Ако не те обесят на Червения значи си късметлия. Колко още ще се криеш из бункерите? Айде, че да го обявим за световен празник.
157
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен "Това е последният стадий от ядреният блъф , от тук нататък няма накъде ще ядът папалягат" ---- от тук нататък следва червеното копче.. и като изгреят много слънца, погледни снимката на зеленото жуже и си пусни олимпеедиадата за да си припомниш защо се превръщаш в пепел!
156
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен "Голям го вадят в Русия но мек." ---- но все така болезнено и на сухо влиза на колективния запАд..
155
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен "Жужето кремълско буквално не знае на кой свят е." ---- викаш затова се мотае като румба по сцените и се катери по празни самолети.. oh wait.
154
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен "Русские солдаты, сдавайтесь..." ----- обаждай се на Волга и спри нарк00тиците!